?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 422 018
  • 10 451
  •   7
Отговори
# 10 425
  • София
Браун също е добра марка за машинки за подстригване.

# 10 426
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
За данъчните облекчения за деца.
От работата да казали, че дъщерята не може да подаде, защото е/ ще е по майчинство
Това нещо ново ли е?
Не е по майчинство, роди преди десетина дена и още е в болнични.

# 10 427
Аз в крайна сметка купих тази машинка, доволен е получателят
Скрит текст:

# 10 428
  • Deutschland/HE
От работата да казали, че дъщерята не може да подаде, защото е/ ще е по майчинство
Това нещо ново ли е?

Добри, а не може ли да подаде бащата, ако е на трудов договор? Другият вариант е дъщеря ти през март да си подаде данъчна декларация и да си възстанови данъка. С ПИК от НАП става, след 10ти март са налични попълнени данните от работодателите и тя трябва само да попълни, че ще ползва това облекчение и да напише банкова сметка.

# 10 429
Това нещо ново ли е?

Лица, които през годината са били по майчинство или са получили други необлагаеми доходи, не е възможно да ползват данъчни облекчения, тъй като не са получавали облагаем доход и съответно не формират годишна данъчна основа, към която да се прилага намалението.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite … lekchenia_za-deca

# 10 430
Както си стоях и ми излезе съобщение за транзакция от кредитната ми карта.
Тъй като ми излезе потвърждение, аз изчаках да изтече времето и така не мина плащането.
Става въпрос за около 500 лв в японска валута.

Блокирах картата и се обадих в банката, но там казаха, че не виждат нито опити,  нито блокирани суми.

Какво мога да направя повече?
Направих иначе снимки, да ги пратя на имейла им ли…

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 17:44 от alethea

# 10 431
  • UK
Блокирай картата и да ти издадат нова.

# 10 432
Съобщението КОЙ ти го прати?
Явно не банката щом не го виждат...

# 10 433
Банката ми е Али анц и имам приложението, с което одобрявам транзакциите.
В самото приложение излезе съобщение да потвърдя плащането на JPY, но аз не го направих. Парите не бяха изтеглени, затова и не ги виждат блокирани.

После се свързаха с мен и казаха да изпратя снимките.
Ще отида да си сменя и картите.

# 10 434
Нали си имаш двуфакторна верификация.
И да искат, няма как да изтеглят...си мисля.
Но ти си се посъветвай с банката, да.

# 10 435
Получател: Хотел "Империал", Осака Grinning

# 10 436
Нали си имаш двуфакторна верификация.
И да искат, няма как да изтеглят...си мисля.
Но ти си се посъветвай с банката, да.

В някои сайтове не ми иска потвърждение, което е странно. Например шейн или тему…

# 10 437
Да ви кажа нещо за 3д кода и верификацията - да си знаете (ще го скрия, в случай че някой мисли, че е спам, макар че според мен е свързано с това, което се обсъжда):
Скрит текст:
В Тему ползвам една карта, която не е моя, а е семейна (всички я ползваме само за поръчки от Тему, сметката е отделна, не ползваме други карти, за да не стане "нещо". Обаче, поради това, че явно последния месец съм направила прекалено много дребни поръчки, сайтът (Тему) е решил, че това е странна активност и иска допълнителна верификация, 3д парола и тн., преди да завърши плащането (по принцип си може и без това - само изписва, че е платено). Тъй като картата/сметката не е свързана с мой имейл и телефон, не ми се занимава да звъня на родата и да търсим пароли. Какво правя в такъв случай - анулирам поръчката (тя стои като направена, но без завършено плащане - пише, че очаква да се валидира), изчаквам 20 минути и пробвам пак. И така докато стане.
Т.е. накрая сайтът в някакъв момент ми позволява да платя без допълнителната верификация.
Но може би не е възможно при големи суми, не знам - тук става дума за множество поръчки за дребни суми - до 30 лв.

# 10 438
Така е, не всички искат.

# 10 439
За да нямате главоболия, се научете да пазарувате само с виртуални , еднократни карти, без да ги запаметявате по сайтове- какво толкова се чудите , че ви мамят, като ви мързи за минутка да генерирате нова виртуална.

Общи условия

Активация на акаунт