Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Враца
Много го искам, но не смятам, че на тази цена е разумно да го имам.
На няколко пъти, аха да "скоча", но нещо все ме спира..

# 346
Имам 30мл от Libre intense, приятен е аромата, но за себе си не бих го подновила честно казано. Не успя да ми стане любимец, но бутилката определено ще си я запазя. Страхотна 😍
От Amouage съм пробвала Material, хареса ми, но ми напомня много на Nishane Ani който ми стана много любим тази зима.
Сега се сдобих и с отливка на Lilac love, на първо фъс ми хареса, но чакам да стане топло за да го разнося.

# 347
Принципно и аз мисля като теб, но в реалността не е винаги така. Отнасяла съм агресивни коментари даже когато съм казвала, че по принцип не харесвам повечето масови парфюми и съм давала съвети в тази посока. Дори не е било за някой конкретен аромат, че да се засегне някой...

# 348
При тази ценова гонитба, която си спретнаха нишови и дизайнерски къщи май ще затихне и тази масова тенденция да се купува всичко, да се правят ревюта и пр.
Радвам се, че има вариант да се купи отливка, така пестим много от напразно хвърлени пари.

Днес пробвах интенс версията на All of me- оригиналното Гучи Блум с добавен цитрус. Не е лош, но не е уау.

# 349
От Amouage пробвах доста аромати и всичко буквално ме потресе, в лошия смисъл. С изключение на Guidance. Ей това чудо направо ме сграбчи. Любов от второ помирисване беше, ама силна любов. Все още карам на отливки. Не мога да преглътна цената засега. Мъчи ме мисълта, че не съм пробвала новия 46, още повече след мнението на Денси. В този ред на мисли, ако някой има излишни отливки, нека ми пише, моля.
Допълвам, че другият Amouage, който ми допадна, е Material, но той ми е доста сходен с Ани на Нишан, който имам, така че не ми е на дневен ред за придобиване.

# 350
Отнасяла съм агресивни коментари даже когато съм казвала, че по принцип не харесвам повечето масови парфюми и съм давала съвети в тази посока. Дори не е било за някой конкретен аромат, че да се засегне някой...
В същия клуб съм, не харесвам повечето масови нишови и дизайнерски парфюми (с изключение на Fame Rabanne за огромна изненада на носа ми и носталгичния Image, но той не е масов). Изпитвам някакъв извратен кеф да дразня консултантките в единия мол в Бургас, които са прекалено "лепкави" и ходят по мен.
Никога не съм залитала по превъзнасяни парфюми, било ниш или дизайнерски, нито по нашумели парфюмери като Кюркджиян, Биш или Ропион - без да отричам майсторството им, просто не са "моите". Носът ми не е трениран да различава отчетливо нотките, но пък в качеството им няма как да се заблудя. Дизайнерските напоследък ми лъхат на синтетика. Масово харесвани нишови изобщо не възприех върху себе си. Получих няколко такива подаръка по празниците и ще ги махам, не ги харесвам.
Последните ми комбинации са амбър, смоли, подправки и дърво, с малко цветя, малко плодове - отдавам го на сезона.

# 351
И аз не се спогодих с нищо на Амуаж. Може като произведения да са неверояти, но като аромат, който бих носила никой от пробваните не ми пасна. Може би съм прекалено обикновена и не мога да ги оценя, но не са за мен. От друга страна съм доволна, защото цените им са абсурдни.

# 352
Привет парфюмни,имам питанка по-скоро към господата,а и не само. Искам да изненадам един млад мъж който скоро ще стане на 24 год. Препоръчайте ми подходящ парфюм към момента  ползва и харесва тези
JPG Le Beau Le Parfum
JPG Le Male Elixir
JPG Le Male Le Parfum

# 353
Явно и аз съм част от клуба на Billie и Phloxx. Дизайнерски аромати вече тествам само от скука, когато няма нищо друго. Не се възприемам с тях, някак не съм аз. От нашумелите нишови парфюми също страня, защото така и не се харесахме. Пробвах PDM, Byredo, Jo Malone и не ми допадат, вече дори не си правя труда да се спирам пред техни щандове. Основно нося рози, ириси, смоли, подправки и мускус, дърво. Гурме аромати ме влудяват вече. Напоследък се ориентирам към не толкова познати парфюмерийни къщи или преоткривам други такива (като Aqua di Parma) и това ме прави щастлива.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 23:14 от LesMacarons

# 354
Днес цял ден разнасям Creed Queen of Silk .
Въпреки,че флоралните парфюми са тези,които най-силно ме привличат, Queen of Silk е толкова флорален,че оставя  в устата ми вкус все едно съм обядвала цветя.И пия вода,за да "отмия" този вкус. И ми нагарча. До такава степен аромата запленява тялото отвътре и отвън.
За мен е унисекс парфюм, не бих се изненадала ако го усетя на мъж в артистичните среди примерно,но ако трябва да избирам идеалният "преносител" на аромата,бих си представила жена над 50,елегантна, щастлива,с изрядна прическа и маникюр,която крачи забързано по улиците на Париж за вечеря с приятелка.
Някак си не мога да свържа парфюма с млада жена.
Освен цветята,усещам и нещо сладникаво бисквитено,но не съм експерт и не мога да облека в думи това,което усеща носа ми. Не е уникален аромат и доминиращата нотка съм я срещата в други парфюми,но оставя силно впечатление у хората. Изненада, интерес, любопитство.

Нося го от 5 часа,с пръскане на китката и пръскане на яката.С времето става по-сладникъв,по-малко остър и по-женствен.Мисля си,че е целогодишен аромат,като най-добре ще му отиват пролетните месеци.

# 355
Привет! Пак искам да попитам нещо, ако някой е запознат. Любимият ми парфюм от години е Hot Couture, но постоянно срещам мнения, че няма нищо общо с този преди време. Наистина ли е толкова различен, малинките присъстват ли?

# 356
  • София
Присъстват, но не е така плътен. И вече по- трудно се намира.

# 357
Да, точно така е, разводнен е, но малини има. Не е супер различен, ако го харесвате купете го, докато го има.

# 358
  • София
Всички тук сме така почваме от 5-6 и неусетно стигаме до 120, после се радваме на дъно като дете е видяло майка
Право в десятката е този коментар. На дъно се радвам повече отколкото на нов парфюм  Joy

# 359
  • Бургас/Пз
И аз така много се радвам на дъно на парфюм. Но при мен това е свързано с едно новогодишно обещание да си купувам нов парфюм само , ако видя дъно. Близо две години успях да го спазвам, обаче този януари не ми се получиха нещата и днес поръчах трети парфюм за този месец, а имам само едно дъно 😊🤔

Общи условия

Активация на акаунт