Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 289
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 60
Ще предам и тази информация, благодаря, тя не е в София а в доста по-малък град. Температура не е вдигала, но ставите бяха освен болезнени и трудно подвижни, видимо зачервени и отекли, то направо страховито изглеждаше...

# 61
Честита Нова Година на всички! Здраве и благоденствие
Натка,
Автоимунен ПАЛЕО протокол, на Сара Балентайн е класиката. Не съм я чела още, препоръчана ми е, но е скъпа наистина. И човек може да се ориентира за препоръките й от фейсбук групата и статии.

dironi, и аз съм го чела това за глутена и се опитвам да го постигна. Уви, толкова го има навсякъде, че просто не си представям да изкарам 6 месеца без случайно да го хапна - например трохи от другите вкъщи, случайно попаднали в моята салата или по кашкавала... А при мен реакцията е силна и дори минимални количества ги усещам.

# 62
Гадна работа, ти щом реагираш толкова силно дори не ти трябва наистина да изядеш нещо с глутен а просто да е замърсено с малко количество глутен... Иначе и аз съм срещала че човек се възстановява от "среща" с глутен по доста време и че ако трябва да го спре, не си струва за да му е вкусно за момент, да се мъчи после дълго.
Ще я пратя да разучава какви групи и блогове има за този протокол тогава, книгата я видях и наистина е скъпичка, не виждам качена някъде да я улесня евентуално.

# 63
То и в добавки има, може и в дъвки. Къде ли не.

# 64
Има си, ама някои като мама бешамел никога не са слагали на мусаката, съответно искрено се изненадах по-нататък че може изобщо да има брашно намесено.

На третото сядане вече се сетих какво бях наумила да питам... Grinning
Знам че имаме в темата поне няколко които са и с автоимунни проблеми. Търсят се книги на такава тема, не за Хашимото а за автоимунни по принцип. С информация, евентуално и АИП за хранене и да ги има на български.
Аз се сещам само за тези за Хашимото като заглавия, а търся аз моя близка че май се е обзавела с такова нещо и обещах да помогна ако мога. Още не е тръгнала по изследвания но се озова с възпалени и болезнени стави изненадващо, някакви по-общи кръвни изследвания не установиха нищо. Не са и само конкретни стави ами особено първите дни не можеше да си свие нито пръстите, нито коленете, след няколко дни на Диклак пак има болки при напрягане на ставата но поне може да се движи... и тепърва се чуди откъде да почва да дири и какви лекари.
Аз съм в невероятно задръстване. Станах рано тръгвах рано а като гледам ще пристигна последна на работа. Че и катастрофа май има може отиде денят .
natka/b] с хипер функция съм.на щитовидната жлеза аз. Базед. Хората масово с Хашимото аз все наобратното 😃
На по едно време преди години TSH никак не се повлияваше от лучение.  Тогава бях на propicil -лекарство и от него ли или от ниското TSH имах страшни проблеми със ставите. Около колената ми се надуваше. Долу но стъпалата също до степен да не мога да ходя!!!
То травматолог ли не беше, то какво ли не. Брат ми ме води при сумати колеги в разл.болници и те всички смятаха че проблема идва не от костите ми а от Щитовидната жлеза. След месеци се регулираха нещата и тези болки спряха!
Когато ми падне хормона (още не съм разбрала от какво пада и излиза от ремисия),тези проблема се връщат и изострят. Мила съм.в темата за ЩЖ че и други имат подобни проблеми.
Аз мусаката  винаги я правя с много яйца и кисело мляко в заливката. Мм я обожава .
Този сос не го знам но ако е онзи белият от пилето фрикасе отврат. На сопол ми бие 🤣

# 65
  • В центъра на моретата
Пропицил съм пила 10 месеца след, като родих,  че и аз бях с многократно завишени хормони на ЩЗ, и в сърцето ме удари. Близо 3 години го вземах и него, и бетаблокерите. Не съм имала проблеми с пропицила. Но е възможно да се получи нещо - в листовката сигурно пише.
Като си спомня колко бях отслабнала в тези години стигнах до 44 кг при 173 -174 см ръст. Грозна работа.

Натка, има тестове биомаркери Anti CCP и Anti MCV и ревматоиден фактор. Ама като знам ревматолозите ккак първата им работа е да набутат кортикостероидите…

# 66
И аз не съм любител на сосовете с брашно хич. Имам чувството, че го усещам после това брашно в самия сос. 😂

Заливката я правя със сметана понякога, понякога с кисело мляко, каквото имам.

Днес съм на салата и бъркани яйца, че нямах време да готвя. Довечера може би някакви пържоли ще врътна във фурната и толкоз. 😂

# 67
Аз едно пилешко филе извадих.  Смятам печено на фрайра+ запачени зеленчуци пак там.  Мм га метнах на нашето хранене но при него и ниско мазнинно тк с холестерола трябва да внимава. Купих му 20006 добавки за очи холестерол висока кръвно където каквото проветох общо взето .
На 7ми е на преглед и направо треперя какво ще кажат Как е.  Дано има подоцпетиу. Все пак цял месец ги пие вече макар да пише че с добавки и витамини не се лекува този проблем. Аз мисля че те помагат доста. Къде по себе си. Защото аз приди 8 години от стрес по загубата внезапна няна мама... получих МД (макулна дегенерация).   Това е  нещо което се случва при хора над 60-70 години. Живота ми се друг е. Имах лечение и сама си изписах добавки е смятам че те + кето режима доста ми подобриха зрението. Отплеснах се...
Зайче мен ТСХ ми е в нулите обикновено 0.0001 ей такива стойности незнаех че и при високи стойности също го изписват. Ставниге ми проблем и бяха доста преди да ми го изпишат този пропицил.и започват когато ТСХ ми падне. Аз отдавна не го пия та едва ли е от него си мисля
Аз ако ви кажа че още съм в задръстване.  Добре че шефа съм аз. Колегите сигурно ликуват в офиса 🤣
Че и няма как да обърна и да напусна магистралата..  Егати и тапата днес

# 68
Дъщеря ми забърка тия дни грейви сос, щот американците в тик ток, видиш ли, само това ядели. Ми това е масло, бульон и брашно. По същество каша или фрикасе, само дето има сушен лук. Глупост някаква. То затова тия са със средно тегло 150 кг. На вкус не е лошо, но да си го слагаш на пържени картофи....

# 69
Честита 2025 на всички в темата! Здрави, успешни, красиви, умни и наЧЕТЕНИ!
Пожелавам си да ни е все така уютна темичката, Елора да продължи и тя да ни подкарва от тема на тема все така мотивирано, и само хубави резултати!

Дарче, дано има добри новини, ще стискаме тук палчета 🥰.
Беки, къде лепна тази болест по празниците точно, по- добре ли си ?

Поздрави на всички железни по празниците!
Аз се поразхайлазих, но... нова година, нов късмет.
И познайте с какво започтах- с чистене с нова безкабелна прахосмукачка 🤣. Самоподарих си Мара, вместо едно спа, аман от мене си. Ама си мислех, че Мара ще е вълшебната фея, дето сама ще работи. С тия реклами... много съм прецакана. Добре, че изтощих батерията, да се кротна 🤣.

Обличам хубави дрехи и отивам на шопинг. Защото алтернативата беше да готвя пържоли с кисело зеле в гювеч. Толкова ядене тия дни и пак трябва да се яде, аман 😎

# 70
Натка мога да ти намеря Палео книги на английски с рецепти.
Мисля, че се доближаваше до средиземноморската кухня.

Палео готварски книги - https://libgen.is/search.php?req=Paleo&lg_topic=libgen&open=0&vi … rase=1&column=def
Позволени и забранени храни
https://lightsideofthefood.com/wp-content/uploads/2021/02/%D0%90 … D0%BD%D0%B8-1.pdf

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 11:05 от Bria

# 71
От време на време говорите за фастове. Как ви се връзват с тренировките?

# 72
Честита Нова Година, на всички в това пространство.

Голямо благодаря на Елора, за всичко, което е обобщила и винаги актуализира, в първата страница от темата.

# 73
Глад и тренировка, не звучи добре! Най - много да ми  стане лошо, няма да имам енергия а, какво остава да покрия 6-7-8 упражнения с по 4 серии - 20 повторения с тежести.
Фаст ако съм вкъщи и цял ден лежа.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 12:35 от Bria

# 74
От време на време говорите за фастове. Как ви се връзват с тренировките?
Аз противно на групата не съм фен на фастовете, особено ако се тренира редовно. Имам таргет от 120гр протеин, организмът не може да усвои повече от 45-53гр от едно хранене, при мъжете е в горната граница. Това означава поне две хранения. Но... когато ми се получи естествено фаста, ами ок. Винаги имам минимум от 12ч между вечеря и закуска. Ако пропусна тренировката сутрин ми се събират и по 16.

Общи условия

Активация на акаунт