?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 407
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 270
Аз пък изобщо не смятам, че децата са край на "кариерата" и професионалното развитие. Зависи какви приоритети си слага човек и колко помощ има, колко е организиран и нахъсан също. Майка ми е жена с кариера. Цял живот много е работила, но сме много близки. Имам и позната с 3 деца - световно признат специалист е в областта си. Около мен доста жени с деца са много добре реализирани професионално, за някои може спокойно да се каже, че имат кариера. Да, намалили са оборотите 2-3 г, но с помощ от адекватен мъж и евентуално баби или платена помощ  са се завърнали бързо. Естествено, ако разчиташ само и единствено на себе си и няма помощ от никъде, да, много по-трудно е. Във всеки случай не е задължително като станеш майка да приключи всичко останало.

Впрочем не съм съгласна и, че за кариера е нужно да работиш по 16 ч на ден. Хората с такава често са изключително талантливи, природно интелигентни и могат да направят (сътворят дори) нещо за двойно по-малко време от някой, който много се напъва, но отвътре я няма искрата.

# 6 271
На мен работата ми потръгна, след като имах две деца. Не че преди това не съм работила, но истински шанс получих на 30 години, вече с деца. Не само не пречат, ами и помагат според мен.

# 6 272
  • Пловдив
Изключенията не правят общото валидно

# 6 273
Имам поглед върху доста жени и с добра кариера, и с деца, общото е, че имат силна семейна подкрепа, а не мъж, който да ги саботира.

# 6 274
Всяка жена трябва да постави себе си на първо място. Тогава и Вселената ще й помогне. Иначе ни семейство, ни мъж я спасяват.

# 6 275
Всяка жена трябва да постави себе си на първо място. Тогава и Вселената ще й помогне. Иначе ни семейство, ни мъж я спасяват.

Както и да се поставяш, ако някой теб не те постави на първо място кел файда.
Като Анонимната с трите деца, оставена да вегетира без пари само на майчинските си.
Тя много работи може да иска ама след като мъжът й я оставя без пари ще си остане само с искането.

# 6 276
Това си е твоето мнение. Моето е, че не си ли помогне човек и сам - никой друг не може. Всичко започва от теб.

# 6 277
Е разбира се, че може да си зареже децата и да избяга (например).
Да си намери квартира някъде и да започне на чисто.
Проблема е, че нейният льохман вероятно няма да си погледне децата и социалните ще му ги вземат.
Ако майка им е също толкова безскрупулна ще си оправи живота.

# 6 278
Това си е твоето мнение. Моето е, че не си ли помогне човек и сам - никой друг не може. Всичко започва от теб.

Как именно човек си помага сам? Практически, не философски

# 6 279
Като си изгради живота, който желае например. Няма как да дойде съседа да ти го направи, нали?
Практически това става само с финансова независимост. Която всеки я гради, както умее, знае и може.

На Ариел идеята за бягство от децата няма и да я коментирам във форум за майки.

# 6 280
Защо пък?
Или това е само "право" на бащите?!

# 6 281
Защото е много трудно майка да пожелае да го направи при по-малки деца. Иначе не е невъзможно, нито е осъдително. Но авторката с трите деца не е от камък и това няма да й е вариант.

# 6 282
Аз пък го смятам за много осъдително, не мога да понасям такива хора, които раждат деца и ги изоставят, вместо да се занимават с тях.
Да осигуряваш финансово дете не е същото като да се грижиш за него и да присъстваш в живота му.

П.П. Аз съм съвсем финансово независима и винаги съм била и пак не мисля , че всичко винаги е възможно за всеки.

Важно е да имаш и подкрепа от близки , било то майка, мъж или и двамата

# 6 283
А ако нямаш какво предлагаш? Да се гръмне ли някой, ако близките не го подкрепят, а мъжът му се скатава или изчезва? Не ми се струва чак да е трагедия, ако човек е здрав и има сили.

# 6 284
Осъдително, неосъдително, животът не пита и не дава винаги определени опции.
Действа се според ситуациите и реалностите оптимално.
Няма зависимости, че ако някой е отраснал само с майка, баба, баща ще е лош човек.

Общи условия

Активация на акаунт