Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 186
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 30
O, Беки, доста неприятно, дано се възстановиш по-бързо!🤗 Когато се налага, и аз предпочитам Парацетамол.
Гущер, няма ли наказание за "разрези" в кашкавала?😅
Заек, такъв скок е едно от последните неща, които бих направила аз, но ти пожелавам да го направиш тази година, щом искаш.🙂
Аз се чувствам добре въпреки отклоненията от режима. Не ми се спи след хранене, не огладнавам по-бързо (по-скоро е обратното). Даже се чувствам приятно сита.
След полунощ часовникът ни спираше на няколко пъти. Аз се чудех защо времето минава толкова бавно...😂
Борислава, да, такава "симпатична" е цената на алулозата. Ако въобще я намериш тук...Не ми трябва.☺️
LieToMe, ако ще се храниш нвх, не виждам смисъл да ядеш вгх, че да тестваш инсулина след тях. Иначе можеш да тестваш инсулин и след режимна храна, но няма как да го съпоставиш с ОГТТ.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:29 от dolce miele

# 31
🎅🏻За много години,  здраве и късмет!🥂

Пишете с лудо темпо 🤪не насмогвам да ви изчета 🫣Тук-там мервам разкошни ястия - браво!

Този разрез на слакиша откровено ме разсмя 🤭

Beki8, за мен е от температурата, а не от аспирина 🤔Важното е да си вече по-добре

При нас ваканцията е нещо като торнадо 😂😂само виждам как се съмва и стъмва, всички други събития за деня се вихрят с различен интензитет.Мина един вирус повтапно през всеки вкъщи.. на мен ми се падна последна да подкашлям🤔а и гърло ме стяга.. давам си още ден-два да се съвзема

# 32
В iherb ми излиза,че го има и уж доза излиза 21 стотинки,пък по-малка опаковка излиза 40 и нещо на доза...как ги мерят тия дози не знам.
За сега май като правя нещо ще се придържам към еритритола,пък като оправя ИР ще го мисля дали ще е това или кокосова.Ама да...основно ще съм на НвВмх,но усещам,че като всичко е наред,ще си позволявам повече празници да празнувам Grinning но това "хранене" дето беше до сега по цял ден сладко няма да е със сигурно повече.Пак горе долу на време го хванах,че до диабет,ако стигнех нямаше да е симпатично ...не,че ИР е готино де...
Иначе не съм усещала по празниците след ядене да ми се приспива и да съм отпаднала,което май е добре...не съм имала и зверски глад...ама там нещо май ми е чалнато...глад не съм усещала от 9-10 клас Grinning нещо да ми бълбукне корема чат пат и се откаже ако не му обърна внимание Grinning преживяхме празниците...затягаме коланите.

# 33
Алулозата не знам произвеждат ли я синтетично, а в естествен вид се води "рядка" захар, т.е. не е баш в изобилие. Иначе я хвалят доста че дори действала подобно на GLP1 препаратите, абе голяма хвалба щом чак аз се впечатлих дето си ме знаете вече що за циник съм Grinning Те ако не бяха тия хвалби и то от хора като Бен Бикман, Кен Бери и още няколко такива "от нашите", нямаше и името да запомня.
Идея си нямам и като сладост как е, съответно какви количества трябват, че повечето не са 1 към 1 с нормална захар но кое колко...
Упсарин мисля че не е подсладен с нещо, но и за сваляне на температура не е най-удачното. Но ти с 40 градуса и без да вземаш нищо може да увехнеш рязко... важното е че това е зад теб вече.

# 34
Аз предпочитам да спестявам за някое златно бижу, отколкото да купувам "дози" алулоза.😁 Тя цената и' златна. Иначе за приготвяне на кето сладоледи казват, че върши добра работа, за да не кристализира.
Някой пробвал ли е Akkermansia?

# 35
Точно в момента чета Super Gut, ами хич не ми спори... ама вчера четох за тая Акермансия че много хубаво неща правела. Само с уловката че повечето други чревни бактерии ако няма пребиотици за тях, не виреят добре. А това хайванче като няма фибри, се хранело със слузта дето предпазва червата и пак не било добре, като и при по-малко от другите бактерии се шири на воля и изяжда още повече Grinning Впечатлих се, признавам си.
Иначе май твоята любимка Др Боз наскоро мярнах някакво видео с тая бактерия в заглавието че изкара, ама не съм го изгледала още.

# 36
Еритритол само веднъж съм си купила. Преди година и нещо, може би две.
Още седи.
Еми не правя често такива неща.
Пък и открих кокосовата захар, не ми прави драма.

# 37
Пише,че е 1към1 ,обаче чета мнения,че бързо загаря.Ще я пробвам някога,тъкмо да те е грях да ръсиш като захар Grinning то за това явно и е такава цената,че е "рядка"
Повечето рецепти,които са със захар са прекалено сладки така или иначе.Вчера на тоя крем карамел пишеше към 200 грама захар,аз сложих към 150 еритритол  ,а той е 70% от сладостта на захар и пак беше много сладко.Друг път,ако правя ще пробвам с 75 или 100 грама...като го гледам в цифри и това е много Grinning

# 38
Натка, аз четох, че е много хубаво нещо, че се храни със слузта. Така предизвиквала да се произвежда още слуз и да се обновява чревната лигавица. Даже пишеше, че заради това намалява пропускливостта на червата. Ама, като гледам, цената и' е като на алулозата...😅
Борислава, дано не ти хрумва да карамелизираш еритритол за карамел, защото няма да стане това, което очакваш.☺️ Еритритолът започва да кристализира и да се лепи по дъното, не ти трябва да знаеш...😂

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 19:25 от dolce miele

# 39
Честита нова година и от мен, момичета и момче!
Да сме живи и здрави и със стабилна КЗ и инсулин.

# 40
И Васко го почетохме, ай стига вече!

Долче, наказания няма, но много тежко конско им се налага да изслушат:
Вариант 1 (цензорирана версия): "На вас, мили деца, физически или интелектуални възможности ви липсват, че не режете кашкавала, както 1000 пъти съм ви казвал?"
Вариант 2 (шумната реалност): "Вий двамата, инвалиди или идиоти сте? 1000 пъти съм ви казвал да не гризете кашкавала, а да го режете! Мързи ви да гледате..., тъпаци!(последното наум).

# 41
  • София
ЧНГ, девойки и момче. Живи и здрави да сме.

Аз съм ползвала стевия, еритритол и сега последно алулоза.
Стевията е над 8 пъти по-сладка от захарта, еритритолът е 1:1. Алулозата сякаш е идейка по-сладка от захарта, но пък и вкусът се променя след НВ хранене. Цената не ме бърка, защото сладкиши правя 2 пъти годишно. За патладжаненото брауни в тавичка като на Елора сложих не повече от 90-100 г. И ми е по-сладко. Следващия път ще сложа по-малко.

# 42
А да бе, ще ми нахапе някой сиренето или кашкавала, пък ще има да чака да си задържа епитетите наум Joy

Долче, странна е тая цялата работа с акермансията, по принцип човекът си се надържа в тая книга че не е хубаво това нещо че се храни със слузта дето предпазва червата, щото така не оставало какво да ги предпазва и от там тръгвали проблеми... но той разглежда ситуация в която другите бактерии не са достатъчно и съответно акермансията е превзела терена. Иначе да, писал че ако са си в правилните съотношения, спомагала и за това, и за още куп неща. Нали ти казвам че нещо хич не ми върви като четиво, дали щото му гледах приказките из немалко видеа, ама в тях не звучеше скучен тоя човек Grinning Пък книгата му ме приспива за норматив и съм до никъде, тя ми е все четиво за в леглото Grinning

# 43
А да бе, ще ми нахапе някой сиренето или кашкавала, пък ще има да чака да си задържа епитетите наум Joy
Този някой обаче, са собствените му деца. Има огромна разлика.

# 44
Е, на малко хора би отишъл чужд човек да им нахапе храната... все са от същото семейство обикновено.
Всеки си знае в неговата къща кое как и колко го бърка. В моя случай - много. Друг може да е по-толерантен.

Общи условия

Активация на акаунт