?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 464 684
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 11 145
Моят е 800 лв..
Ще са същите лимитите, преизчислени в евро по курс 1.95583.

Лимита винаги е бил  9 775 лв. И за вноска на АТМ и за теглене от АТМ.

2 пъти по 1000  и един път 800 евро

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 18:35 от dsfds

# 11 146
Влизам и в Нои. Днес ми изплатиха.

# 11 147
Не уточних...банкомата е такъв, че ми пуска по 800 лв на едно теглене.
Лимита на сметката си не го знам.

# 11 148
При дискомфорт и парене при уриниране, мога ли да ида на спешен кабинет? Sad
По принцип имам проблеми с бъбреците, не ме болят сега, но от привечер имам един дискомфорт и не знам какво да правя, а се влошава.
То не знам и къде да ида, уролози нямат утре свободни часове, само дежурен АГ мога да намеря утре или да ходя сега на спешен.. от друга страна като знам какви случаи има в спешния кабинет, дори с бъбречните болки се чувствах кофти спрямо другите случаи там.. а точно по празниците, че и ще пътуваме утре по обяд.. притеснява ме да не се влоши още повече положението и да няма хептен къде да ида..

# 11 149
При дискомфорт и парене при уриниране, мога ли да ида на спешен кабинет? Sad
По принцип имам проблеми с бъбреците, не ме болят сега, но от привечер имам един дискомфорт и не знам какво да правя, а се влошава.
То не знам и къде да ида, уролози нямат утре свободни часове, само дежурен АГ мога да намеря утре или да ходя сега на спешен.. от друга страна като знам какви случаи има в спешния кабинет, дори с бъбречните болки се чувствах кофти спрямо другите случаи там.. а точно по празниците, че и ще пътуваме утре по обяд.. притеснява ме да не се влоши още повече положението и да няма хептен къде да ида..
И какво ти изписват обикновено?  Монурал ли? Това може и дежурен лекар, не уролог, да го изпише.
Ти трябва да имаш личен лекар, който да осигурява достъп до неотложен кабинет. Провери къде да се обърнеш в неработни дни. В МЦ Лора на Позитано и Гоце Делчев има такива дежурни лекари за неотложни прегледи.
Тук може да разгледаш списъка с лекарите сключили договор с МЦ Лора и също и друга информация:
https://loramed.com/project/%d0%bc%d1%86-%d0%bb%d0%be%d1%80%d0%b … 0%b5%d0%bd%d0%be/
Може да направиш онлайн консултация през healee.

# 11 150
Да ви питам и вас.
Взех един глинен гювеч от Кауфланд,  но чак като се прибрах видях, че има дупки и вътре една черта.
Мога ли да го използвам с тези дупки или веднага ще се спука, да им го връщам ли?
Такава дупка има на дъното

Такава черта вътре

Сега забелязах и на няколко места по капака дупки

# 11 151
  • Бургас
По принцип на капака има една дупка!
Но тези на дъното и вътре, мисля че е дефект!
Ако имаш вариант го върни или смени с друг!

# 11 152
Не, не, не е тази голяма дупка, която си я има всеки капак. И този има такава, но има на още 3-4 места по 3-4 такива малки дупки

# 11 153
  • Пловдив
Аз бих подменила гювеча.

Може ли клиент да подаде някъде сигнал за неотопляем обект с хора работещи вътре по 8-10 часа?
Жените вътре като ги питах защо климатиците не работят и как издържат така ежедневно си казаха, че не им дават да ги пускат. Става въпрос за помещение в жилищна сграда две страни са стена, две страни са стъкла, вероятно разликата на температурата вътре-вън беше няколко градуса.

# 11 154
Много ми се искаше да прочета, че и така може да се използва, защото не ми се занимава с връщаници, но ще трябва 🥺

# 11 155
Може ли клиент да подаде някъде сигнал за неотопляем обект с хора работещи вътре по 8-10 часа?
Инспекция по труда
Може да подадеш сигнал за нарушение на трудовото законодателство, а именно неусигуряване на нормални условия на труд.
https://www.gli.government.bg/bg/taxonomy/term/505/node/11316

# 11 156
РЗИ според мен.
Трудовата медицина следят тези работи, а те се контролират от РЗИ май.
Жените вътре като ги питах защо климатиците не работят и как издържат така ежедневно си казаха, че не им дават да ги пускат. Става въпрос за помещение в жилищна сграда две страни са стена, две страни са стъкла, вероятно разликата на температурата вътре-вън беше няколко градуса.

# 11 157
Здравейте! Някой има ли информация как може да бъде преиздаддено платежно за гробищно място, направено преди години, защото се оказа, че го няма, предполагам е изхвърлено.

# 11 158
  • София
Здравейте! Някой има ли информация как може да бъде преиздаддено платежно за гробищно място, направено преди години, защото се оказа, че го няма, предполагам е изхвърлено.
Ако е за някое от Софийските гробища отивате на място и там си имат канцелария.

# 11 159
  • Deutschland/HE
По банка ли е платено? Ако е по банка, няма проблем банката да ти дадат документ. Стига и те да не са архивирали. В една банка сменяха системата и след 3-4г казаха, че повече няма да могат да издават справки от старата система.

Общи условия

Активация на акаунт