Да се оплачем... 2025

• 1 721 199
  • 28 099
  •   9
Отговори
# 28 080
  • Варна
Момичета, страничен въпрос. Знаете ли коя/ кои банки работят с банкноти по 500 евро. Не навсякъде ги искат, в Пощенска банка ми отказаха. Ако някоя мацка работи в банка вероятно има информация къде  мога да ги внеса, няколко банкноти са.

Веси, изненадващо е, че са ти отказали. Имат ли право да откажат? Според мен не. Тези банкноти от няколко години не се печатат вече и постепенно се изтеглят от обращение, затова и никой не ги иска вече в магазините.

Отговора в пощенска банка, на която съм клиент е, че е "политика на банката" от известно време, казаха ми че в доста банки е "такова положението" . Другаде не съм опитвала. По принцип от ДСК са изтеглени в тези банкноти, там ли да ида , чудя се.. Преди около 4 години обаче. Писах по съвет на Мини мейл на БНБ , сумата както е не голяма, така не е и много малка.Част от тях сменихме в чейндж бюро за разни покупки , но тези така и останаха..Телефон не вдиганат в това БНБ , сега да видим по мейл дали ще получа отговор, мейла беше прочетен още след 10 мин днес на обед ...

# 28 081
Веси, имейлът който взех от страницата на БНБ е някакъв общ за контакт, т.е. нещо като гара разпределителна. Вероятно ще препратят по компетенция и ще ти върнат отговор в някакъв срок. Стискам палци до края на тази седмица да имаш становище как да им ги предадеш, пък те да ти дадат равностойността в лева или да ти ги развалят в по-дребни копюри в евро.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 23:00 от Minnie.Mouse

# 28 082
  • Сан Франциско
На мен българските банки с правилата си са ми странни, отвикнала съм да се разправям с тях. Преди няколко години една кака, в банка в родния ми град, ми врещя с пълно гърло, защото доларите ми били смачкани. Тук, в САЩ, ако дадеш в банката скъсана банкнота, с липсващо парче (но наличното трябва да е 50%+ ) взимат я без да им мигне окото и ти дават цяла. Те после си я обменят в Bureau of Engraving and Printing.

Оплаквам се, че е много студено тук - уелкъм ту съни Калифорния, дрън-дрън. Приятели, които знаят, че съм от България и колко студено става там ми се смеят, че съм станала изнежена калифорнийка, ама ненавиждам студ.

# 28 083
В бг институциите не отговарят на имейли ,ако не са подписани с електронен подпис.Дано случая не е такъв.

# 28 084
В бг институциите не отговарят на имейли ,ако не са подписани с електронен подпис.Дано случая не е такъв.
И на подписан с електронен подпис имейл не отговарят. Моят опит е че най - сигурно е чрез Системата за сигурно електронно връчване, там вече няма как да го заметат и да не го разгледат.

# 28 085
На мен ми отказаха отговор ,под предлог ,че нямат служител ,който да го МОЖЕ....изпратиха ми го с обратна разписка,с бг пощи...

# 28 086
https://www.ecb.europa.eu/euro/banknotes/current/html/index.bg.html

Ето това намерих. Последния абзац.

# 28 087
Забравила съм си ключа за колата вкъщи. Сутринта я запалих и се качих до вкъщи и съм го оставила там. Добре, че в колата на ММ има 2ри и е наблизо.
Честити да са всички рожденици и именици от последните дни! Здраве, щастие и късмет да имат!
Аз имах подобно преживяване (писах по-горе), но моя се оказа в колата….
И моя се оказа в колата. Направо съм за муните.
Е ти не ме ли прочете? Не се учиш от опита на колежките - муни!

Ето ви едно черничко Попи в снега…

И едно Попи с еленчета.

# 28 088
  • някъде другаде
Хора, аз веднъж участвах по неволя (като свидетел) в полицейско претърсване у един съсед. И само седях и си мислех, Божичко, ако тези хора трябваше да претърсват у нас... голям зор щяха да видят.
Ха , Ха , най - редовно ме викат полицаите за поемно лице и аз все това си мисля. Последно бях миналата седмица и си викам под едната спалня има омалели дрехи на дъщерята , трябва да ги дам , че ако ровят и ги разхвърлят трябва цяла нощ да ги редя.

# 28 089
На миналия протест спряха тока, сега нямаше интернет! Следващият път какво ще спират?!

# 28 090
Димис, само един е и е мъничък, но вече 4 пъти го дълбаха и гориха с криотерапия и повече от месец капя Сенсилис и пак няма оправия. Аз ли нещо правя грешно или дерматоложката не се справя ... Днес много лошо ме боля, и куцах, и ми се ревеше, и пих болкоуспокояващо.

# 28 091
Сестрата на ММ нещо се проявява и повишава напрежението вкъщи. Оставила съм той да се оправя, но леееееееко започвам да се напрягам вече. Хич не обичам да го гледам такъв.

Ако някой влезе в спалнята ни, хич няма да се усъмни какво е - склад. Има завидно количество чували с умалели дрехи. Лека полека трябва да видя какво ше продам, кое става за носене и кое е за дарение.

# 28 092
Фавиана, и аз бях като теб и то над 10 години. Какво ли не му слагах на моя трън, не успях да го махна. Накрая отидох на подолог, маза го с някаква киселина 2 пъти през 2 седмици и за момента е добре. Но бях се докараа до положение да не мога да ходя. Притеснява ме сега, че макар, че не го усещам, мисля, че трънът е още там. Не видях нищо да излезе, просто се прибра някак си и не ме боли. Страшен бич е, и аз съм плакала заради него.

Днес ходих на лекар и ми даде един куп направления, включително за костна плътност. Интересно ми е какво ще излезе, надявам се годините упражнения с тежести да са спомогнали положението да е нормално. Малко ме е шубе обаче.
Всяка година мерят ръст и кг. Кг са ми същите, все съм 44, обаче на ръст ме изкарват все по-ниска. Днес чух как измърмори сестрата 4'6", което е 137 см. Ами не съм 137 см. Сина ми ме измери вкъщи - 156 съм. Смалила съм се от 159, но все пак съм над метър и половина Laughing

# 28 093
Веси, вчера питах в "Тавекс" (Пловдив) търгуват ли с банкноти от 500 евро. Отговориха ми, че все още и купуват и продават банкнота с този номинал. Пробвай да я обмениш там.

# 28 094
Успах се. Довечера съм на работа, обаче имам много неща да свърша. Отделно завися и от друг човек, а той смени часа на срещата и по-добре де. Дано ми стигне времето.
Фабиана кокошият трън на сина ми така все се появяваше. Накрая със скалпел го махнахме, отвори се рана, но не се наложи да се слага конец. Много са болезнени гадините. Аз като момиче много имах.

Общи условия

Активация на акаунт