Да се оплачем... 2025

• 1 826 189
  • 29 466
  •   2
Отговори
# 19 695
Снощи имах ужасен кошмар, чак не ми се пише…Сънувах, че ми остават още два дни живот. Купих си ковчег и всичко. Гледах зелените полета и цветята и си мислех, че трябва да запомня тази красота!
Не зная какво означава и дали означава нещо, но освен че вчера ходихме в escape room и не успяхме да излезем, а после пих един коктейл, тоест, алкохол, друго не се сещам да се е случило.

# 19 696
Хм, права си че той зеленият чай ще се губи на вкус от джинджифила.
А това с цел като разхлабително ли го запарват така душманската или просто така си пият зеления чай по принцип?
Обичам зелен чай, ако и да пия рядко че ще трябва пък кафето да съкратя... Но по съвсем друг начин си го приготвям. Кратко запарване във вода която не е вряла, той иначе дори не е и зелен на цвят, а и на вкус нищо общо няма.

# 19 697
Ами пият го за да се разхлаждат 🫣🫣😅 ама топъл, не питай защо😅 след масаж ти сервират също чай. Смятат че така стимулират изпотяване и се охлаждаш естествено.
По Аюрведа студните напитки ти нарушават вътрешния огън и затрудняват храносмилането.
Също така от хигиена гледна точка по онези ширини  , водата е по- безопасна като се превари.
Ние си го пием за имунитета, перисталтика и по навик вече Simple Smile

# 19 698
Всичко хубаво в рецептата, Жаки, ама оцета не запича ли?  По едно време се бях вманичила с тоя оцет - преди всяко ядене  разтварях във вода и пиех.  Даже в него слагах златно мляко - куркума, джинджифил, канела и черен пипер. Що оцет съм изпила... ама ми се отразяваше не добре на редовния стомах. Аз се спасявам с конфитюра който бяха показали тук на снимка. За мен това е идеалното решение. Понякога взимам не заради запек, просто за по голям ефект.  Чела съм за т.н. скрит запек, и все нямам вяра че съм свършила всичко както трябва, а усещането за чисти черва си е глямо удоволствие.  От време на време правя прочистване с ансол, но не го препоръчвам, вкусът му е адска гаден. Иначе действа точно на принципа на  осмозата - дърпа всякакви боклуци и ги вади от тялото.

# 19 699
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Снощи имах ужасен кошмар, чак не ми се пише…Сънувах, че ми остават още два дни живот. Купих си ковчег и всичко. Гледах зелените полета и цветята и си мислех, че трябва да запомня тази красота!
Не зная какво означава и дали означава нещо, но освен че вчера ходихме в escape room и не успяхме да излезем, а после пих един коктейл, тоест, алкохол, друго не се сещам да се е случило.

Нищо лошо няма да се случи, всичко ще е наред Simple Smile

# 19 700
Минавам да кажа, че нещата се оправят.
До няколко дни ще сме готови.
Системата работи!

# 19 701
Ами пият го за да се разхлаждат 🫣🫣😅 ама топъл, не питай защо😅 след масаж ти сервират също чай. Смятат че така стимулират изпотяване и се охлаждаш естествено.
По Аюрведа студните напитки ти нарушават вътрешния огън и затрудняват храносмилането.
Също така от хигиена гледна точка по онези ширини  , водата е по- безопасна като се превари.
Ние си го пием за имунитета, перисталтика и по навик вече Simple Smile
Не му разбирам на аюрведа, но съвсем разумно ми звучи и на мен.
По принцип си е така, то дори не толкова за разхлаждане но по-добре е да не се пият особено студени течности, тялото приема по-добре такива с по-близка температура до неговата или поне до околната. И зимата не търся много горещ чай или супа, и лятото не търся да са ми много студени а просто да не са чак топли. Е, бирата прохладна ама тя ми е супер радко и пак не ледена.
И аз си пия чайове целогодишно, но в моя случай билкови че да не трябва да си избирам между тях и кафето.
В случая питах за това супер дълго запарване на зеления чай, не бях чувала за такъв метод и се чудех с каква цел е.

# 19 702
abadjieva80, на хубаво е сънят ти да знаеш.

# 19 703
  • София
Аз не отделям внимание на сънищата, защото големи щуротии сънувам. Ако тръгна да ги тълкувам ще се смахна 🤣.
Пия матча с лимон сутрин около половин литър. Понякога правя и джинджър и куркума, пипер не съм слагала, но ще пробвам. Аз обичам люто.

# 19 704
Черният пипер подсилва действието на куркумата, явно затова се слага и той там.

А сънища... От над половин година сънувам по много и супер реалистично. И още повече пък и шантаво Joy Гледам да не ги мисля и след това, та аз се изморявам още в момента докато ги сънувам, стига ми Grinning До преди това почти никога не ми оставаше ни спомен, ни впечатление от тях след като съм се събудила. Уж посвикнах, но още ми е странно това.

# 19 705
Ей 👋
Изпуснах ви последните две седмици.
В отпуск съм от няколко дни, на море сме

Ще се оплаквам като свърши отпуска, сега гледам да игнорирам всичко.

Пс Писала съм преди години сина след тежък запек имаше 6-7г проблеми с изхождането.  Вече година две няма, но гледаме да не го изпускаме повече от два дни, че се връща на начална позиция. При него беше страх да не го боли и се стискаше по седмица. Често дори свещички не помагаха

# 19 706
Аз съм разхлабена единствено покрай и по време на цикъл ама не просто разхлабена ами.... тогава само оцет ме спасява.
През другото време съм запечена и това което ме спасява ама обикновено на 3+ ден е дълъг горещ душ.
Преди 5 години като ми правиха операция ми даваха два пъти очистително и така и не отидох до тоалетната и ми правиха клизма.

# 19 707
Аз преди цикъл мога и 4-5 дни без ходене до вц да изкарам ☹ Според мен се дължи на хормони. От няколко дни обаче, хапвам скир с пресни праскови и смлени изкиснати кашу и бадем - направо е безотказно.
Кайа, прекрасно място, нямам търпение и аз да отида на море, за жалост не се очертава скоро.
Оплаквам се освен от липса на море, и че днес един брутално ме накара да кача колата на бордюра, неговата лента беше заетата, аз тръгнах към него, да връща той, мъжа ми ме накара да кача колата, да не сме се разправяли … Мале ако бях сама … Аз спазвам правилата за движение и очаквам и другите да са така, ама не става. Тоя идеализъм трябва очевидно да го завра някъде, че трудно се живее.
На всички нуждаещи се, стискам палци и ви мисля !

# 19 708
Оплаквам се че темата е станала отчетна относно 00.
И също се оплаквам, че съм болна насред лято.

# 19 709
Аз вярвам на сънищата, но по-добре да не разказвам...
ПП Ще взема да си купя скир.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 20:26 от Ън

Общи условия

Активация на акаунт