?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 341 537
  • 8 731
  •   4
Отговори
# 8 715
Да бе, не разбираш!
Прането ми, не е като прането ти ! Joy

# 8 716
Видях нещо в социалните мрежи, не съм сигурна, че съм разбрала правилно, освен това нямам много наблюдения над тинейджъри - въпросът ми е - вярно ли е, че има някаква мода сред учениците (става дума за големи ученици, клиповете на които попаднах бяха от САЩ, но може да има и в други страни) да се замятат с одеяла и да си ходят така по улиците?
Имам предвид, с яке, раница и всичко, и отгоре едно одеяло??

# 8 717
Спрете с тия соди за хляб, оцети, белини и каквото още ви мине през главите.
По-добре перете само с прах за пране, без течни и капсули, без омекотители, вместо да слагате всякакви "бози" в тия перални.
Защо да са бози? За белината не знам, но в упътването на моята пералня пише, че при почистващата програма може да се добави 1 л. сода. Мисля, че и за оцет пише, че може, но аз слагам сода, тя със сигурност е спомената.

Допълвам.  Gorenje е пералнята. Моето упътване не ми е подръка, но ето какво пише на сайта им, има и за оцета:

Скрит текст:
https://partners.gorenje.com/fts/htmlNavodila/906078bg.html

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 17:13 от Ditto.

# 8 718
Видях нещо в социалните мрежи, не съм сигурна, че съм разбрала правилно, освен това нямам много наблюдения над тинейджъри - въпросът ми е - вярно ли е, че има някаква мода сред учениците (става дума за големи ученици, клиповете на които попаднах бяха от САЩ, но може да има и в други страни) да се замятат с одеяла и да си ходят така по улиците?
Имам предвид, с яке, раница и всичко, и отгоре едно одеяло??
има хора в САЩ, които си ходят по пижама и пантофи по улиците, магазините .... такъв начин на живот си харесват ...

# 8 719
  • Пловдив
Спрете с тия соди за хляб, оцети, белини и каквото още ви мине през главите.
По-добре перете само с прах за пране, без течни и капсули, без омекотители, вместо да слагате всякакви "бози" в тия перални.
И защо да спирам след като работи? Аз си чистя пералнята на 20 години с белина. От време на време. И си работеше безотказно 20 години, изхвърлих я тази пролет след пожар у нас, запали се проточния бойлер.

# 8 720
  • При елфите ...
Моля, за помощ по следния въпрос... баща ми почина преди 1 год. и 4 месеца, остана колата му, която решихме да продадем (наследниците му - аз, сестра ми и майка ми). Има минал технически преглед и гражданска отговорност.
Сестра ми живее в чужбина и имам направено пълномощно да я представлявам.
Какво се прави в такъв случай, какви документи са нужни, за да се осъществи продажбата?

# 8 721
# 8 722
  • Далечният изток
Пълномощното трябва да е нотариално заверено и с него вървят и две също заверени декларации. Без тях не можеш да продаваш.
Имате ли декларациите?

# 8 723
  • Пловдив
И аз си ползвам белина за почистване на пералнята, предполагам знаете, че с нея трябва да се пуска на ниски градуси.

# 8 724
  • При елфите ...
Пълномощното трябва да е нотариално заверено и с него вървят и две също заверени декларации. Без тях не можеш да продаваш.
Имате ли декларациите?
Благодаря! Прочетох, че декларациите може да се попълнят при нотариуса, ще ги видя пак... Пълномощното ми е заверено.

# 8 725
Декларации, попълнени от упълномощителя, не само пълномощно.

# 8 726
  • При елфите ...
Декларации, попълнени от упълномощителя, не само пълномощно.
Благодаря!

# 8 727
  • Далечният изток
Имате ли декларациите?
Благодаря! Прочетох, че декларациите може да се попълнят при нотариуса, ще ги видя пак... Пълномощното ми е заверено.
Можеш, ако си упълномощена от сестра ти да подпишеш декларациите и от нейно име да декларираш съответните обстоятелства. Но и това не минава при всеки нотариус.

# 8 728
И аз си ползвам белина за почистване на пералнята, предполагам знаете, че с нея трябва да се пуска на ниски градуси.

Аз това не го знаех, ама ще си ползвам препаратите за пералнята за почистване.

# 8 729
  • При елфите ...
Имате ли декларациите?
Можеш, ако си упълномощена от сестра ти да подпишеш декларациите и от нейно име да декларираш съответните обстоятелства. Но и това не минава при всеки нотариус.
Имам декларации от майка си и сестра си, нотариусът да извърши проверка в НАП за наличието или липсата на непогасени задължения... на основание чл. 74, ал. 2, т. 1 ДОПК. Това дали ще свърши работа?

Общи условия

Активация на акаунт