Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 63 333
  • 738
  •   2
Отговори
# 315
AMOUAGE CRIMSON ROCKS личен опит с този парфюм?
Поръчах на сляпо(заради елемента изненада,иначе в парфюмерията е по-практично,но и по-скучно) .
Кутията и флакона,с които идва са толкова красиви,че си мисля,че дори да ухае на изгнили рози,пак ще го изтърпя. В ревютата момичета коментират,че ухаел на Red, какъвто е флакона.

Вмомента нося Tocca Cleopatra, който е втория ми парфюм на бранда след Флоренция. Ежедневни и лесни за носене, в същото време женствени аромати.

Crimson rocks не е лесен за носене според мен и не е за всекидневна употреба. Зряла, отлежала роза, подправки, канела,мед и дървесни нотки в драйдауна. При мен идва и усещане за пушек. Аз го харесвам, но след като връхните нотки поотшумят. Amouage  ми е най-любимата парфюмерийна къща, но препоръчвам първо проба и тест, не са парфюми за blind buy. Единствената ми сляпа тяхна покупка беше Royal Tobacco и добре, че се спогодихме с аромата, защото това е нещо чудовищно.

# 316
Точно така, от колекционерска гледна точка ,дори луксозна глезотия за специални емоционални моменти.
Мен опаковането ме грабна,парфюмната къща отдавна я заглеждам,имах и други имена в главата си (Love Delight, Dia,Love Tuberose...) .

Следващата ми покупка ще е Ориана на Parfums de Marly (единствено ме притеснява да не дойде много цитрусов и да го асоциирам с току що изцеден фреш) Не харесвам особено "кухненски" аромати (gourmand)

# 317
Подкрепям горното мнение, супер силна зряла роза с канела, ужасно много остра канела и подправки. Само за студено време, наистина мирише точно както изглежда и е страшно излъчващ и траен.
Наистина пикантен аромат, с опушени подправки, които дават горещ вайб. Има доста черен пипер. Не и за всеки ден, за мен е вечерен и само с едно пръсване.
Аз съм луд фен на марката и този си е типичен представител, мощен и плътен. Дървесно ванилова гореща база.

Няма цитруси в Ориана. Той ми е супер любим и е доста подобен на Love Kilian. Ванилия, маршмелоу е портокалов цвят.

# 318
Щом е от колекционерска гледна точка подкрепям на 100%! Аз сега следя един Amouage Myths Man. Парфюмният ми ментор ми даде отливка от него. Имах усещането за букет от цветя, оставен пред вратите на ада. За съжаление е спрян и цените на парфюма са просто нечовешки....

# 319
Оу, за мен този парфюм е смърт! Не е парфюм.

# 320
Аз съм вече на такава възраст,че ценя луксозното,зрялото,елегантното и колекционерското.
Абсолютно всички парфюми от колекционерска гледна точка ще купувам на сляпо.Като част от процеса на колекциониране. Име,опаковане,поднасяне на историята на парфюма.. мисля,че това са ми приоритетите и чак след това уханието.
Иначе за ежедневно носене си имам 20-на парфюма на стандартните марки/аромати в Сефора,всичките те избирани и купувани от съпруга ми.

Пупитка ми прати виалче на Blanche Bete, но като за начало на колекцията предпочетох нещо по-"фенси" .
От мъжките аромати си имам един любим,незаменим и много сантиментален за мен : An0ther 13 (Le Labo).

# 321
Оу, за мен този парфюм е смърт! Не е парфюм.

Аз пък се влюбих 🤣. Но определено вкусът ми е особен и съм си се приела със всичките си лудости.

Adoralova, след като търсите елегантност и с колекционерска насоченост горещо препоръчвам https://www.fragrantica.de/Parfum/Amouage/Sunshine-Woman-28182.html. Не го купих навремето, когато имах възможност и сега не мога да го намеря...
Както и Memo Paris Russian Leather, Italian leather и други такива красоти.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 19:03 от LesMacarons

# 322
Не мога да си представя да купувам парфюм заради опаковка или история. Всичко това е маркетинг, а истинската емоция идва от сока вътре, как се развиват нотите, както и моите възприятия с течение на времето.

Полярният студ при мене отмина и успях да разнося Vanilla Firenze на Gucci. Мека и опушена ванилия, далечна братовчедка на Diptyque Duelle. Няма особено развитие, но има трайност и проекция. Макар че е ванилия, си мисля че в по-топло време ще се развие по-добре, така че опознаването ще продължи на пролет.

И говорейки за възприятия - някой има ли Bulgari Black и дали усеща все така силно връхните гумени нотки? Не бях го пръскала от 5-6 години и не знам дали парфюма се е променил или модата на уудовете тотално е променила (за мен) какво значи парфюм да ти бие едно кроше?

# 323
Не съм съгласна. Парфюма освен аромат,има история зад себе си.Опаковката и как е поднесен "сока" е също толкова важна,колкото самата течност.
Това не са парфюми,с които се пръскаш всеки ден,купуваш си история и парче лукс.
Какво значение има в случая дали парфюма ухае на мандарини или люляк ако се купува от колекционерска гледна точка?

# 324
Охххх, вчера бях с Бианко Латте, много мой парфюм е, обмислям покупка на пълноразмерна опаковка.

Днес ми пристигат отливките и на Mancera Red Tobacco и Cedrat Boise, Montale Arabians Tonka и Starry Night. Нямам търпение просто, най-големи очаквания имам към Табакото. Освен тях имам за проба и Bvlgari Splendida Patchouli Temp., който от капачка също ми допада, ще видя на кожа как е.

Бианкото е толкова вкусен, луксозен в същото време, цялата стая миришеше на него, не знам защо, но си правя лека асоциация с VCA Bois Damande, вероятно, защото и той е вкусен,сладък, един от любимците ми.
Ще се включа скоро, за да споделя и за отливките.

# 325
Други са колекционерските аромати на Амуаж. Guidance е шедьовър, цената му не спада въобще и е търсен и коментиран от деня на излизането си. Екстракт версията му за 1000 лв. също. Той се намира и много трудно. Има истерии все още за тях и ще се продадат веднага, ако човек реши.
Старите омански Амуажи преди реформулации също са колекционерски.
Новите две линии са по 300 лв. в сайтовете и си висят от години без никакъв интерес.

# 326
Аз някои от Амуажите, точно така си ги представям, както сте описали "букет цветя на прага на ада" и нямам голям мерак да пробвам по-подправковите от тях.
Хвърлила съм око на Love Delight и на Love Tuberose. Ако може 2-3 думи за тях.
Adoralova, Oriana не е чак gourmand или пък кухненски аромат, но е изискано сладък, мисля, че пролетта много ще му отива. Аз за себе си реших, че вместо него ще взема Love Dont Be Shy на мосю Килиън.

# 327
  • The Evergreen State
Засягате интересна тема момичета за това дали сока е от първостепенно значение или върви редом с други не по-малко важни неща в маркетинговата сфера. Ако ми зададете този въпрос но преди години когато прохождах в света на парфюмите и научавах за тях и за собствения си парфюмен вкус, може би щях да отговоря със сока разбира се. С времето обаче вкуса се оформя и човек познава добре себе си и нещата които харесва, знае за брандовете и с някои се отъждествяваме повече от колкото с други. Отдавна не тествам всичко ново което излезе в парфюмериите. Подминавам доста марки и интереса ми е нулев към тях. Имам си любими марки и предостатъчно парфюми, спокойно поемам риска да изпусна нещо чудно само защото съм го пренебрегнала за тест.
Понякога се ентусиазирам за парфюм и решавам да купя без тест, ориентирам се по марката, по информацията в интернет, рекламата, опаковката и прочие.

И да добавя понеже някой спомена по-напред, и аз не сменям парфюма докато не си измия косата, имам същия навик и аз.
Парфюм за деня Givenchy L’interdit.

# 328
Love Delight е много много хубав женствен и лесно носим парфюм на Амуаж. Има прекрасни плътни цветя, какао, достатъчна сладост, без да е гурме и въобще да има ядливо развитие.
Амуаж направиха ежедневен лесен чисто дамски парфюм, но за съжаление се намира по- трудно и цената му стои висока.
Желая го страстно и ще го купя в момента в който го видя намален в сайтовете. Много е сексапилен и бутилката е съвършена. Матова в красив цвят.

# 329
На мнение съм, че понякога човек може да се подлъже по опаковката/флакона, но все пак съдържанието е най-важно. Разбира се, при условие, че ще ползваш активно парфюма. Ако го купуваш от колекционерска гледна точка, предполагам, че тогава е друго.
На мен например много ми харесва флаконът на YSL Libre, но само заради това на този етап не бих си купила парфюм, който не ми е точно по вкуса.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:19 от bell_87

Общи условия

Активация на акаунт