?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 237
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 555
  • София
Когато овреме плясваш през ръцете и поставяш граници, всеки бързо се научава колко може да ти шета по нервите.
Не преглъщам, не премълчавам, но не правя и изпълнения. Тактично, но твърдо показвам  докъде.
После не се налага да преглъщам нечие присъствие. Мен може и да ме преглъщат, не знам.

# 6 556
Точно се замислих от темата за Коледа, защо толкова много хора не се радват на празниците.
Ние така сме си орязали семейния кръг от лелки и стринки, дето дразнят че Коледите и всички празници винаги са супер счокойни и приятни
Въобще няма смисъл човек да си причинява излишен стрес, за да бъде добър или защото са празници.

# 6 557
  • София
Така е, Горджи. Това е ключово.

На роднини не цепя басма. А за ситуациите, които визирам, нищо не налага да общувам с тия хора.

За конкретната сме двама човека със сходни впечатления и раздразнение от един и същи човек, но другият, примерно му казва "да, ще ти се обадя" и не се обажда, като го пита "ама ти защо се достанцира?", отговаря "ааа не, няма такова нещо, просто съм зает", но реално не се е вясвал изобщо. Т.е. реже и избягва по тънката лайстна, аз не мога така. Човърка ме. Или вдигам телефона и разкостявам от-до, или се покривам напълно, безпрекословно.

# 6 558
  • София
Трябва да намериш центъра, Кеч.
От всичките ти последни въпроси си го мисля.
В крайна сметка светът е оцелял, защото хората са си говорили.

# 6 559
  • София
Има хора, с които си струва да се говори, с други не. Ако от човека се очаква промяна е хубаво да му се каже какво не е наред, иначе и да обясняваш като никой не го интересува само се хабиш. Има и трети вариант, при който човекът няма да се промени, но пък си му набрал и, заради себе си е добре да си кажеш всичко на изпроводяк.

# 6 560
Така е, не с всеки има смисъл да се говори, обяснява и разяснява. С близки, с хора, които знаеш, че се налага взаимодействие и занапред - да, но с останалите - не виждам особена необходимост. Не се обяснявам с всички, на които съм решила да пусна дистанция. Само с някои Simple Smile

# 6 561
Не смятам, че човек трябва да изплясква всичко, което минава през ума му или има като емоция. То нито е миродавно, нито валидно за всички останали и често обслужва само собственото его и желание личната гледна точка да е правилна.

Като не ти харесва нещо в другите, минимизираш общуването, не ставаш житейски коректив.

# 6 562
  • София

Като не ти харесва нещо в другите, минимизираш общуването, не ставаш житейски коректив.
Предполага се, че не говорим за това да не ти харесва нещо в другите, а в отношението на другите към теб. Човек е длъжен да има претенции за отношението към себе си и дали ще ги заяви директно, или просто ще се отдръпне и ще покаже, че това не му харесва е въпрос на ситуация, но трябва да отстоява себе си.

# 6 563
С някои хора,  дистанцията върши много по- добра работа, отколкото обяснения. То има и такива, на които и да обяснаваш, няма да те разберат, не са в твоите обувки, та съвсем всичко губи смисъл.

# 6 564
  • София
Едни отношения, каквито ги зададеш отначало, такива ще си останат.
Прямота и честност да не се бъркат с простащина и селтащина.
Говоренето освен за обмен на информация е за изразяване на чувства и емоция.
В този смисъл да се ползва, но пак си е изкуство.

# 6 565
Напротив, отношенията търпят промени, както и хората в тях.
С едни може да станеш по- близък с времето и опознаването, с намирането на общи неща, с други да се отдалечиш. С едни устанввяваш, че ти е добре, с други се натоварваш.
И никога нищо не е, както в началото.

# 6 566
Изобщо не разбирам за какво говорите. Някакъв човек очевидно се е държал лошо - дали? - но не е роднина, приятел, колега, никакъв не е, но има дилема дали да се провежда Разговор - как, под формата на какво? Обяснение, очна ставка?  Защо, щети нанесъл ли е, обиди, грозен скандал? Ще го виждаме ли пак?
Или изобщо да не общуваме с тоя човек, който не ни е никакъв. За мен отговорът е очевиден.

# 6 567
Не допускам някой дотам да ангажира съзнанието, времето и енергията ми, ако ми е неприятен.
АКо ми е достатъчно близо в обкръжението и е неизбежно – ще кажа нещо директно, експресивно и спирам с комуникациите или ще са само проформа.
Обяснения, диалози, разговори само с хора, които са ми важни.
Всичко останало отива в графа "великодушно високомерие".
Не храня хора с подобни енергии.

# 6 568
  • София
Ирис, въпросът бе, когато такива хора търсят контакт с теб, как да се въздържиш от желанието си да ги конфронтираш. Точно защото не са  достатъчно близки, че да им държиш сметка и да се изяснявате.
И е насочен към хора, които имат подобна склонност, за мен е ясно, че за много други изобщо не стои като въпрос, защото имат различен манталитет, маниер и светоглед, ако щеш.

# 6 569
Кетч, аз пък съм в повечето случаи директна. Рядко мълча. И ако спра комуникация, преди това съм се обяснила достатъчно добре. Кой разбрал, разбрал. Аз да си го кажа и приключвам.
В случая ако ми се изтърси някой болен в дома, хич няма да си мълча. Без значение кой е.
От елементарно възпитание такива хора са длъжни да кажат  преди да ти нахлуят в дома - ей, болен съм, няма да мога да дойда, да не ви заразя.
Който прави обратното е просто едно зло.
Може да си мислят, че е някакво грипче, ама какво толкова.
Обаче не знаят, че има хора с определени проблеми и едно такова уж невинно грипче ще ги вкара в гроба.
Та мозък си трябва тук, мозък.

Общи условия

Активация на акаунт