Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 351
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
И в парфюмерията, точно както при изкуството е нужно човек да знае кои парфюми си струва да се колекционират, Денси е много права в това отношение. Трябва си много предварителна информация, четене и душене, няма да е лошо и да се консултирате с някой нос, например. Дори един бегъл поглед в ибей би дал много информация.

Ако целта е да се набият едни пари, много по-разумно е да се купи инвестиционно злато. Много хора колекционират бижута, часовници и пр. Пак в пъти по-добре от трупането на случайни красиви бутилчета с надеждата внуците ни да се впечатлят, или да ги ползват евентуално.

Парфюм за деня е отново Дивин ле парфам, видяло се е че ще се купува.

# 331
кафе? лакриц? горящо дърво? звучи все по-интересно, но да видим

# 332
Не бих купила парфюм в грозно шише, освен ако ароматът не се окаже божествен. От друга страна, не бих купила неприятен парфюм само заради шишето или за да присъства в колекцията ми.
Колекционирането на парфюми заради самото колекциониране ми се струва като колекционирането на дизайнерски чанти. За мен не си струва. Предпочитам да си вложа парите в по-практични неща. Не че не давам доста кеш за ароматна вода, но искам да си я ползвам активно, не само да си я гледам.

Чакам няколко мостри на коментирани в темата парфюмчета, ще пиша като ги получа и тествам.
Днес съм с Triumph Of Bacchus на Argos

# 333
Привет, парфюмани.
Според Вас кой е най-подходящият сезон или повод за носене на guidance 46?
Получих го като подарък, харесвам го много, когато го усещам във въздуха, но върху мен сякаш ми тежи и се чудя дали е от времето в момента или просто не става за ежедневно офисно носене?
Вие кога бихте го носили?

# 334
Мисля, че и Love Delight, и Guidance не са парфюми за всекидневно носене, много ги харесах при тест, но след като придобих и двата, много бързо ми омръзнаха и ми натовариха обонянието .....

# 335
Привет, парфюмани.
Според Вас кой е най-подходящият сезон или повод за носене на guidance 46?
Получих го като подарък, харесвам го много, когато го усещам във въздуха, но върху мен сякаш ми тежи и се чудя дали е от времето в момента или просто не става за ежедневно офисно носене?
Вие кога бихте го носили?
В малко по- топло време, само като вечерен аромат. Той е супер тежък и се носи с едно две пръс за събития навън.
Абсурд ежедневно офисно носене. Тя и цената му от 953 лв. не предполага мисля такова разхищение, освен, че трови буквално околните.
Guidance 46 е екстракт версия и е различен от Guidance. Много по- носим и хубав е. Премахната е изцяло нотката здравец, която побърква много хора в първия вк. и мен.

# 336
Разбира се, че всеки е свободен да си харчи парите , както иска. Кеф цена няма.

Аз започнах да следя и купувам отново, след като забелязах колко много стойностни парфюми се спират/ преформулират. Още ме е яд, че пропуснах Plum Japonais и тая надежди да го възродят. В този ред на мисли - парфюм за деня Chanel Coromandel EdT

# 337
  • Пловдив
Guidance е с много интригуващо начало. Но до там.  После става крем за ръце с аромат на компот от круша. Нещо съвсем безлично и неопределено. Все тая колко е скъпо. Не забелязах да души някого. Или поне не се е оплакал никой. Аз явно съм с повредено обоняние или кожата ми не излъчва парфюмите на Амуаж, защото Интерлюд нося с 4-5 впръсквания и ме усещат като ориенталски магазин за подправки с него. Пак без да задушава никого. От Амуаж, само той ми харесва.

# 338
Разбира се, че всеки е свободен да си харчи парите , както иска. Кеф цена няма.

Аз започнах да следя и купувам отново, след като забелязах колко много стойностни парфюми се спират/ преформулират. Още ме е яд, че пропуснах Plum Japonais и тая надежди да го възродят. В този ред на мисли - парфюм за деня Chanel Coromandel EdT
Нося моя Plum веднъж в годината и винаги се моля да го върнат, като видя бутилката в колекцията ми.

# 339
Guidance, върху мен си смени аромата много пъти в рамките на часове. Но честно казано ми хареса най-много аромата му няколко часа след като го бях напръскала. И реших, че не си заслужава в такъв случай.
Иначе го усещах около два дни върху китката си след няколко душа.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 09:37 от marigold_

# 340
Amouage определено не е моята марка, имах няколко техни, но ги разкарах, не се идентифицирам с тях, много са ми прекалени. Тежките и наситени парфюми не са моето, а само заради шишенцето не държа парфюм.  Не съм и колекционер, купувам само такива, които отговарят на предпочитанията ми, а не заради история, маркетинг или други субективни причини.

Определено имам набор марки, към които клоня и други, към които имам точно нулев интерес (повечето LaughingLaughing).

# 341
  • The Evergreen State
На мнение съм, че понякога човек може да се подлъже по опаковката/флакона, но все пак съдържанието е най-важно. Разбира се, при условие, че ще ползваш активно парфюма. Ако го купуваш от колекционерска гледна точка, предполагам, че тогава е друго.
На мен например много ми харесва флаконът на YSL Libre, но само заради това на този етап не бих си купила парфюм, който не ми е точно по вкуса.

Съгласявам се с това мнение, имам грешки от покупки без тест Satisfied както и точно по същия начин се чувствам за Либре, харесвам марката, флакона и всичко околко него е страхотно, но съдържанието ..така и не харесах тази линия. Маркетинга е много важен да продаде, но дали ще задържа парфюма решава носа в крайна сметка.

# 342
Някой използвал ли го е? Моля за мнение?
Жасмин и шоколад ми звучи много добре, но така ли е, и траен ли е, въобще бих се радвала на всяко мнение.

# 343
  • Бургас
И аз така не стана да харесам линията Либре.А пробвах с едп, продадох го, с Ле парфюм, продадох го, имам и Интенз отливка.Не че са лоши, но много бързо ми писнаха.Флаконът е божествен.Guidance за мен не е нищо особено, харесва ми чак в базата.Чак се чудя откъде тази лудост по този парфюм, имах отливка и веднага я продадох.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 09:19 от Bright Crystal

# 344
И аз не помня по други аромати на Амуаж да е имало чак такъв хайп, както по Гайдънса, може би само Съншайн, като излезе.

Общи условия

Активация на акаунт