?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 420 242
  • 10 412
  •   3
Отговори
# 10 365
Нормално ли и да се коси трева през декември месец?! Общината в нашия град почна да коси тревата в градинките. Yum

# 10 366
  • Fairbanks, Alaska
Важното е, че са се сетили.

# 10 367
  • Deutschland/HE
Да, нормално е. Досега в България беше доста топло и тревата си расте.

# 10 368
  • София
Моля, препоръчайте ми майстор за дърводелски услуги- за София.

# 10 369
  • Пловдив
Ако си свикнал на камина, никой климатик не може да докара това усещане.
Най-приятната ми топлина след камината е от конвектора. Климатикът ни е хубав, стоим по къс ръкав, просто не е онази топлина.

Някой има ли идея какъв е "срокът в рамките на приложимото законодателство."? Става въпрос за ОББ  и два пъти взета транзакция от постерминал. В същия ден съм уведомила банката по телефон, след 10 дена, които ми казаха и не ми беше възстановена сумата звънях втори път - посъветваха ме жалба, чрез сайта или на място на каса. Пратих имейл отговориха ми да чакам отговор плюс цитатът, който съм поставила горе, днес /почти месец, след транзакцията/ отидох до офис, отговориха ми, че не знаят в какъв срок ще се възстанови можело след месец или повече 🤐 КЗП тук биха ли свършило работа? /естествено, ако сумата я няма все още в законодателния срок/.

# 10 370
Десисслава и аз чакам повече от месец да ми върнат надвзета сума на ДСК. Можело да се оспорва до половин година. Е, оспорих, но само получавам съобщения, че ще ми разгледат случая и толкова. Ходих и до банката, но и те не знаят - да чакам да ми се обадят.
Та не знам тези съобщения в пощата ми като обаждане ли се водят.

# 10 371
Някой има ли идея какъв е "срокът в рамките на приложимото законодателство."? Става въпрос за ОББ  и два пъти взета транзакция от постерминал.
Не спазват дадените от самите тях срокове. За ДСК става въпрос, но от 8-ми август също за двойно надвзета сума чаках до миналата седмица. И диспут пуснах, и няколко жалби, и безчет разговори, и ходене в офис, и всички казват "чакайте". Ами три месеца и половина чаках.

# 10 372
Никой не може да ме убеди, че е по-добре финансово да стои непрекъснато включен климатик, който реално е нужен за уикенда. Пълно разхищение е това. Ако е много студено, за електрониката не е хубаво да се спира, но при сегашните температури е излишно.

# 10 373
Миналата зима  по това време си прових експеримент със смарт контакт и климатика в хола.
Също без смарт контакт и преди години....
По-евтино е когато не е включен нон стоп. Факт. Колкото и да е инверторен, колкото и да спирал при достигане на темп.....киловатите са различни в двете хипотези. Оттам и сметките.

За 4-8 дена месечно..да бичи 30 дена. Ноу комент.

# 10 374
Само за инверторни говоря. То въобще някой ползва ли от другите?

# 10 375
Никой не може да ме убеди, че е по-добре финансово да стои непрекъснато включен климатик, който реално е нужен за уикенда. Пълно разхищение е това. Ако е много студено, за електрониката не е хубаво да се спира, но при сегашните температури е излишно.

Не го разбирам това, да не се спира климатикът. Нищо и няма на електрониката. Може би на термопомпата, ако се спира много често, но електрониката може да се спира и пуска колкото си ще. Внимателно четох и в нета, и в книжката на моя и никъде не пише да не се спира. По-скоро неспирането е метод за оптимизация на разходите, ако някой се топли непрекъснато. Но ние пускаме климатик от дъжд на вятър, ако нещо ни е студено. Няма да го държим пуснат през останалото време, я.  Замислете се и за климатика на колата - той се пуска и спира всеки път, когато палим или гасим колата. И нищо не му става.

# 10 376
И аз с банков въпрос. Видях, че ОББ имат опцията за доставка на картата с куриер. Някой минал ли е процедурата? Точно февруари, когато ми е термина ми изтичат двете дебитни карти и увисвам.
Още сега можеш да минеш през банката си и да заявиш преиздаване на картите.

# 10 377
  • Козлодуй
Предпочитам парното, климатика ми изсушава гърлото и се разболявам Simple Smile

# 10 378
Предпочитам парното, климатика ми изсушава гърлото и се разболявам Simple Smile

Отвратително е, постоянно се карам с мъжа ми за това. Лягаме, спирам климатика или го намалял на 20 градуса, минава след мен, като заспя и го увеличава на 27, че съм искала да разболея детето. Сутринта и двете се събуждаме зле, с болки в гърлото.

# 10 379
Ма как 27 гр.?
Когато е включен нашият стои на ок 20-21 гр.

Общи условия

Активация на акаунт