?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 399
  • 10 179
  •   1
Отговори
# 3 555
  • София
Хората си вършат работата, няма място за емоции. Още по-малко защо действията били към този или онзи, а не към трети. На база опит и / или обучение и / или някакви инструкции така са преценили.

# 3 556
Rebel, смешно е "така са преценили". Платнената ми чанта беше празна, само портмоне и телефон. Ако бяха наистина обучени (между другото, говорим за продавачки-момичета), аз щях да съм последната проверена. Както и да е.

# 3 557
  • Пловдив
Clo - Camille, с Photoroom-a, не само фона на лица оправя, а и на предмети.
Евентуално може да разгледаш и Picsart.

# 3 558
А какво става, ако поискат,  да разгледат дамската чанта? В нея обикновено имам мокри кърпички, дъвки, балсам за устни и са купени от съответния магазин, но преди месеци, примерно. Много често преди да изразходя отворена опаковка съм се заредила и с нова такава. Как ще се докаже, че не е кражба?

# 3 559
Знам, че имат някакви права по Закона за частната охранителна дейност, но ровенето в чантата е обиск и не съм сигурна, че го пише в закона. По-скоро може да я отвориш да погледнат, но не и друго.
И си мисля, че това е да видят дали не носиш оръжие, бомба и т.н. а не дали си свил салам от магазина.

# 3 560
Mariat, открай време влизам ли в магазин с артикул, който и там се продава, информирам и показвам на входа.

И си мисля, че това е да видят дали не носиш оръжие, бомба и т.н. а не дали си свил салам от магазина.
В случая беше за салама, иначе проверката би била на входа, а не на изхода.

Ще взема да го прочета този Закон за частната охранителна дейност. Не знаех за него.

# 3 561
Имам поръчка с доставка до Easybox / Sameday. Днес получих съобщение, че пратката е твърде голяма и трябва да я пренасоча до адрес или ще бъде върната, та попълних адрес. Не намирам в сайта им инфо за куриерите не за кутиите - доставят ли в събота, има ли вероятност да ме потърсят днес или най-рано понеделник?

Също ме смущава, че после намерих в сайта им този цитат относно пренасочване в такива случаи "...услугата се таксува според тарифата за услугата „Доставка от шкафче до дома“." Само че никъде не намирам такава тарифа. Отделно не е по моя вина и не ми се струва редно. Ако знаех в момента на поръчката, че няма да се събере щях да избера офис на Спиди примерно, но ми беше приета и потвърдена. Търговецът е Answear ако има значение, сумата на поръчката покрива критерия за безплатна доставка с всички методи.

Та искат ли наистина пари в този случай и ако да какви варианти имам?

# 3 562
Та искат ли наистина пари в този случай и ако да какви варианти имам?
На мен куриер ми беше звъннал да ми каже, че пратката е голяма и няма да влезе в кутията. Достави ми я до адрес, без да ми начисляват такса доставка. Кутията обаче е на 2мин от блока ни.

# 3 563
  • Mediterraneo
Никога пък не ми е хрумвало да си показвам мокрите кърпи от чантата всеки път, когато влизам в Лидл. Имат си камери, да си ги гледат, как пък няма да си ровя всеки път в чантата дали няма техен продукт, да им го показвам и така да вляза. То са мокри кърпи, сухи кърпи, лепенки, дъвки, понякога червило, лак, знам ли какво е попаднало в чантата ми в даден момент.

# 3 564
Аз като вляза с външна чанта с покупки първо я показвам на служители или касиерки и питам къде може да я сложа. Това ако няма места за багаж. Обикновено ми казват да си я държа.
А няма ли камери и хора, които наблюдават камерите в специални помещения? В Зап. Европа е така в хипермаркетите.
Затова си мислех, че никога не са ми проверявали чантите.

# 3 565
Предполагам повечето от вас знаят протеиновите барчета с извара, малки пакетчета от Лидл. Скоро бях в магазин, точно от тях си взимах няколко, в който момент една баба също протегна ръка към кутията, грабна около 5-6 и си ги пусна в дамската чанта, след което я затвори с цип. Имаше и количка с други покупки, но щом така набързо ги мушна в личната си чанта и бързо затвори, то е пределно ясно, че ги открадна. Нямаше вид на бедна баба, изглеждаше нормално, но просто защото е "възрастна" си замълчах. Мислех да кажа на охраната, но се отказах, защото не й знам положението, което не й оправдава постъпката. Не знам дали постъпих правилно или трябваше да кажа, но все бях чувала, за първи път го видях с очите си в голяма верига.

# 3 566
  • Буркина Фасо
на охраната това им е работата. никога не ми е правило лошо впечатление когато са искали след каса да ме проверяват, въпреки, че има камери да ме следят какви ги върша в магазина. същото е и по пътищата - има камери, но полицията ни прави проверки без да има нарушение.  това го одобряваме и искаме по-чести проверки, а проверката в магазина да я забраним. много често ми се случва да вижда малките деца да се черпят в магазините. взимат нещо дребно, хапват го докато родителите обикалят.
и да, масово се консумира безплатно в магазина.

# 3 567
За мен не би бил проблем да ми проверят чантата, при все че не се знае от къде ще изскочи заекът😂 ето баба, ама цапцаросва. Аз съм споделяла тук мисля, че няколко пъти активирай алармите, докато открия от какво се задействат, никога не са ме проверявали в Лидл и ДМ, въпреки че са имали основание.  Не мисля, че нещо оправдава краденето, дори и бедните не са оправдани. Ако сте собственик на магазин и влизат по трима бедни на ден и се самообслужват няма да е приятно.

# 3 568
Аз пък веднъж видях как една майка напълни чантата на детската количка с бурканчета деликатесна горчица. Замълчах си, пък и не вървеше да тръгна след нея да следя дали ще ги плати. Едва ли, освен това ги криеше чак на дъното.
Но пък се обадих, когато, докато чаках на опашката в една Билла, една жена на средна възраст спокойно подмина касата и си излезе с кофичка кисело мляко в ръка. Даже и се подхилкваше. Не беше бедно облечена, напротив.
Казах на касиерката, тя само я изгледа как излиза от магазина и изобщо не реагира. Точно в този момент охраната липсваше.

# 3 569
Аз пък, като съсобственик на малък бизнес, бих казала, че който има пари, най- много се опитва да прецака/ измами/открадне.
Бедните, обикновено, си пазят достойнството, че само то им е останало.

Общи условия

Активация на акаунт