Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 292
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 75
ЧНГ! Тънки талии, силни бедра и хубави резултати да имате! Хубав грейви сос се прави по друг начин. Примерно печеш някаква мръвка, край нея натъркалваш лук, морков,чесън и т.н. и подправки. Като се изпече пасираш малко зеленчук със сосовете от месото, останали в тавата. Не е нужно брашно.

# 76
Аз съм пак с въпрос. 😂 Решила съм, че от днес започвам да тренирам, в къщи. За начинаещи някакви тренировки ще търся. На какво да обърна внимание, да не е кардио нали? Зачитала съм се тук по вашите писания, но не успявам всичко да запомня.

А ако тренирам вечер само, слад 20:00ч, след храна предполагам, че не е проблем? Нямам възможност по-друго време да тренирам. Ако е на гладно и после да хапвам .. ама ще трябва да съобразявам и вечерята така. Както и да е, ако не съм досадила с хилядите си въпроси, благодаря! 😊

# 77
От време на време говорите за фастове. Как ви се връзват с тренировките?
Аз имам 3 факта дотук. 2 по 2 дни. Но не правя упражнения през тях защото много ми се замайва на мен  . Особено от упражненията с гири и ако позата е с глава надолу после... не ме търси 🤣
Тайсче
 и аз така миналата година се излъгах с 1 такава.  
Моите
Там вървеше с един младеж и той, хоп хоп и цялата къща, блесна.
То добре, но при мен, пристигна без младежа и някак не ме спореше това почистване 😃
моите тренировки са вечер след работа.  Първо хапвам нещо леко по принцип.  И се състоят в гири (имам някои упражнения които съм си харесала) и клекове+чат-пат напади но не съм им фен. Някак много напомпват бедрата а аз не ща да съм като културист😃

# 78
Дарче, нали сме от една порода 😘
Първо действаме импулсивно, после четем 🤣.
Моята чисти 40 минути, после се зарежда 2 часа и половина. Идеално, да не се презорвам много- много. Сега намерих темите в бг мамма и се ограмотявам. А трябваше предварително, но вече е късно. Другата Мара, Миеле беше, ама тежка и влачех покрай спалнята, хич не я обичах. Децата я взеха за една седмица, докато си купят друга и бяха очаровани. Та им рекох " хич не ми я връщайте". Нищо, че съм аналогова натура отвсЕкъде, ще съм хай вече 😀.
Тук много гадно в София, някакви мъгляци и лош въздух, хич не е и за разходки, та и аз ще вадя домашния фитнес.

# 79
Благодаря ви, посъбирам информацията, лошото е че на мен ми върши работа  и на английски, но на сестра ми не. А то не е нещо малко да го преведа и да го пратя да си го чете... Иначе и тая книга дето препоръчахте със сигурност ще се намери за сваляне на английски, ама няма аз да я чета.
Пропицил и подобни знам че са голяма гадост, но тя не приема нищо такова, нито пък има проблеми с щитовидната. Аз затова още първоначално в питането писах че търся не тая книга за Хашимото а по принцип за автоимунни.
Не знам да е имала някакви съществени здравословни проблеми освен че спешно закъса с жлъчката преди малко повече от 2 години, та сега е минус тая жлъчка и беше там голямо премеждие. Възстанови се вече, даже успя след време и храненето да си оправи че и тя е "от нашите", въпреки че е 50 кила с дрехите ама пък как приритваше от ниска захар... тя направо живна с нашето хранене като го почна. Не приема някакви съществени медикаменти, взема чат-пат по някой ибупрофен ако я заболи нещо или нещо при настинка и това е. Иначе повярвайте ми, аз първа щях да си помисля за странични ефекти от някое лекарство.
По принцип храносмилателни неволи си има от доста време, там последно не знам гастрит ли й казаха, колит ли пък преди време, но и преди да остане без жлъчката трудно храносмилаше някои храни и като цяло повече внимаваше какво яде от кака си, която е "добро прасе" и почти нищо не ми смущава храносмилането. Хранеше се доста време като нас тук, напоследък е зарязала режима и яде каквото и мъжете у тях, че не смогва с отделно приготвяне. Е, не е хванала фафлите, филиите и прочие, разбира се, както и не готви с олио а с мас, та не е точно като средностатистическия ядящ всичко, ама все пак и на режим не е. Та, някакъв забележим здравословен проблем след който да е това със ставите няма. Освен тонове стрес напоследък, който не виждам как може да избегне...
В малък град е и логистично е малко сложно с ходене по лекари в други градове, та не се знае кога ще стигне до обстойни изследвания и прегледи от добър специалист, съответно кака се опитва да помогне поне с информация дето тя вероятно и без това ще трябва да си я набави с времето.

Гущер, грейви по принцип е сос от печено - от това дето е останало в тавата там деглазирано и сгъстено с малко брашно. А това дето хамериканците си поливат храната  с него е пълен потрес, разбира се - то е едни прахчета от пакетче дето само ги бъркат с гореща вода Grinning Или запържват кайма или там наденица и после с тая мазнина правят бешамел и американците на това нещо викат грейви - хептен потрес, от всяка друга държава се шокират като видят че е бяло това грейви...
А в Канада съм ги признала - тяхната национална гордост наречена Путин (Poutine) е пържени картофи, върху тях шепа накъсано някакво като пресен кашкавал дето се разтопява лесно и отгоре полято това нещо с горещо грейви (не от бялото но пак от прахче) Grinning Това го има навсякъде там, където има бърза храна и пържени картофки и го ядат много. То е вкусно, ама...
А ако си мислите че у нас и в ресторанти и прочие не поливат с такъв кафяв сос от прахчета... Супер рядко ще е ако някъде наистина е сос от тавата с печено, това няма как да стане като се поръча порция в момента. Торбата с праха, мерителна лъжичка, гореща вода... ако е по-джиджано мястото, ще метнат и кубче масло за разкош, а в менюто ще пише че е месос грейви или с братен-джус Grinning

За тренировките на гладно май колкото хора, толкова и мнения, но то и зависи от целите там. И все пак и човекът как се чувства, някои понасят такава тренировка добре, а други хич не могат и си трябва да са яли. Това поне бързо се разбира като пробваш, не трябва лаборатория за него Grinning

# 80
Натка,
От това, което разбрах досега, автоимунните имат общ корен и винаги има пропускливи черва.  Генетика, отключващ фактор и пропускливи черва = автоимунно. И затова често се появяват повече от едно автоимунно заедно. Та първата работа е червата да се оправят.
Книгите на Уенц ще и свършат също работа, някой неща няма да я касаят, но пак ще са от полза.

# 81
Пратих ги като заглавия, тя да си решава дали иска и може да ги купи че наистина не са баш дребни суми а и всеки си е изтръскал джобовете по празниците... Тези на Изабела Уенц май мога да ги намеря, ще търся ако мога да й ги изтегля на български, по-добре от нищо.
Аз също съм на мнение че по червата трябва работа, наумила съм си че правя уж нещо като гледам да ям желатин сравнително често и като ям ежедневно по някаква ферментирала храна - кефир, туршии и т.н. Дали е достатъчно не се знае, ама все си казвам че е по-добре отколкото без тия неща. Някога ще се наканя и с L Reuteri да заквася ама не се знае кога ще е.
Тя също започна да си прави пак кефир, хапва и туршиите, поддържа и добри нива на витамин Д че и той е фактор, но там си мисля че повечко работа ще трябва.
Сега се сещам че тя лятото се оплака от кожни проблеми, ходи по доктори, накрая заявиха че е розацея и я изпратиха с мазила и със заръка много да се пази от слънце. А това също може да е от червата.

# 82
Автоимунния палео протокол я има на английски в твоя сайт.  Превеждам си с гугъл. Погледнах го, защото не помнех, какво беше различното. Освен, че са забранени зърнените са забранени всички видове яйца.
Имам две познати с отстранена жлъчка. След 6 мес. едната твърди, че може да се яде всички, защото черния дроб компенсирал, въпреки че се натоварвал повече. Другата не приема алкохол, пържено, мазно, люто и пикантно. Не знам дали ядат яйца.
Втората книга на Изабела Уенц включва протоколи /режим+добавки за няколко седмици/  за черен дроб; черва и др. Пак в същия сайт на руски я имаше. По името на автора излизат.
Заздравяване на червата с пробиотични храни, колаген на прах/заздравява лигавицата/, л-глутамин на прах. Аз пия и пробиотици и храносмилателни ензими периодично. В някои ензими има и животинска жлъчка. Не знам на хора без жлъчка как биха се отразили.
Не се ядат печени ядки, суровите се накисват,сурови семена не се ядат, бобовите,ако се ядат също се накисват.

И на мен ми е трудно да намирам за родителите ми лекари в малък град. Напр.ревматолог няма. Последните години ходят специалисти от по-големи градове.Приемат един ден седмично.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 16:06 от Анонимен

# 83
Тя си прояде вече всичко след време, само гледа да не омешва прекалено много различни храни на едно ядене, ама тя това май и преди си го внимаваше.
С машинен превод не съм убедена че ще се оправи, иначе то ясно че може. Предавам й каквото ми подадете тук пък тя си решава накрая, сестра ми е но не е малка да й казвам аз какво да прави. От мен информацията, че тя не се справя толкова с търсене, ние тук сме свикнали и ровим много.

# 84
При мен също имаше болки в ставите, преди да разбера за хипофункцията на ЩЖ. Това е често срещан симптом и при вътрешно възпаление.
Доколкото съм чела и аз, автоимунните заболявания "тръгват" от пропускливи черва. Затова винаги е добра идея да се обърне внимание на това.
Натка, доколкото разбирам, сестра ти все още няма диагноза?

# 85
Не, няма, то това стана от раз ей сега по празниците точно, преди това такива оплаквания не е имала никога.

# 86
Тайс, благодаря добре съм Hug досадната кашлица ще изчакам да си мине, но и това ще стане. Утре се прибирам в София и като гледам имаме разлика 1/2 в Т - ще се мръзне докато свикна пак Joy
Гущер за тренировките и фаста - зависи от тренировките. Нямам никакъв проблем да съм по 2 часа на народни танци по време на фаст и мога да изкарам няколко дни. Но ако са силови си търся храна.
Кой питаше за тренировки в домашни условия (извинете не запомних, а през телефона не можах да върна до там)? Във форума има прекрасна тема за тренировки в домашни условия и момичетата са описали всичко подробно. Колкото до тренировка след хранене - зависи и от тренировката, и от храненето. Ако се нахраниш стабилно не виждам как ще тренираш поне 2 часа след това. Ако хапваш по-леко може и след час.
Нати, в Озон пускат намаления на изд Вдъхновения, сега последно ходих на панаира на книгата и на място беше същото намаление, само че с възможност да поговориш с Борислава Люцканова - много начетен и любезен човек, ще те посъветва каквото те интересува от сърце, не като търгаш (на мен не ми продаде книга, защото каза, че не е подходяща за целта, а струваше 38 лв). Следващия панаир е през май месец (обявяват ги на страницата на АБК), но на сайта им има пакети с намаления, като можеш да замениш заглавие, ако вече го имаш с нещо на същата стойност. В ел вид и на БГ не съм ги виждала никога.
Не знам какво още щях да пиша, ама ви пращам Hug на всички!

# 87
Една приятелка има същите оплаквания,но при нея си имаше Хашимото и сега намериха и артрит...и все повече хора и казват,че е базедова болест.Поразгледах в интернет и на мен на такова ми прилича,ама не вярвам при толко доктори да не могат да разберат какво е.От корона вируса ли не знам от какво,но гледам,че все повече млади хора отключват разни автоимунни и е много гадно ...до 50-60 ще сме се скапали...
Иначе тренировки + 16/8 фаст не ми изглежда голяма драма,гледаш да тренираш около хранене и не мисля,че ще има драма да ти прилошава.
Тия дни и аз ще се ориентирам да започвам с тренировките и фаст,ама някак трябва да го направя по през деня да ям,че като ям към вечерта ,задържам тегло,а през деня като е свалям...пък и тъкмо няма да се чудя какво да я правя тая енергия вечерта,че нямам за чистене вече Grinning

# 88
Според много хора автоимунните тръгват от пропускливи черва, на мен ми звучи логично но няма как да знам в каква степен е вярно. Със сигурност си има и някаква наследственост, но няма как да е само това. И ти го каза - тези проблеми се множат главоломно. И автоимунни, и метаболитни, че дори и ментални проблеми свързват с червата пак.
А за червата е въпрос на флора и на хранене, не само това но тези неща най-вече. На днешно време сме изложени на все повече неща които вредят на чревната флора - лекарства, пестициди, консерванти, гледам че спрягат и емулгаторите в храните че действали по същия начин и на слузта която обвива и предпазва червата... край няма такъв списък.
Затова и толкова често става дума в тази тема тук, дето е уж за различно нещо. Ами, не съвсем.

# 89
Аз също си мислех наскоро, че подобрението със запека може да идва точно от пробиотиците.
Обмислям едни да купя, па после за пропускливи черва.

Eй този мисля
https://naturalfactors.bg/produkti/164-multi-probiotik-za-zheni- … mlrd-aktivni.html

ама от ремедиума, че е на промо.

Общи условия

Активация на акаунт