Да се оплачем... 2025

• 1 692 280
  • 27 652
  •   34
Отговори
# 27 615
  • Бургас
Славче, стискам палци!
Моя 17 годишния ми показва най-изписаната тетрадка до момента в училище - тази по математика! Обаче нищо не е вдянал, нищо не разбира от математиката!

# 27 616
Тина ,не са същите както в Нидерландия
Напротив личното ми мнение за португалците ,че са щастливи от това което имат.Не и пука дали имаш Порше или трабант.На тези които не им харесва ходят да работят из Дания Англия .Но изкарват 2-3 години и се прибират.Климата спокойствието ги връща обратно.Заплатите не са им големи но са свикнали.Живеят си живота и хич не им дреме.

# 27 617
Айде сички кукувици да лягат! Ко заспим в 22 до 4 са си 6 часа! Ако пък имаме късмет до 5 сервираме баклава с каЙвето😂 Майтап бе, нямам баклави, най- сладкото което ми е налично е печена тиква, а вий повечето не ядете, така че само ще я визуализирате баклавата😅

# 27 618
Кафе с тиква е малко взривоопасна работа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 27 619
Кафе с тиква е малко взривоопасна работа Stuck Out Tongue Winking Eye

Ем ша ви детоксикирВам😅🤣
Напълно безплатно! Дет за тая работа искат маса пари по клиниките! 😂

# 27 620
Пак се оплаквам. Малката ми пухкава Изабела има котешки артрит. Болят я ставите. Гледа ме тъжно и мяка. Не можем вече да й слагаме обезболяващи, повръща от тях. Ще се мъчи като мен, аз също съм с артрит и знам как боли, а до лятото има много време. Чак тогава има надежда за облекчение.
Мъжът на сестра ми ме тревожи, загубил е всякакво желание за живот.

# 27 621
  • на Мелмак
Ън, има обезболяващи месечни инжекции за животните при ставни проблеми. Но са скъпи.

# 27 622
  • Бургас
Оплаквам се, че яко ми лазят по нервите и вече ми идва в повече.
И от моите си здравословни проблеми, се усещам, че съм станала супер раздразнителна и не ми пука, какво говоря! Всичко ме дразни и изкарва извън нерви!
Искам спокойствието си, м@мка му! Толкова много ли искам!?
Дано скоро го получа!

# 27 623
Моята приятелка си замина спешно, защото кучето е при вета с опасност за живота.
Сега си седя сама и гледам wicked 1. Поне си оправих къщата…
Попи с pupcorn. Любимата и играчка. Има пет коша с играчки, но тя това предпочита. Носи си го като бебе.

# 27 624
Ън, горкото животинче! Тя е персийка, нали? За съжаление расовите котки (вероятно и кучета) са предразположени към разни заболявания. Имах хималайка, страшна красавица и много любвеобвилно същество беше, обаче през 3-4 месеца бяхме на вет за какво ли не, почина на 15 години, което за нейната порода е дълбока старост.
Другата ми котка е смеска, на 13 години е сега, на лекар ходим само за ваксини. Пъргава, игрива, скача, бяга, изобщо не й личат годините, никакви здравословни проблеми.

Аз имам остеоартрит на ръцете, слагам отвреме-навреме кортикостероидни инжекции, закрепят положението за 3-4 месеца. После трябва пак. Ако има и за котки, ще е супер.

# 27 625
Да,попитайте ветеринаря,точно за кортикостероиди иде реч. Има вариант в таблетна форма,но предполагам за котка е по -трудно да приема ежедневната доза .

# 27 626
Знам за кортикостероидите, яла съм им попарата. Така разбиват храносмилателната система, че после живота е ад. Аз го живея всеки ден това и няма да го допусна за котето. Не знам дали има някакви биологични от рода на хумира, енбрел и подобни и за тях? Но ако струват колкото човешките, не знам колко време ще мога да си го позволя.... Все още работя и мога да опитам да вдигна часовете за работа, за да купувам известно време... Ще питам вета има ли биологични, благодаря!
Персийка е Изито, на 10 г и 8 месеца е. Породата страда от много болести, храносмилателна система, стави и котето ни има склонност да ги проявява. Има много деликатно стомахче, сега и ставите....ще трябва да й направя сметка здраве и да й внасям пари всеки месец и на нея. Ние всички имаме, аз съм наплашена от моите болести и си направих, накарах мъжа ми и сина ми да си направят и те.

Последна редакция: чт, 04 дек 2025, 09:39 от Ън

# 27 627
Хубав пост на  йога красавицата на Жаки, зареждащ. Общо взето такъв е ефекта при отваряне на хоризонта пред млад човек. Особено когато го прави сам . Удовлетворени са децата -  от постигнатото,  от наученото, а и от самите тях  си. Всяко следващо предизвикателство им е като гориво. Такива деца по мои наблюдения не спират да работят върху способностите си.
Днес съм, пу-пу, една идея по свежарка. Може би защото е четвъртък и традиционно се пробуждам от ступора на работната седмица. А може и нещо да премина през мен на крак и сега да отшумява. Но днес станах с усмивка и сутрешните ми занимания ми носеха повече удоволствие отколкото болка .   Имам изобилие от планове и задачи за уикенда, ще подновя и йога класът  събота, бях го зарязала заради болки в кръста.  Днес и утре имам вечерни събития - очертава се активен уикенд преди последната ми натоварена за годината работна седмица.
Бъдете здрави, момичета и момче, пазете се и внимавайте какво си пожелавате на добрия старец. Понякога сбъднатите желания са по голям проблем от несбъднатите.

# 27 628
Ън, има таблетна форма. Не е biologic, казват се JAK инхибитори. Използват се и за хора и за животни и потискат имунните реакции.
С колегите се шегуваме, че един ринвок и едно Мунджаро и сме излекувани от де що има болест! Проблема е в цената. За хора тук е към 27,000 долара годишно за ринвок.
И ветеринарни форми има. Попито беше през пролетта заради алергии. Струва ни $100 за месец. Имаме застраховка.

Стиснете едни палци за Киви (Голдъна на приятелката ми). Снощи изобщо не е бил добре. Тук е много рано и нямам информация още.

Довечера моя мъж ще дойде с мен на кино. Дотук няма нищо странно. Обаче филма е Wicked. Той е толкова далеч от този вид тематика, че е леко абсурдно. Така или иначе имам два билета….

# 27 629
Хареса ми поста на Жакината дъщеричка. Очевидно е умно момиче, добро, но не и безразсъдно. Трябва да имаме повече доверие в порасналите деца. Родители сме, винаги ще се притесняваме, но трябва да ги оставяме и сами да полетят извън гнездото. Понякога даже трябва и да ги поизритаме. Аз винаги гледам от две страни. Каква съм била на тази възраст. И често се спирам да давам акъли. Сам трябва човек да си мине по трънливия път. Отстрани, колкото и да ти обясняват, най-добронамерено, просто влиза през едното и излиза през другото... Голямата дъщеря изкара месец и половина на Бали. Спеше по хостели, наемаше коли да ходи из някакви нетуристически места, с една туристическа раница на гърба. През повечето време сама. В някаква къща на дърво била спала, дошъл да я вземе някакъв шофьор със скутер и пътували из "джунгла", без път. И всякакви такива истории. Ами, жена е вече, не е дете. Това толкова опит ѝ даде. Радвам ѝ се. Извинявайте, дълго стана. Иначе, моята майка и сега ми дава съвети и акъли. Някои... Не някои, повечето за нищо вече не стават, възрастна е вече, а светът се промени. Хич не я и слушам. Много я обичам, но си записвам в "мисловното тефтерче" - да не стана като мама Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт