?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 245 175
  • 6 795
  •   1
Отговори
# 6 690
Има прекалено много "трябва" около тези празници и прекалено много нереални очаквания. Трябва да си със семейството си, трябва да си весел, трябва да има такива и такива манджи...Да, има и отцепници, според мен все повече ще стават, но засега е това положението.

# 6 691
  • София
YGA, не се обиждам. Имам много такива случаи, както и идентичен с твоя.
Друго поколение. Майка ми си ползва този, който ѝ купих вечер, да си бърника в него за джиджи- биджи, но си влачи стария, точно като баща ти.
На дядо ми едно време му подарявах кремчета, хубава пяна, не някакви скъпарски, беше наистина благодарен и доволен, но си ползваше Каро- то.
Е, започнах да му подарявам Каро и ножчета за старите самобръсначки. Подаръкът за мен Е за човека отсреща. Наистина искам да зарадвам.

# 6 692
  • София
Телефонът на баща ми отдавна  е за смяна, но той упорито си го ремонтира. Мога да му купя нов, но не го правя. Подариха му сега нов айфон, даде го на сина ми. Иска си андроид. Точка. На  никого не му е криво. И аз не обичам да си сменям телефона, камо ли пък с друга операционна система.

Изобщо, подаряването е изкуство. И идеята е другият да се чувства добре, а не подаряващия. Вече е въпрос на възпитание и умение човек да приеме подарък, но това сте го обсъдили.

# 6 693
Викам на майка ми:
Ще ти купя нов телефон, да ползваш и интернет.  Такава антика, вече никой не ползва. Вика:
"Да не си посмяла, ще го хвърля."
( и съм сигурна, че няма да го погледне) )

Та то, като и купуваш нещо на някой ,трябва и да си поне малко сигурен, че ще се хареса и оцени.

# 6 694
Изненадана съм, че подарък за празници на близки хора, с които е възможно да се събираш няколко пъти в годината, и на които искаш да покажеш отношение чрез вещ, се приема така бездушно. Какво ви радва, бе хора?
Това не било нужно, онова не било задължително, ами щом имате такова безразлично  отношение към близките си, то е ясно и че ще се хвърлят подобни безлични подаръци под елхата.
Аз съм емоционална и ми е лично. И когато правя подаръци, и когато получавам.
Пък нека всеки си е какъвто си е. Затова сме различни.

# 6 695
Добре де, не сме ли учени всички тук от малки на "моля", "благодаря" и подобно, че изведнъж такъв проблем стана, че някой споделил, че му е станало кофти, когато не са му благодарили за подарък? То вече заклинания да си държали за себе си подаръците, пък да не подарявали никога нищо, пък какво ли не.

# 6 696
Не е трудно да благодариш и отбележиш, че подаръкът ти харесва. Подаряващия пожелава носи/ползвай със здраве и толкова, само добро желание трябва.

# 6 697
  • Пловдив
Добре де, не сме ли учени всички тук от малки на "моля", "благодаря" и подобно, че изведнъж такъв проблем стана, че някой споделил, че му е станало кофти, когато не са му благодарили за подарък? То вече заклинания да си държали за себе си подаръците, пък да не подарявали никога нищо, пък какво ли не.
Не ставаше дума за "стана ми кофти", ставаше дума за отношения "късам и хвърлям". Изооообщо не е едно и също.

# 6 698
Няма късам и хвърлям, не преиначавай. Настройвам се. Но получих реакцията и всичко приключи.
А чета сутрешните коментари и разбирам колко сме различни. Че чак защо не съм реагирала на Елорка, че я нарекла " кифла". Ами най - малкото, защото с Елора се познаваме лично и може да запозная и племенницата с нея, затова. 🙂.

# 6 699
Янтра, аз си мисля, че това с късането беше свръхемоционалност, точно защото й е станало криво. А не, че верно ще скъса с племенницата.

# 6 700
  • Пловдив
Няма късам и хвърлям, не преиначавай. Настройвам се. Но получих реакцията и всичко приключи.
Постовете ти стоят. Много ясно беше казала, че отиваш към късаш и хвърляш.

Цитирам
.............
Като се натрупа вътрешно, капка по капка негатив, и по някой дребен повод слагам край с взрив. То лошото е, че е безвъзвратно. Някакъв вътрешен инстинкт за самосъхранение блокира цялата ми емпатия, ама цялата.
....................................................................
Сега е още по-опасна ситуацията. Напът съм да сложа стената на племенницата, а тя ми е една и много си я обичам. Взех тези дни да набирам вътрешно и много ме боли, и ще ви кажа защо.

# 6 701
  • София
А, ако не беше получила, Таис?

# 6 702
Отивам. Времената.
Нямаше минало свършено 🤣
Разбирам, че демонизирането е патент, ама чак пък.
Нали ми помогнахте.
Благодаря.🥳

Джорджи, не знам. Наистина.

# 6 703
Много драма около тези празници и подаръци, разбирам защо има хора, които бягат от страната по почивки и екскурзии само, за да не трябва да трупат такива кофти преживявания, а да си съхранят нервната система.

# 6 704
  • София
Когато един човек е невъзпитан не знам какви очаквания можете да имате към него. Възпитания винаги ще благодари и ще покаже колко харесва подаръка, дори да не е така. Също толкова невъзпитано е да се пита дали на някого му е харесал подаръка. Възпитания ще си е казал, с другия - какво да се обсъжда.

Общи условия

Активация на акаунт