Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 293
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 165
Аз им го знам вкуса и пак не ме блазнят 😁
Мога ако съм в подходящо настроение да се изкефя на 1-2 напръстника от само определени тъмен ром или много добър отлежал коняк, но и тях повече ги мириша отколкото пия Joy Съответно и не купувам да имам вкъщи че ще има да подмятам по една бутилка сума години, то няма смисъл.
Виж за бира почти няма такава дето не ми е вкусна... От нея не държа вкъщи защото ме вика по име, ще я изпия всичката Joy
И не е заради алкохола, аз мразя да усетя че започва да ве хваща и гледам да не допускам. Но са вкусни, много. На мен са ми локомство както на други са им тортите Joy Третирам ги по същия начин - рядко, малко и по повод, а не за редовна консумация.
Пристрастена не съм била никога към нещо, освен евентуално към кафе но и там абстиненцията е ден-два главоболие, просто досадно. Алкохол, цигари, захар... Мне. И не от липса на пробване. Дори трева просто не прави нищо за мен. Но не всеки е така, това са си вече особености на човека наистина, някои се пристрастяват много по-лесно от други. Има хора примират за стимуланти но релаксиращи неща не търсят. Има обратното пък. Всеки си знае слабите места.

# 166
Чела съм, че си има ген на пристрастяване.
То пристрастяването зависи и от емоции и травми.
Но познавам хора не могат да се пристрастят към нищо почти.
Завид.

# 167
Не знам дали е само това дето казваш или предимно инатът ми - също завиден Joy
Но съм на принципа че че съм ОК да ме контролира нещо друго - цигари или каквото там. Такава мисъл просто ми е гадна.
Защото дефиницията за пристрастяване едната е това - дали контролираш ти нещото или то контролира твоето поведение.

# 168
  • София
Натка, ти не пушеше ли? т.е. към цигарите нещо?
Към сладкото никога не съм била пристрастена, но виж към тестените - да. Но ги отказах от раз, като разбрах, че не са ми в полза, особено с този глуген, който цитирате, че се изчиства от тялото след 3-6 мес. Така са и цигарите, там съм чела, че следите някъде след 10-15 год. се заличават.
Пушила съм, но ги отказах преди 14-15 год.. Трудно е, но си струва.
По принцип не пия нещо, но тук от темата разбрах, че най-кето алкохолът е уискито и реших да се пробвам Blush

# 169
А как се подобрява инсулиновата чувствителност?
Най-лесно със спорт, най-вече силови тренировки. Колкото повече мускул имаш, толкова по-висока иснсулинова чувствителност.
Между другото дори Андреас Ейнфийлд се отдалечи от кетото с нисък протеин и се насочи към висок протеин, средно мазнини и ниски въглехидрати. Точно, за да се предпази мускулната маса при отслабване, тъй като е най-важна при метаболитен синдром. През последните 5 години има много нови данни, които сочат, че инсулиновият модел не е изцяло водещ при метаболитен синдром. Затова има хора, които и на зоната си подобряват резултатите. Или пък тези с байпас на стомаха. Те се хранят както им падне, но много оскъдно и пак си вкарват диабета в ремисия. Така че нещата са малко по-сложни от само инсулин/въглехидрати.

# 170
Браво за всички мерки и теглилки. Дано скоро и аз мога да се похваля!
Имах малко премеждие снощи. Както си стоях на едно кръгово и чакам да ми светне светофара и такъв трясък в мен🙄
Първоначално помислих че някой до мен но когато се опитах да си отворя вратата установих с ужас че блъснатата съм аз 🙄
Някакъв ми се натресе отзад направо багажника ми влезе до 1вата седалка! Добре че беше след работа и добре че отзад нямаше децата!!!
Още ми трепери всичко. Задействаха се въздушните възглавници отзад и тази отпред. Колана така ме притисна че 2 ребра са ми извън строя. Егати и началото на тази година .
Въобще прекрасни новини от мен.  Колата ми я писаха тотал щета и я взеха. Ще чакам застраховка но не мога без кола и сега търся друга. Незнам дали да е чисто електричка нещо не съм им фен.
Costa тези силови тренировки не са за всеки . Аз например не мога. Сърцето ми не издържа. Оставам без дъх направо.
Сега и клекове не мога да правя.  Детето като вземам умирам от болка егати. Вместо аз да давам помощ стана обратното . Но никак не съм го искала чудя се какъв е този късмет. Днес като ходих на рентген със страх се качих.  Карах на мм колата но аз не съм му свикнала на огромните габарити и на кръговете 25 пъти ми се обърна сърцето...
Навръщане той караше. Аз направо съм като умряла от страх. Панирам се и не мога да отлепя

# 171
Натка, ти не пушеше ли? т.е. към цигарите нещо?
Пуша, в последните години е от дъжд на вятър. По цели дни не посягам, а понякога и седмици се случват. И нямам проблем с това, няма то да ме командва я Grinning
Повече е навик при мен. Дългогодишен е и в накакви периоди съм пушила по много, в други малко или никак. Мога като реша и да не пуша и драмата е нулева. Всякак мога. Имала съм случаи когато изрично ми се е пушело, както когато ти се прияде точно определено нещо. Но единични и редки, по всяко друго време е навикът. Ако съм на място където се пуши и не притеснявам никого с цигарата и особено ако се чудя какво да правя - вероятно ще запаля. Ако съм на място където не се пуши, пак съм ОК и така, примерно в заведение ако съм само аз пушачка в компанията не си правя труда да изляза за цигара. Не търся да завествам с дъвки или де да знам и аз какво. За мен това не е пристрастяване. Поне аз наричам пристрастяване когато контролът дали да го правиш не ти се удава.

Леле, Дара, много страшно звучи Hug

# 172
Браво Нати.
Явно нямаш цигарен ген.
Аз от 1 почнах пак.
На 2 свих на колежката една и съжалих после. Нищо не постигнах. Леко задоволяване, цигарата беше ужасна.
Вчера не съм, но днес имах порочни мисли да ходя да взема една от магазинчето.
Не отидох.
Но отчитам, че вече имам опит и психиката ми е свикнала на откази вече, на е чак толкова драматично.
Задните ми части пак ще го отнесат, но ще свикнат.

Дара, малкия дявол е бил.
Аз не съм шофьор. Страхлива съм. А и съм принцеса, обичам да ме возят.

# 173
Ами то какво браво, не е някава моя заслуга това че мога, късмет явно. Освен инатът, щото то да се подхлъзна е лесно, но не чак толкова ако съм се заинатила че мен това не трябва да ме контролира и ще е глупаво, щом мога да го избегна Grinning
И с бирата, и с нережимна храна която обичам пак така. Много ясно че е лесно да посегна, на днешно време всичко има на една ръка. Ама няма пък. И щом съм го решила аз, съм ОК с това, проблем имам с външно наложени забрани та затова гледам да идват от мен си Grinning

# 174
Баш твоя си е заслугата.
Не всеки го може.
Е, аз ако можех 3 седмици да не пуша, после да изпуша кутия, добре щях да съм.
Ама не става при мен.

# 175
  • на острова на мечтите
Ох, Дарик ❤️ Наистина е много страшно. Още повече да седнеш след това на волана. Вземи си хибридна кола. Чисто електрически не са много за препоръчване. Поне това, което чувам. Пак без сериозни жертви.
У нас има отлежало шотландско уиски от 2006_та , а вече си беше отлежало 12 години. Няма желаещи. ММ е на българска домашна ракия. Аз на почти нищо. Рядко малко ракия. Тук обожават разни ликьори.
Днес откарахме денят в бърза помощ. ММ беше много зле и хайде там. Нали е събота, няма личен лекар. Сложиха го на система и кортизол. Добре че ни изписаха с домашно лечение.
Вчера правих солена торта тиквичка. Има и снимки, но не ми се занимава.
Добре дошъл и на новият момък я групата🤗

# 176
Дара, важното е, че ти си здрава! Колата е ламарина ...застрахователите дано да покрият щетите.
Аз преди няколко дена реших да ходя на фитнес и на връщане влязох в огромен трап и така останах без една гума. Сега чакам да пристигне от Германия тк. нямало ...

# 177
Дани, и твоя мъж да се оправя.

Стана ми интересно тая торта тиквички какво е.
Когато ти е удобно метни насам да видим Rolling Eyes

# 178
  • Sofia
Дара, добре че си се отървала леко!
danilu, аз карам на ток и съм страшно доволна. Следващата пак ще е електрическа, но с по-голям рейндж, за да пътувам до морето без презареждане.

# 179
Ох, мен вече и де що има алгоритми ме научиха че не  кълва на торти... та вижте само какви видеа ми се предлагат като вляза някъде Grinning
Ама пък баш като за нас е, стига да му се занимава на някого
https://www.facebook.com/reel/824228036370960
Е такова точно не бях виждала, признавам си че се впечатлих. Дали ще пробвам някой ден, не се знае, ама запазих си го.

Общи условия

Активация на акаунт