?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 732
  • 10 191
  •   6
Отговори
# 3 510
Трябва да направя превод към Ай Кард Банк. Честно казано за първи път я чух днес, доколкото виждам няма офиси, а само партньори и банкомати. Партньор ми излиза, че е Fast Pay. Предполагам мога от там да изпратя необходимата сума. За около 1000 лв, знаете ли колко ще бъде таксата?

# 3 511
Трябва да направя превод към Ай Кард Банк. Честно казано за първи път я чух днес, доколкото виждам няма офиси, а само партньори и банкомати. Партньор ми излиза, че е Fast Pay. Предполагам мога от там да изпратя необходимата сума. За около 1000 лв, знаете ли колко ще бъде таксата?

Има си телефони и адрес. Може да питате направо банката - https://icard.com/bg/contact-us

# 3 512
Нямаш ли банкиране?
През него ми е 90 стотинки превод блинк към други банки.

Иначе за касов превод четеш таксите на твоята банка и на банка-получател и сравняваш как е по-евтино.

# 3 513
Разбира се. Да вземат парите на хората е целта. Ако не друго поне може спокойно да се прочете наличната информация в ЕЦБ.

# 3 514
  • Далечният изток
Е, ти пък. Баш на тия лъжци ли да вярваме?
Joy

# 3 515
  • Пловдив
На някой случвало ли му се е при безплатна доставка от продавача, да има стотинки доставка куриер? Поръчвам постоянно от различни търговци за първи път ми се случва това. Бард нямат представа. Спиди като цяло е толкова мудна комуникацията, че аз ще си взема пратката, докато ми отговорят.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 11:24 от Десиссслава

# 3 516
Да, вероятно заради наложения платеж.

# 3 517
На Спиди таксата за обработка на наложения платеж е по-висока когато се плаща с карта, отколкото когато се плаща кеш. От там е разликата. Търговецът е калкулирал наложен платеж, но само с кеш.

Поредния дребнав мръсен номер на куриерите, които би трябвало да е незаконен, ама имат политически чадър от няколко партии.

https://www.speedy.bg/bg/cash-on-delivery

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 18:58 от bboiko

# 3 518
  • Пловдив
Когато се плаща с карта, удържат от продавача, продавам някои лични вещи и ако купувача е платил с карта, при изплащане на наложения платеж си ги удържат. Както сте очертали обяснението.
Отделно НП не отговаря на 8 стотинки, а отива на 30+.

# 3 519
Това е допълнително, отгоре на таксата за наложен платеж. Да, взима се от продавача, но той може да реши да не позволи плащане с карта и тогава, ако искаш като получател да платиш с карта ти ги добавят на теб. Съответно ако получаваш на автомат, нямаш избор.
Поне така беше последният път като получавах пратка с тях, преди доста месеци.
Дали в този случай е това, не знам.

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 02:03 от bboiko

# 3 520
  • Пловдив
Да, това и аз казвам, че е отгоре и се взима от продавача, не от купувача. Ще видя утре куриерът дали ще има обяснение за тази сума.

# 3 521
С Бард се разбери.
Лятато ми пратиха книга и забравили да напишат НП.
Взех я безплатно..куриерът каза нищо не мога да направя.
После се оцаждаха от Бард да им преведа сумата.
Та нещо те са объркали май. Търси ги пак.

# 3 522
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
На някой случвало ли му се е при безплатна доставка от продавача, да има стотинки доставка куриер? Поръчвам постоянно от различни търговци за първи път ми се случва това. Бард нямат представа. Спиди като цяло е толкова мудна комуникацията, че аз ще си взема пратката, докато ми отговорят.

Не е моя работа, но бих те посъветвала да си изтриеш данните.

# 3 523
Да, това и аз казвам, че е отгоре и се взима от продавача, не от купувача. Ще видя утре куриерът дали ще има обяснение за тази сума.

Доставката е платена, но са сложили книгата в техен плик. Това е цена за плика.

# 3 524
  • под тепетата
Как мога да изпратя пари до Англия?

Общи условия

Активация на акаунт