?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 423 708
  • 10 517
  •   10
Отговори
# 10 470
  • София
Никой няма за харчи от тези пакети - затова и се изчерпват толкова бързо.
Ако правителството падне до края на месеца, може да се окажат съвсем уникални...
След 00:00 на 01.01.2026 г. ние сме в еврозоната и дори разстрела на Пеевски и Борисов публично на площада не би променило това, камо ли някакво си калпаво правителство да падне.

# 10 471
Имам предвид това, че имаше някакъв коментар, че от ЕС може да размислят, ако се стигне до подобни събития. Но може да са го казали, за да се опазят...

# 10 472

След 00:00 на 01.01.2026 г. ние сме в еврозоната и дори разстрела на Пеевски и Борисов публично на площада не би променило това, камо ли някакво си калпаво правителство да падне.
И аз така мисля- все някъде, някой е подписал някакви документи в качеството им на договор.
Едва ли, ще се размине еврозоната.

# 10 473
  • Пловдив
И търговци ще може да връщат левове, поне това казват по радиото.

# 10 474
Ми аз гледам по тв някакъв голям наплив имало за тези монети, та ми стана интересно. При все че дълго време още ще може да се плаща с левове или ако трябва просто ще си обмениш мялко евро, не разбрах много защо.

# 10 475
Само за да си ги имат хората.
Аз си пазя една лилава двайсетолевка от години, а също и тези монетки, на които има по-различни картинки - май бяха три (не моите, а три дизайна) - една с жена на трон, по случай влизането в ЕС, една с натовската звезда и една с колона и книга (нещо за кирилицата). Не очаквам да забогатея от тях, но не ми пречи да си ги държа.

# 10 476
Какъв е смисълът от тези стартови пакети евро монети?

Купих 2 пакета за входа. Сумите, които събираме сами за тока и чистачката, са дребни и ще са нужни за ресто.

# 10 477
Ако на първи февруари имам бг лева какво следва? В банките до кога ще ги приемат?

# 10 478
Ако на първи февруари имам бг лева какво следва? В банките до кога ще ги приемат?
https://evroto.bg/bg/euro/citizens/faq#
Може да се информираш по всички въпроси относно въвеждането на еврото от този сайт.

Шест месеца е отговорът на питането ти.

# 10 479
Не, не е. Накарай ChatGPT да ти обясни подробно разликата между токенизвйшъна на Гугъл и Епъл даже му помогни - казва се Device account number. И се научи да не вярваш сляпо на чат бота.
уж не харесваш виртуални кредитни, пък препоръчваш револют.
Револют не е виртуална.
П.с. Имам усещането, че бъркаш понятията и си "подвел(а)" бота. Когато правиш безконтактно плащане устройството ти с GPay или Apple pay е нещо като еднократна карта, валидна само за това плащане. При GPay през браузър в почти същото. Като използваш карта на Револют имаш същата функционалност както и при виртуалната. Проблем е, че виртуалната не можеш да я извадиш от джоба си, когато се налага. И в двата случая работиш с карта която не е с пряка експозиция към основната ти сметка. За да мога да използвам GPay трябва да имам достъп до устройството ти и до биометрията ти или до Пина ти за това устройство. Определено говориш за някакъв частен сценарий

# 10 480
  • София
Покрай мен възрастни колежки си купиха стартови пакети с идеята да свикнат с парите през оставащото време и да имат налични за първите дни. Обаче е малко подлъгващо, защото и двете бяха убедени, че ще се пазарува само с този вид от пакетчето и изпаднаха в потрес, че ще има в обращение и монети, които не са с Паисий и Иван Рилски.

# 10 481
Аз имам доста такива Joy Това не са ли го казвали по талавизията?

# 10 482
  • София
Аз имам доста такива Joy Това не са ли го казвали по талавизията?
Ами, оказа се, че не го казват по ТВ. Само обясняват какви са нашите монети. Плюс едната имала банкноти, отпечатани в Германия и те си важали само там. Тук ще сме пазарували с отпечатани тук. 🙄 Ще е весело януари.

# 10 483
Ужас! И според тях, какъв е смисълът от еврата, ако си ги ползваме само в държавата, за която се печатат/секат...
А европейците знаят ли, че нашите центове са стотинки, да не се окаже, че и те не са в час...

# 10 484
Мдааа. Живеем в интересни времена.

Общи условия

Активация на акаунт