?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 420 395
  • 10 414
  •   2
Отговори
# 2 400
И мъжът ми остана навремето без удостоверението, май не вадят дубликат. Откраднаха му чантата с всички документи и тази книжка също. Помня, че се удостоверяваше с документа, който издават всяка година при заверка на покриване на норматива за 100 метра. Но най-добре се обадете в БЧК и питайте, може да са променени нещата.

# 2 401
  • Mediterraneo
Няма да споря, проверете си нещата по телефона за най- лесно.
Има картончета, на които си пише дубликат, лично съм издавала такива. Освен ако не са се променили нещата в последните 10 години, разбира се.

# 2 402
  • Пловдив
Сега като го написахте, идея си нямам къде ми е документа от БЧК. Изобщо някой иска би го по някакъв повод?

# 2 403
  • Mediterraneo
Никой никъде няма да ти го иска, ако веднъж си изкарала книжка. Моето наскоро го изхвърлих.
И мъжът ми остана навремето без удостоверението, май не вадят дубликат. Откраднаха му чантата с всички документи и тази книжка също. Помня, че се удостоверяваше с документа, който издават всяка година при заверка на покриване на норматива за 100 метра. Но най-добре се обадете в БЧК и питайте, може да са променени нещата.

Какви 100 метра, какви нормативи?

# 2 404
Тарти, моето инфо е от миналата година, май.
Преди 2 години за голямата пак беше същото - предупредиха, че не вадят дубликат.

Помня го, защото и на двете трябваше да пускам бележка за освобождаване от училище, за да се явят на БЧК .

# 2 405
  • София
То ще е безумно да не могат да издадат дубликат, при положение че и в акаунта му си пише, че курсът е минат успешно. Егати и бюрокращината.

# 2 406
Скрит текст:
Какви 100 метра, какви нормативи?
Ами... май не говорим за едно и също нещо... Имах предвид друг вид удостоверение, което се издава от БЧК.

# 2 407
  • Mediterraneo
Всяко издадено удостоверение се нанася със сериен номер, дата и данни на курсиста в архив. Идваш, казваш кога долу- горе си изкарал курса, намират ти данните и ти издават ново удостоверние.
Казваш акаунт, онлайн ли е карал курса и изпита?
Ако са се променили наистина нещата, лошо.

# 2 408
То ще е безумно да не могат да издадат дубликат, при положение че и в акаунта му си пише, че курсът е минат успешно. Егати и бюрокращината.
Те сигурно могат, ама нали трябва оправдание да приберат едни парички.

# 2 409
  • Mediterraneo
Те и за дубликата ще ти приберат.

# 2 410
  • София
Няма проблем за таксата, стига да не трябва да го кара пак, безумие ще е.

# 2 411
  • София
Оказа се, че познаваме майката на румънското момче, което стана донор на сърце тези дни. Жената иска да се запознае с приемника на сърцето. Ако четат роднини тук, нека се свържат с мен на лични.
В болницата, извършила трансплантацията не дават ли такава информация?
Всъщност има ли практика да се дава?
По закон не се дава информация, ако се даде е незаконно.  Така зная, но дали няма промяна, това не зная.

# 2 412
Не знам да има разлика в тарифите за интернет, в зависимост дали ползваш пластика или eSim.
Който ползва, да каже.
Няма разлика. Тези с eSim просто се активират без да ходиш до офис.
Даже може би са една идея по-скъпи

# 2 413
  • Сливен
Някой друг, с подобно съобщение.

# 2 414
С eSim можеш да я регистрираш към местен оператор и така да не си в роуминг въобще.
Отново обаче се минава през оператор и трябва да се провери дали този оператор поддържа споменатите варианти с "физическа eSim".
Алтернативно има разни оператори с много евтин роуминг по цял свят. Lyca Mobile май са най-известните в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт