?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 243
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 585
  • Далечният изток
Няма ли съставен И връчен акт?

# 586
Ако има глоба ще му е съобщено на място и ще е разписал фиш или получил акт. Липсата на стикер и колан не е нещо което може по камерите да се установи все още.

# 587
На 4ти януари от Йетел се прихвърлих на Виваком. Йетел ме засичаха на 1во число, преди преместването имах излезнала фактура, която бях платила. Картата на Виваком започна да функционира късно следобед на 6ти януари. При преместването исках и те да ме засичат на 1во число, момичето ми каза "днес е 4ти, фактурите ще ви излизат на 15-то число".
Днес случайно влизам в приложението на Виваком и виждам, че имам фактура за плащане на стойност 24 лв с отчетен период 15.12-2024- 14.01. 2025г.
Защо ми искат пари за декември месец след като аз не съм била техен клиент? Аз очаквах да имам фактура към тях чак на 15 февруари с отчетен период 04.01-14.02.
Тези 24 лв не ми се връзват и да са за периода 04.01-14.01. Няма как да ми искат 24 лв за 10 дена при положение, че първите 6 месеца за цял месец таксата ми е 19 лв.
Имате ли някаква идея тия идиоти защо ми искат пари за този период и защо е такава сумата?

# 588
Един цял абонамент + сумата за 10 дена

Едит или там частта за периода до датата на фактуриране.

# 589
Ама защо е за месец декември след като не съм им използвала услугите?
Аз си мислих, че февруари ще платя цял абонамент + тези 10 дена.
Баси аз съм техен клиент от 12 дена какви цели такси и половинки искат да им плащам.
На 1ви февруари чакам фактура и от Йетел за тези 4 дена на януари+ 7 ст сметка имах. И те сигурно ще ми искат -10-15-20 лв. На 15 ще ми излезе и нова фактура от Виваком за 19 лв сигурно.
Баси аз за няма и 2 месеца ще платя 100 лв за телефон. Да си бях стояла на Йетел 😆.
Ако вземат и те да ми лепнат някакви неустойки 100-150 лв и ще падна направо.

# 590
Защо просто не се свържеш с оператора и не изясниш ситуацията? Преди това си прочети договора + общите условия, за да не си говорите на различен език.

# 591
И питай йетел имат ли  да ти връщат част от предплатената такса за 1 месец.

# 592
Аз ще отида в офис направо, но това ще стане другата седмица. Сега просто ми е интересно и не мога да схвана защо ми искат пари, за период,  в който не съм им била клиент.
Със сигурност имам да взимам пари от Йетел за първата по- висока такса при подписване, но как да им го докажа. Аз номера го направих на сметка като бях май на 20 години. Тази година се отказах от тях как да докажа какво съм плащала преди 14 години?

# 593
Договорче на 2г не преподписва ли?

# 594
Morkovelka99 таксата за месеца се формира като плащаш абонамента по договор за текущия месец, а изговореното - за предходния.

# 595
Е през годините много ясно, че съм преподписвала нови договори, но сметката първият месец не ми е била двойна.
 До колкото си спомням двойно платих само когато направих номера на сметка.
Morkovelka99 таксата за месеца се формира като плащаш абонамента по договор за текущия месец, а изговореното - за предходния.
Текущия месец е януари и ползвам услугите им от 10 дена или аз съм много тъпа и нещо не схващам
Или сега ми искат първата такса за предплащане 19 лв и другите 5 лв са сметка за тези 10 дена. И вече на 15 февруари ще получа редовна фактура за 14.01-14.02 - 19 лв

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 19:11 от Morkovelka99

# 596
  • Deutschland/HE
В софтуера им е заложено да излиза 15.12-14.01. А сметката ти е една такса за следващия месец (15.01-14.02) и ~1/3 такса за тези 10дни.

# 597
В софтуера им е заложено да излиза 15.12-14.01. А сметката ти е една такса за следващия месец (15.01-14.02) и ~1/3 такса за тези 10дни.
И аз вече така го тълкувам. Периода ме дразнеше, защото, ако гледаш него за декември излиза, че плащаш 2 сметки. Цяла на Йетел и частична на Виваком без да си им  бил клиент.
Абе ... май се набутах хем до последно се чудих да се местя ли. Много ме е яд, че съобщението от КЗП излезе късно.

# 598
  • Далечният изток
Отговориха ти - софтуерът им е програмиран да отчита от 15 число на предходния месец до 14 число на текущия месец. Няма как само твоята фактура да е от друга дата.
Първи месец, когато съм подписвала нов договор, винаги е по-висока сума, отколкото е договорената. Има някакво предплащане. Това би трябвало да са ти го обяснили. На мен винаги ми казват да имам предвид по-високата сметка.

# 599
То и аз сама си се подвеждам, защото чакам чак февруари фактура от тях и всичко си мислих,  че ще е тогава.
Да не платя 40 лв на Йетел на 1ви февруари сега ще дам 100 лв за телефон 😆😆😆🤦🤦🤦.
Тия виваком не изпращат ли съобщения след като излезе новата фактура за месеца?
Ако не бях влезнала съвсем случайно в приложението им, даже и нямаше да знам, че имам нещо за плащане.

Общи условия

Активация на акаунт