Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 353
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 90
Наумила съм да пробвам по някое време заквасване на мляко с пробиотични таблетки - по този начин едно че се постига много по-висока потентност отколкото с таблетки и капсули защото се размножават многократно, друго че пробиотикът може да е скъп, но го купуваш само веднъж за първата партида и после си квасиш от нея. Така можеш реално да си позволиш по-дълъг курс който иначе ти излиза златен ако все го купуваш да пиеш.
Аз заради това подхванах и тая книга де, на много места срещах видеа с Уилям Дейвис, чиято работа бях мяркала бегло преди това. Още се опитвам да се ориентирам кой пробиотик да взема и съответно и да преценя къде и как ще го квася това нещо че не са на стандартната за кисело мляко температура, а мултикукърът ми е от по-простите модели и не може да се регулира. Сигурно уред за кисело мляко ще взема някакъв по-хубав дето може.

# 91
Натка, аз съм заквасвала с Лактофлор, а също и с пробиоточни капсули на професор Мермерски. С Лактофлор съм добавяла понякога и по малко кисело мляко (с пробиотика става по-гъсто). Спокойно можеш да заквасваш и във фрайъра тип фурничка, изпробвано. Слагам в емайлирана тенджерка (защото имам една с удобен размер, може и в друг съд) и на програма сушене.🙂

# 92
37 градуса искат едните дето съм си набелязала, може и да им дойдат в повече тия 40 от които почва дехидраторът и дето и тях не ги знам дали са точно. А и се квасят по 36 часа тия специалните, да ми бучи еърфраерът и да ми е зает за толкова време и при мен както е тясно и няма как и да не е близо до мен... нещо не ме кефи Grinning Ще го измисля аз, но първо да измисля какво ще завъждам все пак Grinning

# 93
Точно днес слушам подкаст за микробиома и чревно здраве, с др Девкота. Това й е биото
https://researchers.cedars-sinai.edu/Suzanne.Devkota
Та и тя обяснява как автоимунните заболявания тръгват от червата. Особено когато като деца не сме излагани на различни бактерии.
https://open.spotify.com/episode/19nUw0Ecwkj3TGpa6aDPxG?si=BX2PK5ODSsaC4ce229ZQtA
Линкът е от спотифай, но се отваря и през уеб страница от компютър и е безплатно да се слуша.

# 94
Е, аз откак се помня съм с проблеми с чревцата.

# 95
Натка, с един термометър лесно се проверява колко са градусите. Тя и фурничката не работи непрекъснато, предимно поддържа температура. Според мен, спокойно може да се затвори и в мултикукъра и той да поддържа температурата.

# 96
Мултикукърът ми няма опция да променям температурата, има за квасене само една стандартна за кисело мляко, която е по-висока. Ще го мисля, не ми е спешно, сега съм на вълна четене и проучване, което все пак си е половината от цялата тръпка на експеримента Grinning
Имам едни ваучери подарени за Емаг, най-много да ги вложа в уред за кисело мляко Grinning И без това не съм наумила да ги наместя за нещо друго конкретно. До там да стигна, няма да избягат.
Така ми звучи най-удобно - то е малко уредче, безшумно и няма да си заемам една от двете ми възможни опции за приготвяне на храна в момента за денонощие и половина Grinning

# 97
Аз съм пак с въпрос. 😂 Решила съм, че от днес започвам да тренирам, в къщи. За начинаещи някакви тренировки ще търся. На какво да обърна внимание, да не е кардио нали? Зачитала съм се тук по вашите писания, но не успявам всичко да запомня.

А ако тренирам вечер само, слад 20:00ч, след храна предполагам, че не е проблем? Нямам възможност по-друго време да тренирам. Ако е на гладно и после да хапвам .. ама ще трябва да съобразявам и вечерята така. Както и да е, ако не съм досадила с хилядите си въпроси, благодаря! 😊
Аз тренирам вечер като се прибера от работа, преди да вечерям. И да искам по друго време, просто няма кога. Ставам в 6,30 за работа, тръгвам в 8,00 и се прибирам в 19,00 ч. Влизам у дома, слагам мръвките във фраера, обличам клина и потника и почвам тренинга. Продължава около 30-40 минути. В това време и вечерята е готова. Вадя яденето, влизам в банята за душ, излизам и сядаме да вечеряме. Тренировките, които правя са всякакви - и силови, и кардио. Велоергометър имам, преди го ползвах ежедневно, вече не чак толкова. Стана ми скучен и смятам да го подаря дори. Наблягам на дъмбелите и ластиците. Качвала съм и клипчета, които правя за ръце и гръб. Другата ми запазена марка са клековете. С тях оформям дупе и бедра.

# 98
Тренировките при мен са HIIT,  гирички, корем, бедра, обща мобилност и ходене, но сега е много студено при нас и последното е за кратко. Кардио не правя. На гладно не спортувам. Много обичам планината и едва чакам малко да отпусне сибирския студ.

# 99
Аз съм почнала пак с клековете уж, ама да не се заричам че се знам Grinning

Гущер, видях ти колекцията ножове дето показа, но не разбрах такова ножче имаш ли, че явно там е истината Joy
Скрит текст:

# 100
Ох, и аз днес понаправих малко гимнастика.
От 4 дни не бях заради кръста. Имах чувството, че мускулите са ми вече на пихтия.
Днес правех над 30 минути, ама по-бавно да не се сецна.
Ама много добри си ми повлия на кръста.

# 101
Е те такова баш немам! Но от днес имам цел! Simple Smile

# 102
  • на острова на мечтите
Честита Нова година ❤️

Благодаря за новата тема,Елора ❤️🤗
При мен има нова драма. Туй дето аз все още кашлям, има някакъв гаден вирус и ме мъчи от десет дни, мога да го понеса, но сега и ММ се разболя 😥😭Искам на работааааааааааа....  Не мога да го понасям , когато има 37°.
Дарик, стискам палци🤞
Книгата, споделена от Dironi ,е много интересна. Във вторник съм при личния и ще искам рецепта за изследвания. А и нещо тахикардия ме тресе.

# 103
  • София
Гущер, ще ти подаря комплект ножчета за сирена. Имам, а не го ползвам.

# 104
Благодаря! И така имам достатъчно. Все с някой ще мога да си нарежа кашкавала. Нито един от тези не съм го купувал и повечето не съм ги и ползвал.

Общи условия

Активация на акаунт