?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 311
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 420
  • Somewhere far away
По-младите  винаги съм ги възприемала като деца, въпреки че аз самата нямам деца.

# 6 421
Сексистко е, да.
Има каки дето се изживяват като майки закрилници, има и такива дето общуват заради удоволствието.
Аз какво съм виновна, че връстниците ми не ми допадат като външност и разговори повечето (ми умрели са си, като добавиш и запусната външност на повечето, мерси). Последните ми 3 връзки (едната 15 години, другата 2 години, сегашната е още бебе - на 6 месеца) са все с по-млади мъже от мен. Не съм насилвала никого за нищо – да се подмладявам мераци нямам или не си въобразявам, че с по-млади съм по-млада. Става въпрос за дух, общуване, интереси, секс. Всеки е свободен да избира, ако това му съвпада с начина на живот и среда.
Проблем виждам само и единствено, ако хората с подобни разлики компенсират някакви свои комплекси или липси.

# 6 422
  • София
Тук каката е на 30+.
На 40+ вече сякаш хората са помъдрели реално.

# 6 423
  • Далечният изток
То няма нужда да насилваш. Просто такива ги избираш. Което също показва разни компенсации.

# 6 424
Сега ще кажа нещо, дето сигурно ще ме оплюят пак, но аз съм имала 3 сериозни връзки с по-възрастни мъже (6, 10 и 15 нагоре)
И само една с по-млад.
По-възрастните много искаха да командорят, да ме съветват, те да са водачи, пък аз много мразя да ме покровителстват, та не се получи
С ММ сме много равностойни в отношенията си
Не знам има ли зависимост от възрастта , или е само характер.
Ама ми харесва аз да съм "по-опитната" Grinning

# 6 425
  • София
Спорили сме доста по въпроса, заради Макрон, например. Логиката е, че по-възрастната жена не може да роди деца на младия мъж, а дори 60 годишен мъж може да забремени някоя 20-30 годишна, та природата е сексистка.

Иначе познавам доста мъже, които налитат на по-възрастни и обикновено е от инфантилизъм. Възрастната жена вече е успяла, не е златотърсачка, има много по-малко претенции, особено финансови, от някоя на 20-30. И затова стана модерно.

# 6 426
Помъдряването не е въпрос на възраст. Жена над 30 години обикновено има по-ясни очаквания и амбиции за сериозна връзка и семейство, неща, които на този етап един по-млад мъж трудно би могъл да й даде, освен ако тя не търси обвързване без претенции и просто иска да живее за момента.

# 6 427
Зависи от мъжа, някои на по 23 са вече бащи, други до 40 са ергени

# 6 428
  • София
Помъдряването не е въпрос на възраст. Жена над 30 години обикновено има по-ясни очаквания и амбиции за сериозна връзка и семейство, неща, които на този етап един по-млад мъж трудно би могъл да й даде, освен ако тя не търси обвързване без претенции и просто иска да живее за момента.
Наистина зависи от мъжа. Моя близка на 30 и няколко се озова във връзка с момче малко над 20. Признавам, че тихичко се  смеехме, без злоба, но все пак. Еми това момче не само се ожени за нея и имат дете, но постигна страшно много професионално и вече цяло десетилетие са щастливи заедно. До човека си е, иначе принципно 40 годишен ерген е с много по-голям потенциал за драми и семеен провал от 20 и няколко годишен.

# 6 429
В моето обкръжение не познавам мъже на 20+, създали семейство, с изключение на съпруга ми. Затова смятам, че това по-скоро е рядко явление.

# 6 430
Не знам защо повечето жени се заблуждават, че зрелостта и осъзнаването при мъжете е от възрастта. Един мъж, ако има капацитета, интелекта и е достатъчно наблюдателен в живота, има базов житейски опит от да кажем едно 5-10 години, ще прояви зрялост и на 25, и на 35.
Инфантилякът си остава, обаче такъв и на 50.
Предразсъдъците са голямо нещо. Отдавна съм се отказала да убеждавам, споря или обяснявам кой какво и с кого защо.
За мен лично по-възрастен мъж е ужасно скучен.
//
Явлението Макрон и даскалицата е по-особен казус. Там има огромни разлики и мисля, че е доста имиджово дори.

# 6 431
  • София
Еми, тук говорим за разлики от по 10 и повече години. Познавам такива не един и двама, той на 30, тя 40 и малко. Ясно, че деца няма да имат, всичко му уредено и комфортно, няма напъни да купува жилища, да осигурява деца. Защо да е с някоя на 25, например? Масово е. И тия мъже може да не изглеждат инфантили, но са.

Ако ми се лепне сега някой на 35-40, който не е имал семейство и деца силно ще се замисля за неговите мотиви и зрялост. Отделно вече толкова сериозна разлика не е по моя вкус, на да речем, че се мине на режим бойтой.

# 6 432
Какво значи да ти се лепне. Хората не се ли събират в крайна сметка от взаимна полза, интерес, мироглед, любов, да си прекарват приятно заедно времето.
Ако говорим за лепване, може да се разглежда и обратното – жените имат по-голяма причина да се лепват. Приемаме, че и двамата са осигурени и никой не търси да "се лепи". Какъв е проблемът за тях или за другите?
Инфантилността не се изразява в събиране за деца, имоти, а в начина на мислене и поведение в живота.

# 6 433
  • Пловдив
Ако ми се лепне сега някой на 35-40, който не е имал семейство и деца силно ще се замисля за неговите мотиви и зрялост. Отделно вече толкова сериозна разлика не е по моя вкус, на да речем, че се мине на режим бойтой.
Е да, ама ако дойде някой на 35, разведен с деца, какво? Не си права.

# 6 434
Абе трудно е наистина на 40
Ако е човек без деца и семейство , се чудиш, какво му е, че никога не се е обвързвал.
Ако е с деца, трудно, трябва да ставаш едва ли не мащеха, да се напасвате.
Освен ако не са вече големи, тогава не е май толкова сложно

Но пък ще иска ли на 40 мъж с деца още такива?

Общи условия

Активация на акаунт