Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 60 836
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
Готова съм с впечатлението за Dolce&Gabbana Light Blue Eau Intense.
Сутринта си сложих и докато стигна до работното си място нямаше и следа от него. Много слаб аромат, нетраен. Не е моето.
...
Като ми остане време ще споделя за аромати, които съм пробвала и бих си купила всички, както и такива, които не бих. Blush

# 691
Готова съм с впечатлението за Dolce&Gabbana Light Blue Eau Intense.
Сутринта си сложих и докато стигна до работното си място нямаше и следа от него. Много слаб аромат, нетраен. Не е моето.
...
Като ми остане време ще споделя за аромати, които съм пробвала и бих си купила всички, както и такива, които не бих. Blush

Ооххх то да е само този,които мирише кратко...
За жалост на доста такива съм попадала и то скъпи...разочароващо Hands Minus1

# 692
*Против* авантюристични покупки, освен ако човек не е решил да хвърли едни пари ей така, на вятъра

# 693
Аз тази година съм се заканила на класическия Light Blue и вече гледах оферти за него. Много ми е любим. За мен този аромат не остарява. 👌

# 694
Да се оценяват, като нетрайни летни парфюми свежаци, които основно са с цитруси при тези -ови температури е некоректно. Те някои и в жегите "изчезват" след 2-3 часа, какво остава в студовете Wink.

# 695
LSF MCMXIV
имала съм го това предвид - относно сезона и температурата.
Просто този аромат нямаше никаква интензивност още когато се напръсках. Да не говоря за трайността - никаква я няма.
Но и всеки има различен вкус спрямо ароматите. Просто споделяме мнения. На друг пък може да му допада такъв аромат.

# 696
Имам проби за разносване подарък от парфюмна приятелка на 3 Kayali аромата. Страшно са ефеверсцентни. Изчезват яко дим. Не е хейт, наистина са сокчета. Нямам нищо против тях. Опитът ми е на база многократно "носене", а не просто проба в магазин. Приятни са, но не са евтини за тази трайност. Всеки си решава, аз лично споделям за да предупредя. Ако взема нещо за 150-200 лева и изчезне на 20тата минута ще ме е мега яд. 🤷

# 697
  • София
Някой с отзиви за новия Nude Velvet?
https://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/Irresistible-Nude-Velvet-100894.html
Eто тази новост също ми е интересна, ще се радвам на някакви впечатления, че аз пък НЕ обичам слепи покупки.
https://www.fragrantica.com/news/Obvious-Parfums-Introduce-MILK-MATCHA-22133.html
Денси, напълно си права! Аз имам 10 мл от класическата Делина и Валая. Толкова са трайни и излъчващи, че не ги пръскам. Задушават ме,а Валая дори и след душ остава върху мен. Последния път 2 пълни дни изкара да се промъква като аромат.
Ще ги търкалям сигурно 3-4 зими, ако не реша да ги продам 🤭
Ако ще ги продаваш, кандидатирам се и за двата..Bowtie

# 698
Да се оценяват, като нетрайни летни парфюми свежаци, които основно са с цитруси при тези -ови температури е некоректно. Те някои и в жегите "изчезват" след 2-3 часа, какво остава в студовете Wink.
Много зависи как е направен самия парфюм и колко е качествен като съставки.  Имам летен цитрусово-морски, който трае 8 часа и в минусови температури.
https://www.parfumo.com/Perfumes/Villa_Buti/Altamarea

# 699
  • USA
Имам D&G light blue еаu de toilette, пратили са ми 10 мл. (подарък към поръчка)
Свежа,ароматна водичка,все едно съм изтискала лимон,добавила съм флорална есенция и съм доляла с вода. За 3 часа и го няма.
Мен с нищо не ме впечатлява и го намирам за скучен и безличен.
Ще го подаря на приятелка ако го иска. Тя си пада по портокали и лимони.

# 700
Пробвах Nude Velvet още преди 2 седмици. Много червилен го усетих. Не ми допадна.
Ще мина за още една проба, но не съм с големи надежди. За сега последния, който много ми хареса от серията беше Very Floral, който вече имам, и на който се радвам сега зимата. Траен, приятен, като мека прегръдка от топъл пуловер. Така го чувствам.
Adoravlova, късметлийка си за 10те мл на Light Blue, макар и да не ти харесва аромата Аз много обичам подобни минита и трудно се намират, а подарък абсурд.

# 701
Ето и моята извадка от проверени аромати /имам си списък Blush/

Одобрени
Скрит текст:
CALVIN KLEIN – EUPHORIA
MAISON MARGIELA – REPLICA ON A DATE
LOEWE – SOLO ELLA
GUCCI – GUILTY POUR FEMME
CHLOE – ROSE NATURELLE
HUGO BOSS – BOSS ALIVE
LANCOME – LA VIE EST BELLE
PRADA – PARADOXE
YVES SAINT LAURENT – LIBRE

Не бих си купила
Скрит текст:
ZADIG VOLTAIRE – THIS IS HER!UNDRESSED
ESCADA – CHERRY IN JAPAN
OSCAR DE LA RENTA – OSCAR
NOVELLISTA – CRAZY RICH
ATELIER COLOGNE – COLOGNE ABSOLUE ORANGE
ATELIER COLOGNE – SANGUINE
PRADA – LES INFUSIONS:INFUSION IRIS CEDRE
ISSEY MIYAKE – A DROP D`LSSEY EAU DE PARFUM FRAICHE
ARMANI – MY WAY
PRADA – LES INFUSIONS:VANILLE
CALVIN KLEIN – ETERNITY
CHLOE – NOMADE JASMIN
HUGO BOSS – THE SCENT
GUCCI – BLOOM PROFUMODI FLORI
GUCCI – BLOOM AMBROSIA DI FLORI
GUCCI – BLOOM ACQUA DI FLORI
MUGLER – ANGEL ELIXIR
YVES SAINT LAURENT – BLACK OPIUM
NOVELLISTA – SUMMER FLARE
CALVIN KLEIN – CK ONE
DOLCE&GABBANA – LIGHT BLUE EAU INTENSE

# 702
  • София
Пробвах Nude Velvet още преди 2 седмици. Много червилен го усетих. Не ми допадна.
Ще мина за още една проба, но не съм с големи надежди. За сега последния, който много ми хареса от серията беше Very Floral, който вече имам, и на който се радвам сега зимата. Траен, приятен, като мека прегръдка от топъл пуловер. Така го чувствам.
Adoravlova, късметлийка си за 10те мл на Light Blue, макар и да не ти харесва аромата Аз много обичам подобни минита и трудно се намират, а подарък абсурд.
Благодаря ти Лаленце Flowers Tulip. Аз заради теб взех Very Floral, така че едва ли ще ме подведеш и сега. Въздържам се, аз и Rose Velvet не намерих за много впечатляващ, та едва ли и този ще е.

# 703
Имам една дилема. Гледам за един парфюм на Армани из сайтовете и намирам за 100лв 30 мл и 130лв за 100 мл без опаковка. Обаче не съм сигурна дали искам чак 100мл. Но пък цената ме кара да се замисля. Вие как постъпвате в такъв случай?

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:55 от Dareland

# 704
Dareland,
Аз не съм от най-практичните и ако "...не съм сигурна, дали искам чак 100мл.", бих взела 30мл. Имам и слабост към по-малки бутилки. Но разумно погледнато, може би е по-добре 100мл. Кой е парфюмът? Стана ми любопитно.
Парфюм за днес Dior Vanilla Diorama, но е по-красив на
по-ниски температури, според мен.
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Vanilla-Diorama-68198.html

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:05 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт