?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 233
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 675
Е, защо бързате да правите "непоискано добро".
Това, че е казал, не значи, че иска нов телефон. Всеки си си знае кое му е най-удобно и си има динамика на ползване на вещи.
Как ще се обиждате на подобно нещо.... че и разговор - все едно човекът е психопат. По-сериозно, моля ви се.
На мен също ми подариха телефон, който ползвам от 4 месеца паралелно с другия, защото и аз си разпределям банкиране, приложения и още не мога да реша кое къде . Остава и да ми се сърдят за това. ахаха не мога
//
При Таисовата девойка случаят е друг – момичето явно се е фрустрирало и е дало реакция първоначално на темерутщина. Каквото-такова – изводите се правят и да не се "натрапват" подобни скъпи подаръци в период на суша. Така още повече ѝ припомняш, че има проблем, провал, не е успяла и подобни. Което не оправдава липсата на елементарно "благодаря", макар и не от сърце.

# 6 676
Искам да ви благодаря, защото от темата се усетих, че не съм благодарила за подарък, който получих. А защо не съм - ами мисля си за друго тия дни, детето се разболя, мерим температура постоянно и т.н. Наистина без темата щях да забравя! Сега го направих.

# 6 677
  • София
След последните дискусии в тази тема и в "Най-тъп и безполезен подарък" честно ми се отщя и да правя, и да получавам подаръци. То едни обяснения каква мисъл, любов и грижа влагали хората да изберат най-топ-върховния (е, според тях) подарък, после чакали благодарности, реципрочности, един вид - ах колко дискомфорт си причиних да ти търся и купувам това невероятно, велико, абсолютно непоискано нещо, сега трябва да ми върнеш жеста с минимум същото. Ми повечето хора биха се радвали да НЕ получат уникалния подарък и да си спестят психоанализите, коментарите за възпитание и първите седем, както и влизането в състезанието по "доказване" кой кому ще подари по-обмислен, страхотен, специален, вдъхновен пакет за следващия празник.

# 6 678
Може, но е добре да го заявят по някакъв начин. А не да се държат темерутски. Simple Smile

# 6 679
Сори, ама изобщо не става дума за велики очаквания и как подаряващите искаме да ни се благодари видиш ли и да ни се правят салтанати. Даже и за “благодаря” не става точно дума, става дума просто да дадеш знак, че си получил, че си видял, че си разбрал. Не може всяка година да получаваш подарък, да го вземеш и даже да не дадеш елементарен знак, че си го получил/взел/видял. Аз също напоследък просто си разсъждавам защо става така? Стигам до извода (в моя случай), че изпращането на подарък от наша страна се счита за нещо, което се разбира от самосебе си и едва ли не е в реда на нещата.

# 6 680
И аз си купих телефон и още не съм мигрирала. Много мразя тази част.

# 6 681
Или получава подарък някой близък, благодари и на следващата среща намира начин да ти каже, че има някакъв проблем с подаръка. Все нещо не е ОК, стяга, мирише,😂, не подхожда на интериора и т.н. Последния бил много скъп, нямало нужда да си подаряваме скъпи подаръци, а аз специално се постарах за 50 годишнина с козметика за тяло и баня, нещо сравнително неутрално. И пак не уцелих и с това приключих.

# 6 682
Явно само при вида на нов gsm, се разттепервам и му пренасям веднага данни, настройки и тн
Мин. година подариха на майка (82г), а тя го сложи на шкафа и каза, че племенницата ми щяла да ѝ го оправи.
Ми не можах да издържа и прехвърли всичко от Шаоми на Самсунг много, много бързо.

# 6 683
Мен майка ми единия път ме пита, дали подаръка, който съм ѝ донесла за Коледа случайно не ми е подарен от някой на мен. Много обидно ми стана, нямам такава практика.

# 6 684
Явно само при вида на нов gsm, се разттепервам и му пренасям веднага данни, настройки и тн
Мин. година подариха на майка (82г), а тя го сложи на шкафа и каза, че племенницата ми щяла да ѝ го оправи.
Ми не можах да издържа и прехвърли всичко от Шаоми на Самсунг много, много бързо.

Къде живееш? Да дойда да ми оправиш всичко.
Joy
Оф, първо ще трябва протектор и калъф да сложа. Там ще ми сложат сим картата, как да прехвърля телефони не знам. То и някакви настройки има в началото.
Може да са ми запазени в гуглето вече номерата. Миналия път нещо такова стана.
И после приложенията за които не знам къде са ми паролите на някои.

# 6 685
  • France
Искам да ви благодаря, защото от темата се усетих, че не съм благодарила за подарък, който получих. А защо не съм - ами мисля си за друго тия дни, детето се разболя, мерим температура постоянно и т.н. Наистина без темата щях да забравя! Сега го направих.
И аз така. А не съм на двайсет, да речеш, че е нормално да ме е вее вятър на бял кон.
Много на сериозно взимате живота и реакциите на околните. Недейте, само ще се сбръчкате

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 14:18 от Philomena

# 6 686
  • София
Покрай края на годината, празниците и натрупаната тежест в тялото и душата, все повече се изумявам, какви неща избуяват от хората.
Тревожност, депресии, равносметки, усещане за пренебрегване, преглъщане, тъга, обида, неуспехи и въобще цялата палитра на човешките негативни емоции.
Много хора са тръгнали на “война”, чета за прекъснати отношения, скандали, разправии, зачеркване на хора, чистене на листи и хвалби от това.
Тъжно ми е за хората, наистина.
Какво се случи и кой уби смисъла на Коледа?

Смисъла да видиш близките на сърцето си, да ги прегърнеш, да им кажеш, че ги обичаш и си зад тях, въпреки всичките им особености. Без очаквания и благодарности.
Защото утре може да няма. И това е тъжната истина.

# 6 687
  • Пловдив
Защото когато някой ти лази по нервите останалите дни от годината идването на празници не те прави по-търпелив, а напротив.

# 6 688
  • София
И понеже цяла година не си намерил време да си оправиш бакиите, та чакаш Коледа да ти реши проблемите.
Всъщност, толкова лесно може да се живее.

# 6 689
Оле, ужас, ама не правете подаръци, то е цяла мъка да се получи такъв подарък, пишман да станеш! То благодарности, метани, уважения, обяснения... Ма дръжте си подаръците за вас! Това пък с новия телефон, за възрастен човек особено, е цял кошмар. Те обичат старото, познатото, удобното. И на мен да ми подарят телефон, най-вероятно ще си изстискам стария до последно, преди да го сменя. Ай да му се не видят и подаръците. Никога няма да забравя как ми подариха рокля, която нито ми стоеше добре, нито беше в стила, който нося и при всяко виждане ме питаха нося ли роклята и отбелязваха, че не са ме виждали с нея и накрая ми казаха - е, ако няма да я носиш, ми я дай... Втрещих се леко, но я върнах на подарителя, какво да правя. Подаръци от такъв човек са пълно мъчение и по-добре без тях, пък ако ще да е и най-желаният подарък.

Общи условия

Активация на акаунт