?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 407 411
  • 10 179
  •   1
Отговори
# 10 095
  • Далечният изток
КЗП.

# 10 096
  • Сф
А сигурна ли си, че винетките не са на същата цена, а просто отгоре имат такса обслужване/ посредничество?

# 10 097
Не може да има такси и комисионни върху винетката.
Ако има, явно се продава от нелицензиран доставчик на услугата.

# 10 098
Оказа се, че са частен доставчик. В такъв  случай да разбирам, че няма смисъл да се свържа с КЗП.

# 10 099
С тази информация на час по лъжичка...няма кой да ти каже какво да правиш. Частен, държавен...друго се гледа тук, но....

# 10 100
През лятото като тръгнах да купувам и аз попаднах на такъв. Бях готова да платя, че вече пътувахме и споменах на мм, че са вдигнали цените на винетките, той каза "не, не са!" и така се усетихме, че нещо не е наред. Реших, че е съм се пъхнала в някой фалшив сайт и въобще не се замислих повече, както казах, пътувахме вече и тол камерите щяха да засекат, че сме без винетка, нямах време.
Потърсих сега, ето - годишна винетка за лек автомобил излиза 130 лв!
Скрит текст:

# 10 101
Не продава винетки. Купува ги вместо клиента от правилната агенция и за тази услуга прибира едни пари.
Цитат
Vignette & Visa B.V., със седалище на адрес Oudegracht 294, 3511 NX Utrecht, Нидерландия, регистрирана в Холандската камара на търговията под номер 90577434, е потребител на тези общи условия. Vignette & Visa B.V. предоставя посреднически услуги за закупуване на дигитални винетки и, където е приложимо, действа като оторизиран търговец.

# 10 102
  • Пловдив
Няма измама. Сайтът е от години, ясно са посочени цените. КЗП няма да свърши работа.

# 10 103
  • София
Има такива посреднически сайтове за визи за Англия. Взимат почти 10 пъти по висока цена, но странното е, че не са измамници, т.е. получаваш виза, само цената е различна. Интересно, че излизат най-отгоре в Гугъл, ако не ползваш ад-блокер. И ако не внимаваш, естествено.

# 10 104
Как да обменя скъсани банкноти? Залепи ми ги касиерката с банково тиксо, всички части са налични, минаха даже през машината, т.е. не са фалшиви, но в банката не ми ги приемат, че са скъсани на повече части, в магазин също. Предложиха ми да ги прекарам през АТМ, тъй като машината ги прие и да си ги вкарам в картата, обаче АТМ, който пробвах, приема само карти на банката, на която е, и поддържа тази услуга само за съответната банка, а аз не съм на нея. Всички ли АТМ поддържат само една банка, вкарване пари по сметка? Другият начин, който ми обясниха, е да ги изпратя до София с формуляр до БНБ, като си поема всички разходи, и не знам дали си струва за 100 лева.

# 10 105
Всички АТМ приемат банкноти за внасяне само с карти на същата банка. По-добре потърси банкомат, 100 лв не са малко.

# 10 106
Банкомат с депозитна функция на твоята банка ти трябва.

# 10 107
Няма измама. Сайтът е от години, ясно са посочени цените. КЗП няма да свърши работа.

Дали?
Лицензиран доставчик трябва да си на услугата за да продаваш винетка освен АПИ.
Две са мисля само такива частни фирми.

# 10 108
  • София

Дали?
Лицензиран доставчик трябва да си на услугата за да продаваш винетка освен АПИ.
Две са мисля само такива частни фирми.
Те пак са от лицензирания доставчик. Плащаш доброволно и обявено за посредничеството между теб и официалния доставчик. А не за винетка от нелицензиран доставчик.
Не ми е известно тези процеси някога да са обявявани за незаконни.

# 10 109
  • Пловдив
Положението общо взето е "Кьорав карти не играе".

Общи условия

Активация на акаунт