Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 208
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • София
Не, не е.

# 512
Как са Джентълмените на Живанши като трайност? Кой от всичките смятате, че е най-универсален и би се харесал на повече мъже?

# 513
  • The Evergreen State
И аз не съм фен на марката Марли, дразни ме годината която са сложили на логото си, не е редно и не би трябвало да го позволяват, но това е друга тема. Подозирам че нещата са подобни с Крийд марката, източникът ми е Уикипедия и за двете марки. Не знам и аз защо съм се вторачила толкова в това, може би защото страшно много харесвам Creed Wind Flowers както и Delina Satisfied.
WF го издебнах на Костко и успях да си го взема, успокоявам се от факта че собствениците и на двете марки са вече други.
Делина съм го виждала на Костко и него на няколко пъти, от чудене все го изпускам, бързо се изчерпва, цените там са изключително изгодни, без да има никакво съмнение за оригиналността.

И подсказ за Адоралова - Том Форд Лост Чери го има в момента на Костко сайта.

Парфюм за деня - жасминовия Шалимар.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 23:14 от Athena

# 514
  • Враца
Усещам, че Flamenco Ramon Monegal, взе преднина и зае място сред любимците ми.
Много ми харесва. Има си малинка, виолетка, прекрасна роза, която изобщо не ме дразни (това май не мога да го кажа за друга роза), киселичък, балансиран. Прекрасен. Балансиран. Наподобява ми Angel Nova, но изпълнението му е класи над Нова.

Очаквам и Paragon. (заради densi!)

Athena, разкажи за годините?

# 515
  • The Evergreen State
Марли с тая година 1743 в логото заблуждават, че са по-древни от колкото са. Измислили са някаква история около това, но аз не виждам някакъв смисъл в нея, може да прочетеш повече във Wikipedia.
И Creed са така.

# 516
  • Враца
Мда, вярно е , че наистина носи такова усещане.
Благодаря.

# 517
  • София
А откъде мога да си го поръчам?

# 518
Не ми харесват поставките.Предполагам,че не са част от дизайна на шишето или са такива,които се махат.
Елегантно шише и груба поставка - не си отиват според мен.

какво ви е мнението за Memo Paris? Вмомента в сайта им тече валентинска оферта 30 мл за $120,вместо $160.

Ако не съм закъсняла, искам да споделя любовта си към Ilha do Mel, разкошен микс от бели цветя и мед, не тежи, а обгръща в прелъстителна женственост....

# 519
Обожавам Sunshine, нямам търпение да стане пролет и да го извадя .

# 520
  • Sunshine state
От PDM харесвам само и единствено Althair. От него имам и оригинала, и няколко клонинга, та да си се поливам на воля у нас. 🫠 Да, от мъжката серия е, но за мен е унисекс точно по средата, а мъжът ми смята, че е сладък за него. 🤷♀
Черешката на Форд се слави с нетрайност. От него имаме Табако Вани, но не е много ползван. На мен ми идва мъжки, на мъжа ми не му харесва особено. Иначе е хубав.
Аз напоследък не мига да спра да нося Narcotica Happy Dust (на мен ми напомня доста на Cirque du Soleil) и Hufflepuff House of Sillage. Тук е 30 градуса вече и ми се носят такива свежи,сладки, плодови, бонбонени аромати. ☺
Тествах Fire at Will и Indult Tihota. Обшо взето и двата много си приличат и ще пропусна - като по-лек вариант на  Escapade Gourmand.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 04:06 от Pupitka

# 521
Вчера се пръснах в магазина.Дрехите ми все още ухаят на черешьовия ликьор.
Поръчах. И наистина край - 6 парфюма за 3 седмици,които не са по $100,та да не ги усетиш...

# 522
  • Sunshine state
Аз не съм фен на черешови нотки, но честито!🙌🏻
 И айде поспри се наистина вече. Кой го казва само..  😃😆

# 523
# 524
Adoralova, честито!
На черешова/вишна с бадем вълна съм от месеци насам. Пробвах Lost Cherry на кожа този уикенд. Сочна, плътна, линеарна череша. Не ми бяха сипали ликьор на мен. Щях да преслушам Cherry Punk Room 1015, докато се натуткам, затвориха магазина. Ще ида пак когато намеря време. С подобен състав е Modern Muse Le Rouge Gloss, и не чакам изненади.
Нося много Cafe Chantant и не мога да му се наситя. Sparkling Heart Наваля обилен сняг, времето е точно за него и Black Perfecto. Амарето ми се носи, повече горчиви черешови костилки, отколкото плода, а него го има  в Afnan Cherry Bouquet (ако някой търси).
Извадих 2 забравени череши от моите долапи.

Ритуално ще довърша Miss Dior Cherie 2005, 20 години след издаването и, и която не е мръднала оттогава. Безумно overhyped Rolling Eyes, сухо пачули с ананас, ягоди, череши, с щедра доза карамел. 20 години не мога да я довърша. Joy Не може на малкия пръст да стъпи на Miss Dior EdP 2017, която обичам безкрайно много, и ще нося тази пролет.
Live Irrésistible Délicieuse е разкошна череша с карамел, сурови бадеми в сърцевината, и прекрасен, вкусен драйдаун. Една идея по-младежка вече за вкуса ми, но ми е мил спомен от детето.

Затопли ли се времето, мимолетното ми парфюмно увлечение ще мине на други ноти.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 10:28 от Dez

Общи условия

Активация на акаунт