?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 420 433
  • 10 414
  •   2
Отговори
# 2 340
  • София
Има ли някой, ползвал физическа карта, която предлага eSim? Не съм запозната с тези неща, а моя близка ме помоли да разуча. До колкото видях на първо четене, телефонът ѝ не поддържа услугата, ако не закупи карта. Изобщо не ги разбирам, понеже на мен не ми трябва, но ако някой е ползвал услуги на някой оператор? ще съм доволна да сподели, защото май не всички предлагат такива физически карти.

А1 предлагат предплатена физическа карта с възможност и за  еСИМ.
Но пак зависи и от апарата. Най-добре отидете заедно с нея и телефона в офис.
Ще ви агитират за договор, но не се съгласявайте.

# 2 341
  • Deutschland/HE
Ние ползваме предплатени карти на Виваком, които са eSim. Телефоните ни позволяват това.

# 2 342
esim  не са ли замислени, първоначално, за айфоните - те нямат втори слот, но могат да качват 5-6 esim .
Аз съм купувала esim заради международен интернет трафик , извън плановете ни.
Някои марки, продължават да не поддържат esim .

# 2 343
  • Варна
Да ми препоръчате приложение да мери крачки и разстоянието докато вървиш пеша. Смарт часовник или гривна не искам и няма да си купя. Наясно съм, че приложението не е толкова точно. Нещо изпитано за Андроид

# 2 344
Да ми препоръчате приложение да мери крачки и разстоянието докато вървиш пеша. Смарт часовник или гривна не искам и няма да си купя. Наясно съм, че приложението не е толкова точно. Нещо изпитано за Андроид

Приложението Caynax  за телефона.

# 2 345
Аз използвам е-сим за закупуване на интернет за държави извън ЕС. И си купих телефон, който поддържа тази функция, именно с тази цел.

# 2 346
  • Буркина Фасо
търси по марката на телефона.
мисля, че са най-точни

# 2 347
Да, точно това написах, че нейният не поддържа eSim, но има възможност да се закупи физическа карта, на която да се активират пакетите.
Я опитай пак. eSIM е "дигитална" физическа пластмасова карта. Каква е целта на занятието?

# 2 348
Моля да ми препоръчате хотел, до който лесно се стига с метро през деня и предлага трансфер до летището през нощта. Благодаря!

# 2 349
ЕSim е с цел да не поставяш пластика в телефона. Какъв е смисълът да искаш пластика, ако по принцип телефона ти не поддържа eSim?

# 2 350
Въпросът ми е най - вече към абонатите на Виваком.
Отново получих сметка с увеличените такси въпреки Решението на ВАС. Обадих се на 123 и отговорът: решението на съда забранява да увеличават таксите след 27.02.
В решението ясно пише: "Считано от днес, операторът няма право да прилага индексираните цени на месечните такси, които в началото на годината бяха увеличени със суми между 1,00 лв. и 2,00 лв. Намаляването с размера на увеличението на цените на месечните такси ще се отрази в месечните сметки и фактури, издадени след дата 27.02.2025 г."

https://kzp.bg/bg/novini/264

Тълкуват го както на тях им е удобно. Как ще действате?
Нашата фактура излезна оня ден,но нямах възможност да отворя и да видя сумата.Но...изненада: цената е с въпросното увеличение и не е коригирана.Е няма да стане,тия вече минават всякакви граници.Ще си подам жалба в офис и ако трябва до КЗП и Омбудсманът.

# 2 351
  • Пловдив
Жените в майчинство освободени ли са от потребителска такса при личния лекар?

# 2 352
Моля да ми препоръчате хотел, до който лесно се стига с метро през деня и предлага трансфер до летището през нощта. Благодаря!

Севда
Тук настанявам мой близки, хотела е добър и предлага безплатен трансфер до летище и е на ключово място ! Цените са добри
наоколо има още 3-4  но са с дебели цени, е не ти знам бюджета де.

https://www.atm-hotel.com/
https://www.google.com/maps/place/%D0%90%D0%A2%D0%9C+%D0%A6%D0%B … 388022,670m/data=!3m1!1e3!4m9!3m8!1s0x40aa868bb7b5fa4b:0xa03438cc3f721f33!5m2!4m1!1i2!8m2!3d42.6563316!4d23.3880789!16s%2Fg%2F1hc522_59?hl=bg&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDMwNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

# 2 353
Жените в майчинство освободени ли са от потребителска такса при личния лекар?
Не.
Цитат
Кой е освободен от потребителска такса

- лицата, чиито заболявания влизат в списъка към Националния рамков договор;

- неработещи представители на семейството;

- хора с увреждания, получени при отбраната на страната;

- ветерани от войните и военноинвалиди;

- задържани под стража;

- задържани или лишени от свобода;

- социално слаби, на които се изплащат помощи;

- хора, които са настанени в социални домове;

- медицински специалисти;

- бременни жени и родилите до 45 дни след събитието;

- онкоболни;

- хора с над 71% намалена работоспособност заради заболяване.

# 2 354
Моля да ме насочите къде точно може да се подаде онлайн декларация за Данъчно облекчение за намалена работоспособност за лица с 50 и над 50 на сто (чл. 18 от ЗДДФЛ).

С КЕП или ПИК на сайта на НАП. От днес са заредени данните и може да подадете год. данъчна декларация и да искате възстановяване на данъка. Това е ако не сте го заявили при работодателя.

Има ли актуална тема, в която се разисква този въпрос? Открих няколко, но са кратки и основно касят Данъчните облекчения за деца.
За първа година трябва да подавам такава декларация и не мога да се ориентирам само Приложение 10 ли се попълва или се попълват/прилагат и други документи Thinking

Общи условия

Активация на акаунт