Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 190
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 15
Браво за фаста, не за температурата и разбиването на носа Grinning

# 16
Това припадане от какво е? От захар в упсарина? Аз веднъж пих подобно нещо на гладно и ми беше като ритник в корема, а не съм фаствал.

Храната ми беше режимна на празника и не ядох и много, но ракията беше повече. Вино и бира не съм употребявал. Сутринта КЗ беше с една единица по-ниска от обикновено, но тук ми обяснихте веднъж, че е ефект от алкохола.

# 17
Не знам Гущер, просто нищо друго не бях вкусвала, освен чиста вода предните дни. Когато боледувах от ковид забелязах проблем с аспирин/упсарин и т.н. разтворими - сваляха ме на земята моментално, но аз съм си с ниско кръвно и мислех, че е от ковид, не от аспирина. Сега си вземам бележка - само парацетамол!

# 18
Честита Нова Година! Бъдете здрави.
Моите прегрешения бяха малко баница и купешка бадемова торта, ама без брашно 😂.
Ще трябва да влизам в релси, че разврата ми продължи много дълго.

# 19
И аз съм нашишкавяла. Хем празници, хем кръста не е добре и не мога да се чекна.

Ох, добавих някои неща в първи пост, но не всички на Брия. Още има.
Дирони ми прати фен превод на Минди Пелц - The reset factor
И нея качих.

# 20
Лошото е, че за един Васил тръгвам след двайсетина минути... Ей, много са дълги тия зимни празници! Синът ми на Богоявление ще празнува имен ден и край! Ще трябва един 2-3  седмичен фаст да направя после. Joy

# 21
Наблягай само на луканките и филетата, Гущер.
Нещо съм гладна в последните два дни, обаче тренирам и повече и сигурно е заради това. Аз само на Коледа си боднах две-три нережимности. От 26ти си карам по режима. То толкова меса и сирена има у нас!

# 22
  • В центъра на моретата
Честита Нова година! Пожелавам здраве и благоденствие на вас и семействата ви! Бъдете с хубави мисли и се радвайте и на малките неща!

Елора, благодаря за новата и уютна тема! Ти сън не си спала, бе жена!

Е, съгрешихме тук-там, ама не много. А и смятам да правя фаст след 2-3 дни.

За адреналина - това, което възнамерявам да направя тази година е да скоча с бънджи от моста. Отдавна се каня и смятам да го осъществя вече.

Беки, надявам се да не си започнала годината с припадък и разбит нос, а да си го оставила в старата. Оправяй се бързо! От аспирина може да ти е паднало кръвното, все пак е съдоразширяващо. А не е оферта да се взема при гладуване, че стомаха ще пострада. Заложи на друго.

Отивам да побягам на пясъка на морето и да си взема дозата йод, макар и следобедна. Simple Smile.

# 23
Спах бре. Просто си бях вкъщи.
Гледах си едно сериалче до към 2, после заспах на компютъра и реших да легна в 3 Joy

# 24
Да Заек, на 31-ви сутринта се приземих и проспах останолото, но днес съм добре. Реших, че разтворимите ще подействат по-бързо за сваляне на 40 гр Т, ама на - грешка Neutral Face

# 25
Честита Нова година и от мен.Да сме живи,здрави и с много късмет,другото само ще дойде.И аз пих един аналгин снощи,че глава ме зацепи и викам с главоболие няма да посрещам годината,та по-малко хапчета да пием през тая година моля.Пичнах ударно новата година...развали ми се пералнята,сушилнята и съдомиялната се разщрака Grinning такива да са ми проблемите за годината,че някой уред се е развалил.
Пийнах 1 чаша шампанско...егати и сладкото шампанско...ама захарта ми беше добре,дано не ми е скокнал инсулина покрай тия празници,той горкия не знае какво става,ще ядем ли въглехидрати...няма ли.Направих крем карамел в последния момент,сложих еритритол,уж не влияе на захар и инсулин,ама нещо почва да ме притеснява и той...нещо по-натурални неща ми се иска да са.
Някой запознат ли е с тази кокосовата захар как влияе,че кокоса нали не е чак толко трагичен като повечето плодове,или само брашното от него го бива?

# 26
Подсладителите съм ги опитвала по веднъж и съм преценила, че не са моето. Може да не вдигат захарта, но на инсулина при мен влияеха.
Кокосовата захар е предпочитана от мен - не ми създава проблеми, но за теб ти трябва да прецениш как ти влияе.

# 27
Беки, добре си се подредила...
Но, аз обичам да казвам че не е толкова важно как ще я изпратим старата година - тя ще си отиде и без да я изпращаме ние Grinning По-важно е след това, а ето ти казваш че днес си по-добре.

Борислава, кокосовата захар пак си е захар.
Алулоза уж водят че е най-доброто че даже и полезно било, ама си нямам идея намира ли се лесно и на какви цени. А иначе ти си преценяваш къде да теглиш чертата и дали точно за изяденото на годишен празник да търсиш перфектност или да си леко по-умерена. Сладко често не е добре, независимо с какво е. А ако е много рядко, не е и да го мислиш чак толкова. Това е което съм преценила за мен, за друг може друго да е.

# 28
Сега я проверих кокосовата захар,че е с 54 ги.Този еритритол нали не влияе на инсулина? Другите подсладители май точно на този принцип работят...вдигат инсулина,че да свалят захар...ама така говоря,че някъде съм го мернала,ама колко достоверно е не знам.
Абе все за някой празник да се направи нещо и предпочитам да е читаво,че ако ще се храня без боклуци да е баш без боклуци Grinning Виж по половин кило захар да ям до преди 2 месеца не ми пречеше,ама сега 100-200 грама еритритол(не че сама го ям де Grinning )не ми се свиди като не ми е напълно ясно как хем е захар,хем не влияе...има някъде нещо,на което влияе и не знам Grinning
П.п.Ей сега я видях и тази алулоза,ама много симпатична цена има Grinning 70 за кило и нещо.Пише,че е добита от плодове като смокини и подобни.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 18:00 от Борислава Илиева 754990

# 29
Чакай тортата да покажа

Всъщност блатовете бяха доста тънки, но нали с кокосово брашно и попиват много, та са издърпали от крема всичко и са удвоили размера са.
На майка и харесва, но си ръси със захар, не и било достатъчно сладко. Ох, ще умра с таз жена. Joy

Ще ми се гараш режимен, ама е хамалогия. Трябва ми психологическа нагласа голяма Joy

Общи условия

Активация на акаунт