Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 191
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 545
dironi, благодаря!

# 1 546
Призовавам ви утре в 7 часа на групово оригване 🤣.
Мерси, и аз се заинтригувах. Утре, ако не забравя, ще пробвам.
Аз съм пила сода с оцет газирано срещу киселини като дете. Баба така ме " оправяше", ама тя, моята мила бабка, и давилови капки ми даваше върху бучки захар, та в друга тема ми казаха, че ме е дрогирала. Нейните методи бяха малко, така, екстремни. 🤣
Но щом съм оцеляла, значи ме е цЕрила правилно.

# 1 547
Охаа, а аз се мръщех на една докторка дето всичко лекуваше с един сироп за кашлица с кодеин, за педиатърка говоря... Имало още накъде Grinning
И на мен ми го беше предписвала, забравих му заглавието. Ама аз цял живот мразя сладки неща, а пък и се усещах че блея и дремя от него. Пък другото дето цял живот не е моето е спането, то още си ме държи Joy И отказвах да го пия или пък лъжех че съм го глътнала, щото не може то тъй нещо да ми пречи да правя аз бели, ама ха! Grinning
Ама аз много често боледувах и ги бях научила кое какво е само като ги видех. От това ми се дреме. Другото смърди ужасТно (Бронхолитин, с босилек, такова и до сега не ща да помириша), другото пък просто е прекалено сладко, другото горчи... пропусках ги тия винаги когато съм могла да ми се размине, а бях хитро хлапе та не беше хич рядкост.
Вероятно оттогава съм намразила и мед в чая или всякакви такива, иначе и чай обичам, и мед обичам. И топлото мляко намразих, това не че е голяма загуба към момента де.

# 1 548
Дирони, ако не си пробвала това
https://doctorsbest.bg/betaine-hcl-pepsin-betain-pepsin-kapsuli-doctors-best-cena
а имаш намерение ми кажи, направо ще ти го подаря.
Да си знаеш.

# 1 549
Аз сигурно съм писала, че бях много злояда, дотам, че лъжех, че ме боли корем, само и само да не ям мекици. Голям глупендер съм била. И бабка ми даваше сода да ми мине коремчето. Ама тогава на късото ми тяло и малко сантиметри до стомаха, оригването беше зловещо. Баба наистина чакаше да отгазирам. И давиловите капки ми ги даваше, за да мушна поне захар, а тях ги харесвах на вкус 🥳. Нати, на мен Саностол ми даваха за апетит, в една мерителна чашка. Ама пак си бях злояда 🤣.
Е тЕ такава внучка не искам, епични битки с бабка  бяха да хапна нещо. Гонеше ме с паницата с попара супа веднъж, та паднах по очи на асфалта и си съдрах бузата.

Утре ще  пробвам, добре ме подсетихте!

# 1 550
Елора, благодаря за предложението!
Не искам да  пия в момента Betaine HCL.Имам малко в сегашните ензими. Не чувствам, че ми действа добре. След като пия тези ензими се чувствам някак никак или зле. Не мога да преценя още, но след няколко месеца прием се усещам, че е от тях. И аз ще ги подарявам на някого или ще ги засиля в коша. Моите поне са към края. Има няма 30 броя Simple Smile Не мога да ги пробутам на баща ми. Той е със стомашни киселини. Освен на сестра ми, ако поиска.Тя пие всичко, което й дам. И нищо, ако не й набутам нещо Simple Smile Поръчах си ензимите с жлъчката. Утре пристигат. Аз пия по един път на ден с най-обилното хранене.не знам акопия на две хранения ензими как ще ми се отразят. Вътрешния ми глас/интуицията не иска. Слушам се.
Не знам как ги намирам без да ги търся тези теми в бг-мама. Намерих тема за вит.Д с много полезна за мен информация. Там четох за още един недостатък на магнезий цитрат. Някой пише, че се дехидратирал от него. Съхнела му устата. И аз съм така с 150 мг и то не редовен прием. Отдавам го на други неща. Сега магнезия да обвинявам ще помисля.
За ниските стомашни сокове ще пия  ябълков оцет във вода и ще слагам повече на салати. Кажете, ако направите теста със содата как е положението при вас.  
Аз се чувствам апатична тези дни, въпреки че има слънце.  Не ми се готви. Правих зеле в буркани. Държа го няколко дни на стайна температура, преди да го сложа в хладилника. Ям  го след около 10 дни. Последния път го бях пресолила, но явно имам нужда от сол. Изядох буркана за 2-3 дни като гарнитура на всичко.
Купихме си мултикукър със запичащ капак. Тази апатия така ме държи, че само го снимах да го покажа на майка ми и още не съм го разучила. Но, чета че и други го оставяли да престои. Много сложна машина  ще ми промени живота коренно Simple Smile
Сестра ми прави за рождения си ден два вида сурови/здравословни бонбони с натурален шоколад и замразени малини вътре и някакви с кокосови стърготини. Запали се да прави и други видове. Лесно стават, не се пекат Simple Smile Поръча си лъжица за кюфтенца, за да оформя сладките с по-правилна форма. Четох рецепта за сурови бонбони на Долче с ментов вкус. Има мисля сметана в бонбона. Има ли опция да се замени с нещо друго не от млечни или ще се развали вкуса? Ако не се сещате, за кои бонбони питам ще потърся утре рецептата. Последвах линк за някоя от тортите в друга темаи там ги видях.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 21:45 от Анонимен

# 1 551
Има го това с магнезиевия цитрат при някои хора, той е т.нар. осмотичен лаксатив- издърпва вода към дебелото черво, от там му е лаксативният ефект, ако от това е имало нужда де. При мен ни лаксатив, ни обезводнява, но и нужда нямам. Но при някои си ги има тия работи. Поне лесно се установява, спираш го за някое време, после ако искаш почни пак да се увериш че е било от него, ама ще си знаеш.

# 1 552
  • В центъра на моретата
Призовавам ви утре в 7 часа на групово оригване 🤣.
Мерси, и аз се заинтригувах. Утре, ако не забравя, ще пробвам.

Ама, докато се оригваш си казваш името Joy ММ ме убеждава, че можел (ако иска) и да не го ядосвам, че щял да го направи Joy

Елора, кои са тези ензими с волска жлъчка. Да знам, да да си го върна, ако реши да демонстрира оригване.

# 1 553
  • София
Тъкмо навреме се включвам, и аз довечера ще пия сода, че последните дни ми е доста кофти от киселини.
Сода и оцет прави неутрализация, не знам защо би се смесвала с оцет.

Аз да ви питам нещо, като по- опитни в кето брашна. Взех тези смлени бадеми/брашно от Лидл и гледайки съдържанието, виждам, че не съответства на макросите на ядката бадем, а направо излиза като... Ябълка Joy
Според вас автентични ли са показателите?

# 1 554
Хм, много интересни ябълки ядеш Grinning
Кое точно му е като на ябълка?

# 1 555
Мисля, че Nevermoresleep беше споделила в някоя от темите, че приема точно calcifediol. Но в доза по 3000-4000 единици дневно. Надявам се да се включи.
Аз си пия обикновен Д2. Нямам дефицит и само си поддържам нивата.

calcifediol е формата на вт.Д, която черният дроб произвежда от слънцето или от обикновените добавки и се предписва на хора с голям дефицит и такива, които трябва бързо да наваксат. Например ако са хоспитализирани с респиратоно заболяване като грип/ковид. Установено е, че дефицитът на този витамин е рисков фактор. Причината е, че не е необходима конверсия, а директно попълва нивата в кръвта.

# 1 556
  • София
Хм, много интересни ябълки ядеш Grinning
Кое точно му е като на ябълка?
Е, образно де. Grinning
Не съм уточнила - за въглехидратите става дума, прекалено малко ми се виждат. И се чудя дали не е спестено нещо.

# 1 557
Това го ядох вчера (бургери от сьомга и стъбла и листа от броколи на тънки кръгчета- каквото остана от броколите всъщност😁, всичко в тигана с малко сол и вода, докато остане на мазнина):

Много вкусни стават така броколите, също и карфиол, албаш и други зеленчуци.🥰
Четох рецепта за сурови бонбони на Долче с ментов вкус. Има мисля сметана в бонбона. Има ли опция да се замени с нещо друго не от млечни или ще се развали вкуса? Ако не се сещате, за кои бонбони питам ще потърся утре рецептата. Последвах линк за някоя от тортите в друга темаи там ги видях.
Мисля, че ще се получат добре, ако замениш сметаната с кокосово мляко.🙂 Купувам пълномасленото в зелена консерва от Лидъл. Може и други аромати вместо ментовото масло (кора или масло от портокал, ром и др.). Но с ментовото масло са доста свежи и аз обичам шоколад с мента.💚 Ако искаш да пропуснем частта с цапането на ръцете, можеш да сипеш в малка тавичка и, като стегне, да натежеш на квадратчета. Или да сипеш в силиконови формички (ако имаш) или във форми за лед.
Днес фаст. Голям студ този път.😂 Но спах много лошо последните няколко вечери, може да има връзка.
Кетчър, не виждам прилики между бадемовото брашно от Лидъл и ябълка.😃 В една средна ябълка (по спомен) имаше 20-25 грама вгх/захар (позабравила съм цифрите, но могат да се намерят лесно). А трудно ще изядеш еквивалентно на ябълката количество от бадемовото брашно.
Nevermoresleep, бях останала с впечатлението, че твоите таблетки са calcifediol. А по колко единици дневно пиеш?

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 23:30 от dolce miele

# 1 558
  • София
Друго имам предвид, не знам защо писах за ябълката, беше просто тъпа шега.
Възможно ли е в брашно, макар и бадемово, да има само 6гр. въглехидрат/100гр. Според мен не.

Макросите на бадема са:

# 1 559
Ами, това са макросите на няколко вида бадеми (произволно подбрани) от Cronometer:
Сурови:

Бланширани:

Някаква марка обелени:

Май някой беше споменал, че в Метро има бадемово брашно с 4 грама вгх/100 гр.
Оставам с впечатление, че бланширането леко намалява вгх в бдемите, махането на люспите също.🤔
По отношение на КЗ, нямам никакви драми след консумиране на бадемово брашно (не че го консумирам в големи количества).

Общи условия

Активация на акаунт