?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 290
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 600
Горджъс ме е изпреварила, подписвам се под всяко едно нейно изречение.

# 6 601
  • Пловдив
Аз, точно в момента, съм доста ядосана на собствените си деца. Ще се поцупя 2-3 дни, ще поврещя и ще ми мине.

# 6 602
  • Варна
Аз пък съм на мнението на Таис. Детето щом живее с половинка значи вече не е дете и е добре да започне да съобразява някои неща в света на възрастните. И тя всъщност й дава шанс. Още не я е отсвирила. Колкото и да си говорим, че подаряваме безкористно все пак на всеки от нас му става хубаво, когато види, че отсреща подаръкът се оценява и харесва. Няма нужда даже да каже точно "благодаря". Може да отдели пет минути за един телефонен разговор и да каже нещо от сорта "чудесен подарък, толкова го исках, супер, че си се сетила". И толкоз.

# 6 603
На дете не бих се разсърдила така дълбоко, имам предвид не само дете като възраст, а роднинско и приятелско  дете, на колкото и да е.
Повечето млади гледат да "отметнат" празника с близките си и следващите дни да са с приятели, гаджета.И така се потапят в своя си свят. Не е от неучтивост или незачитане.

Важно е като цяло какво е отношението към близкия.

# 6 604
Племенниците ми са мои деца. Никога не мога да ги отрежа. Може да ми е обидно, може да ме заболи от нещо, ама деца са ми, прощавам. За едно мерси пък, няма и да го мисля даже.

# 6 605
  • Sofia
Не е приятно, но в подобни случаи си казвам "не е отношение към мен, а липса на възпитание" и не се терзая.

# 6 606
Липсата на възпитание е точно вид отношение.
Сърдене – не. Но бих променила отношение към това "дете", което не е дете вече.

# 6 607
Поне тези хора не се ли обаждат да кажат, че са получили подаръка, колко е хубав и т.н.? Точно "благодаря" може да не е, но някакъв отговор, емоция на радост.
В моя случай не, не се обаждат или ако се обадят то все едно нищо не се е случило.

# 6 608
Съгласна съм, че тинейджърите са презадоволени и над нещата, но считам, че това да се научат да благодарят, се възпитава от малки, и трябва да се подсеща от родителите.
Мойте, като получат не лично, от чичо си, вуйчо си, баба,  винаги ги питам:
- Обади ли се, благодари ли?
И вече не се и налага да им напомням.
Знаят, че е редно и така трябва.
Та може би, родителите трябва да подсещат до едно време.

# 6 609
Не знам, за мен е елементарно възпитание да се благодари.
В случая явно има големи пропуски момичето първите седем години.
Дори и подаръка да не е нещо уау, пак благодаря.
Таис, не си го слагай на сърце.

# 6 610
  • София
Сигурна съм, че е научена, не е оставена на произвола. И съм сигурна, че ще се оправи този мисъндърстендинг с лелчето и накрая пак ще се обичат.
Ако случайно пропусне, Таис да звънне и да ѝ каже с шеговит тон,  че помни, когато е проговорила и е научена да казва заповядай, моля и благодаря.  
Хем ще ѝ светне, как е в света на големите, хем Таис ще си влезе в ролята и на възпитател, макар и на пораснало дете.

И оставете майка ѝ, че не я е научила, молявиса! Stop

# 6 611
Щом го прави, значи не е научена.
Аз друго обяснение нямам.

# 6 612
  • София
Ами, ако преминава през нещо в живота си точно сега и в момента? И не иска да тревожи близките си и ѝ е през подаръка?

Да я отрежат, като невъзпитана и толкоз у тоя живот.

# 6 613
Може да минава, но може и да не минава.
На всички ни се случват разни неща.

# 6 614
  • В полите на Пирин планина
Според мен винаги сме по-снизходителни към децата, дори да са вече в света на възрастните и им прощаваме по-лесно.
От друга страна не е лошо все пак да се намекне на момичето, че не се прави така...

Общи условия

Активация на акаунт