?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 408 114
  • 10 196
  •   3
Отговори
# 3 780
  • София
Това е много малка сума за инвестиционно злато.
Иначе в заложна къща е нормално да гледат на бижуто като на злато, какво разбират от камъни и изработка.
Защо да е малка сума? Има всякакви разфасовки.
Не е въпрос на разфасовки. За да има смисъл трябва да се вложат по-големи суми, защото има и инвестиция за съхранение. Но това е личното ми мнение, всеки е свободен да опита. Всичките ми познати инвестирали в злато почват от 50 хил.

# 3 781
Кой, как и къде си съхранява златото - избира сам. По изложената логика и инвестиция на фондовата борса не е добра идея, ако някой няма цифра пари. Не съм фен някой да се отрязва от дадена идея само защото няма въпросните пари, принципът трябва да е друг и да се вземе информирано решение.
Всеки има различен профил - възраст, финансови възможности, търпимост на риск и т.н.

# 3 782
То не, че е пълно с вода, а от задушаването се получава, аз например като го мия и не го подсушавам а само изцеждам реално си пуска колкото в нужно.
Винаги в тава слагам месото върху хартия за печене, отгоре хартия за печене и фолио, ако е в гърне, месото в гърнето и толкоз.

# 3 783
  • Далечният изток
Месото не се мие....
Така попива вода и после нормално да я пуска при готвене.

# 3 784
Аз не си представям да не измия месо от магазина 😀

# 3 785
От 5.000 лв до към 7.000 лв
Дръж си ги банкова карта и при възможност ги използвай по предназначение. Сумата е прекалено малка и инфлацията ще я яде.
Ако толкова държиш да ги "съхраняваш" Тавекс продават монети по една трой унция. Но гаранция никаква, че няма да загубят стойност

# 3 786
Овкусени пържоли как ще миеш?

5000 лв. са за авариен фонд, не за инвестиции, камо ли злато.
Депозит, ТБИ предлага добри условия.

# 3 787
  • София
Някой дали е правил сам щампован бетон и има ли разлика с обикновения, някакви пинизи, препоръки? За една пътека питам.

# 3 788
  • София
И ти изкупиха златото за грам, но без диамантите, нали така?
[/quote]
Да, само оценка на златото, другото не ги интересува, мен също не ме интересуваше, исках да я махна тази брошка

# 3 789
Някой дали е правил сам щампован бетон и има ли разлика с обикновения, някакви пинизи, препоръки? За една пътека питам.
И щампи купихме, и в тубата гледахме... и ММ е способен, всичко сам си прави,...и пак не го скопосахме.
Скрит текст:
Според мен най-голямото предизвикателство е гъстотата на материала, и отлепянето на щампата-както да се уцели точният момент, ни рано, ни късно, така и да не се развали рисунъкът- олио спрей ползвахме.
Ако успееш- кажи как и що, че има още къде да го мъча.

# 3 790
Старото/миналогодишното яйце чупи ли се? Знам, че в течаща вода се изхвърля, но първо проверява ли се?

# 3 791
Да, проверява се. Чупиш, режеш през средата - както ти е по-удобно.

# 3 792
  • Glasgow
Аз пък от готвачи знам, че месото не се мие, защото се разнасят бактерии така. (аз мия, когато има кръв)

# 3 793
За ОКРтата си има други теми...

# 3 794
Има ли опция да се теглят файлове от спотифай?

Общи условия

Активация на акаунт