Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 263
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 150
Артемис, евентуално да вляза на партия в твоето начинание? Търсиш ли съдружници? Можем в тази дестилерия да пуснем две нови бутикови линии - Шотландска сливова, същата като Троянската,но без парфюма и Шотландско перно, което ще си е баш мастика, но с френско звучене. Това за лична употреба, но можем и кето линия да пуснем, с 0 въглехидрати. Simple Smile Едно време продаваха олио без холестерол, та и ние можем да пуснем уиски без въглехидрати. Joy

Да не съм съвсем по бизнес, днес воденички с лук.

# 151
Аз още имам буркан супа от домашен петел от НГ, както и още от новогодишните кюфтета в камерата - никакво готвене за мен, само си режа туршийка отстрани Grinning Баща ми и зет ми голям лаф си удрят край скарата като се събираме и винаги пекат промишлени количества, не че се оплаквам де.
Усещам се че по навик поглеждам брошурите и се приготвям да пазарувам... И после си казвам - седи мирна, Натке, храна имаш, иди си купи само газирана вода щом толкова искаш разходка и носене на торба Joy Много обичам газирана вода и ако нямам друго тежко за носене, слагам някоя и друга та винаги ми е тежка торбата при пазаруване, не се разхождам с ръцете в джобовете Grinning

# 152
Захарите пристрастяват, въглехидратите пристрастяват, алкохола пристрастява, цигарите пристрастяват, наркотиците пристрастяват...

Тялото е излъгано от мозъка и ти си мислиш, че ти е нужно, тегли те, вкусно ти е, убеден си, че без него ще погинеш Simple Smile

Докато не се изчистиш от токсините и тази зависимост. И физически, и психологически и на клетъчно ниво, защото клетките имат памет.

И тогава разбираш, че всички тези "вкусотии" всъщност малко са... гадни Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Когато хапна истински, ама истински шоколад, ми е хубаво и по време, и след това Simple Smile
Когато лапна някой бонбон Линдор да кажем... в един момент ми става лепкаво, после гнусно... а след време и тялото ми шепне какъв боклук трябва да преработва. За съвременен хляб и вредни мазнини да не говорим. Толкова е хубаво да ти е леко и "прибрано" там, на корема и да нямаш къркорещи глупости и спазми, че изобщо не искам и да мисля за връщане "назад, към нормалното". Щото няма такова ненормално нормално...
А за алкохола, особено редовното му приемане е няма такава човешка простотия...
... но както казахме - всичко това е наркотик и не можеш да го обясняваш на зависими...

# 153
Брей кето ракия мислите тук.
Жива да не бях Joy

# 154
  • София
Че какво... Ферментацията изяжда захарите. Simple Smile

# 155
Това ми направи отново впечатление по празниците, че нали прекарах по повече време край други хора докато се хранят. В ежедневието ми не е баш така, камо ли по толкова пъти на ден да го виждам.
Изглежда че всички го приемат за нормално не само да им се доспи след храна, ами и да им къркори шумно стомахът още преди да са станали от масата... Подуване и газове също са норма явно. И за тях аз бях странният случай задето не съм все така.
Накараха ме да се замисля, защото и преди да мина на режим нямам спомен да съм била така, дали наистина не съм или и аз съм била свикнала и съответно да не го правя на въпрос. Ама не, чак така не мисля че съм бивала.

# 156
Има една теория, че в библията всъщност се говори за леко ферментирал гроздов сок като полезен, не за вино.
Логическите доводи не са малко, но има два основни... първия е, че в младото вино, още когато няма висок алкохол, още докато е гроздов сок, голяма част от захарите са "изядени", имаме полезна ферментация и много ресфератрол...
Втория довод е, че когато виното стане готово са го давали на наказани или провинени, за да покажат како се случва като съгрешиш и оглупееш... как разсъдъка си заминава и губиш нравственост...

Ох, има и една притча, в която дяволът слиза на земята и предлага на човек, който е емоционално и духовно разклатен избор - да съгреши с вино и да се напие, да извърши прелюбодеяние или да извърши убийство...

Нашият избрал виното като си казал, какво толкова, ще се напия и ще изтрезнея... и после дълбоко съжалявал за своя избор Simple Smile

# 157
Не мисля,че можеш да се изчистиш на пълно,иначе нямаше да го има това наследяване на ДНК по родствена линия.Всяко нещо си го носим до живот,та и го предаваме на там.Важното е да се научим да го игнорираме тоя порив.Както са казали"бивш наркоман няма" изчистили са се,ама си го има в главата им при всяка спънка да си вземат дозата и да им е лесно и да не го мислят.
А за подуването на корема,все си бях така и не знам и от кое ми беше така,може би от въглехидратите...

# 158
Чревната флора много зависи от това какво ядеш. Какви бактерии имаш, но и колко. А те ядат преимуществено въглехидрати - както фибрите дето ние не ги усвояваме, така и захарите и нишестетата. Е, всеки вид с "предпочитанията" си, разбира се.
Та, това което приемаш може да измени флората те и в положителна, и в отрицателна за теб посока. То си е цяла екосистема. Не е само до вид храна, разбира се, но тя е немалка част от това.

# 159
Винцето е хубаво нещо. Исус е превръщал вода във вино Grinning

# 160
Чревната флора много зависи от това какво ядеш. Какви бактерии имаш, но и колко. А те ядат преимуществено въглехидрати - както фибрите дето ние не ги усвояваме, така и захарите и нишестетата. Е, всеки вид с "предпочитанията" си, разбира се.
Та, това което приемаш може да измени флората те и в положителна, и в отрицателна за теб посока. То си е цяла екосистема. Не е само до вид храна, разбира се, но тя е немалка част от това.

Да, с тази цел освен нашето кисело мляко и сирене, което си правим от дълго време у дома... сега почвам да развивам и поддържам пробиотични йогурти, за които споменавам в темата за млеката.
След 2-3 седмици мога отговорно са заявя, че има ефект Simple Smile

А за виното, той Исус явно е имал предвид ферментирал гроздов сок Wink

# 161
Още чета и ровя аз за тия специалните, а и тая книга на Уилям Дейвис ми е неочаквано неувлекателна и бавна за четене... Определено повече ми допадна в няколко видеа и подкастове тоя мовек, но съм се заинатила и с книгата Grinning
Накрая ще взема май една малка опаковка BioGaia Protectis докато се чудя, че тя поне е евтина.

# 162
  • София
И мен ме впишете към учреждаването на дестилерията за кето уиски Wink около празниците с това прегрешавахх, ама нали нямало В.
Иначе посещавах доста често този музей :
Скрит текст:

Днес започнах този пробиотик https://bg.iherb.com/pr/innovixlabs-multi-strain-probiotic-50-bi … 60-capsules/94913. Правя си профилактично 1-2 курса с пробиотик в годината и ми се отразява доста добре.
На първа страница има пдф книгата Черво с чар, много интересна! Там се казва, че 80% от имунната система на човека е в червата, там като е нещо прецакано и започват автоимунните....

# 163
Аз не пия никакъв концентрат, в много редки случаи в годината пия една две чаши вино. Не знам вкуса на ракията и уискито и грам не ме блазнят .😁

# 164
  • Sofia
Някои са по-податливи на пристрастяване от други. Аз цял живот не успях да се пристрастя към цигари и алкохол,  а опитах няколко пъти. Други хора сладко не може да ги изкуши никога. Около МЦ пощурявам и не мога да спра на шепа боровинки, стават 2.

Общи условия

Активация на акаунт