?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 420 446
  • 10 415
  •   5
Отговори
# 2 325
Някоя добра душа може ли да сподели бърз образец на молба за отмяна(смяна) на дата за дело? Нямах проблеми с датата, докато не се разбра че бебчето вече не бърза да излиза и точно тогава ще съм непосредствено след раждане.... Търсих в нета, но през телефона нещо не се получава...
Ще ти пратя на лични.

# 2 326
  • София
Има ли някой, ползвал физическа карта, която предлага eSim? Не съм запозната с тези неща, а моя близка ме помоли да разуча. До колкото видях на първо четене, телефонът ѝ не поддържа услугата, ако не закупи карта. Изобщо не ги разбирам, понеже на мен не ми трябва, но ако някой е ползвал услуги на някой оператор? ще съм доволна да сподели, защото май не всички предлагат такива физически карти.

# 2 327
  • Бургас
Откъде да купя хубава тиха книжка? Искам да я подаря на близки за първия рожден ден на детето им.

# 2 328
Не всеки модел телефон е подходящ за eSim.
Първо проверете.

# 2 329
Не всеки модел телефон е подходящ за eSim.
Първо проверете.

Не зависи ли към кой оператор си по-скоро?

# 2 330
Не знам за оператор, но не всеки модел става. Моят не, въпреки, че е нов.

Видяхте ли новото предизвикателство?
#БГМлоялнапрограма

# 2 331
  • София
Да, точно това написах, че нейният не поддържа eSim, но има възможност да се закупи физическа карта, на която да се активират пакетите. Затова питам кои фирми предлагат физически такива карти и има ли хора, изпробвали ги. На мен досега не ми е трябвало и нямам представа кои са хубави и кои - не. Попрочетох отгоре-отгоре функции и пр., но ми се искаше реални мнения да прочета.

# 2 332
Да, точно това написах, че нейният не поддържа eSim, но има възможност да се закупи физическа карта, на която да се активират пакетите. Затова питам кои фирми предлагат физически такива карти и има ли хора, изпробвали ги. На мен досега не ми е трябвало и нямам представа кои са хубави и кои - не. Попрочетох отгоре-отгоре функции и пр., но ми се искаше реални мнения да прочета.

E-SIM e технология, която не използва физическа карта. То е по-скоро функция на апарата, чрез която може да се активира интернет услуга през различни приложения. Ако в телефона няма такава опция, значи не е възможно. Ако става въпрос за dual sim - това е нещо съвсем различно.

# 2 333
Ginger, това, което пишеш не е вярно. Има такива пластики (physical esim), които могат да имитират е-сим. Колко са удачни за употреба обаче не знам, аз се смених направо телефона и така си реших проблема.

# 2 334
Ginger, това, което пишеш не е вярно. Има такива пластики (physical esim), които могат да имитират е-сим. Колко са удачни за употреба обаче не знам, аз се смених направо телефона и така си реших проблема.

Ок, може и да бъркам, но във всеки случай, ако апарата не поддържа тази функция, няма какво да се направи.
Освен да се попита в темата за технически и софтуерни въпроси?

# 2 335
Поддръжката на eSim зависи и от телефона и от оператора, та трябва да се провери дали конкретния оператор го предлага за конкретния модел.
Уж има начини да се активира eSim на някои модели, които не я поддържат заводски, но не съм сигурен до колко работят.

# 2 336
  • BG-DE
А, какво е предимството на е-sim?

# 2 337
Моля да ме насочите къде точно може да се подаде онлайн декларация за Данъчно облекчение за намалена работоспособност за лица с 50 и над 50 на сто (чл. 18 от ЗДДФЛ).

# 2 338
  • Deutschland/HE
Моля да ме насочите къде точно може да се подаде онлайн декларация за Данъчно облекчение за намалена работоспособност за лица с 50 и над 50 на сто (чл. 18 от ЗДДФЛ).

С КЕП или ПИК на сайта на НАП. От днес са заредени данните и може да подадете год. данъчна декларация и да искате възстановяване на данъка. Това е ако не сте го заявили при работодателя.

# 2 339
  • София

E-SIM e технология, която не използва физическа карта. То е по-скоро функция на апарата, чрез която може да се активира интернет услуга през различни приложения. Ако в телефона няма такава опция, значи не е възможно. Ако става въпрос за dual sim - това е нещо съвсем различно.

eSim е точно това, което си описала. На едно място видях и опция за закупуване еднократно на физическа Sim карта, която впоследствие играе ролята на eSim - когато телефонът не поддържа функцията. Но понеже я видях само на едно място, а досега не съм пробвала нищо такова, не исках да се нахвърлям да предлагам за си купи  първото нещо, което съм видяла.

Menerva, по-ниски цени за определени държави, сравнени с роуминга на операторите. Въпреки че аз си ги предпочитам.

Общи условия

Активация на акаунт