Парфюмни размисли и страсти - 294 тема

• 61 660
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз не се впечатлих от Делини и Валая новия парфюм.
Между другото днес ми пристигна Memo Paris Ilha do Mel - Страхотен жасминов чай с мед. Много мед.
Чудесен лек,пролетен аромат. Вмомента дори си мириша китките,все още го усещам след 3-4 часа носене.В течение на времето захаросаното се измива и остава по-силна следа на бели цветя.
Дойде в хубав packaging ,за който ви казвам,че много държа в парфюмите,защото това е половината от ефекта, не само уханието. Бутилката е красива без нещо специално.

За Sintra да поръчвам ли? Как го описвате?

Апропо Том Форд и разкошния черешов ликьор,за който се изръсих $630 - Lost Cherry , върнах го. Феноменален аромат,любов от пръв поглед,което досега ми се е случвало само с два парфюма в живота.
Как е възможно луксозна класа парфюм да дойде в една мижава кутийка,ще речеш,че съм поръчала парфюм на Орифлейм за 30 лв. Нямам никакъв опит с Том Форд парфюмите и се чудя всички ли те се предлагат в подобен тип кутийки?Че аз за тези пари ще отида до Коста Рика?!
Ако имате черешови предложения в красиви опаковки, пишете.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 01:34 от Adoralova

# 646
Здравейте
Някой да има Artist 1 на Alhambra и се разделя с него?

# 647
Adoralova, в Sintra има целина. Много целина. По-добре си вземи discovery set, там има проба.
Да, качествени аромати са, но няма уау ефект. Никой не ме порази, но доста хора се захласват по тях. Отдавна не вярвам на никого освен на собствения си нос.

Еклера на Латафа омръзва страшно бързо. Напръсках се сега с него, имам го от месец, мисля. Или 2? Не помня. Може да мине за фланкър на Britney Naughty Remix, ако някой ги помни. 2 Ремикса бяха на Fantasy.
Bianco Latte не ми е попадал за проба, не го познавам.

Бутилките на Moresque изглеждат красиво. Не съм виждала на живо.
https://www.moresqueparfumshop.com/

# 648
Тези дни изпробвах и разносих доста мостри Heart Eyes. Ще напиша мнението си за тях и моите парфюмни асоциации, като предварително моля всеки от вас за извинение, защото както знаем усещанията от ароматите са напълно субективни, а никой не обича, любимия му парфюм да бъде обиждан. Flowers Bouquet

Xerjoff Opera - Не познавам Ангел и Демон с който го сравняват, ноо за мен този парфюм е едно доста церемониално и величествено Туили, все едно са му махнали джинджифила добавили са още цветя и много амбър. Очаквах много изискан парфюм, но е доста свеж и женствен. Ще пропусна.

Xerjoff Muse - Никакъв плодов сок не усещам, за мен този парфюм стартира, като амбров. Ако много се напъна усещам нещо близко до конфитюр от сливи. Силен и обсебващ пространства е иначе. Драйдауна му обаче никак не ми хареса, изобщо цялостното изсъхване беше някак прашно и потно. Цвета Magenta намирам за много подходящ да опиша усещането си от парфюма.

Amuage Guidance - Ужас ужасен.... Бях чела някъде(може и тук) едно мнение, че парфюма миришел на изсъхнала слюнка(от целувка по бузата) оставена от възрастна жена Sweat Smile Sweat Smile Ии за голямо мое съжаление, съм напълно съгласна. Не знам на какво се дължи реакцията ми, може би османтуса и шафрана правят тази химия върху мен, обаче бях меко казано отвратена. Казах си, че ще издържа стоически до драйдауна и няма да си мия ръката Smile А този парфюм е чудовище(при това от гадните зелени и зли), не спря да излъчва от ръката ми, а финала му(да се разбира след 6часа+) беше още по-зле. Остра миризма на подправки, които сякаш се състезаваха една с друга, коя ще ме отрови по-бързо. Едно е сигурно този аромат е ядрен. Имам две мостри, така че, когато събера сили ще опитам отново. Безкрайно ме е яд, защото преди да пръсна, вече си представях  пудреното, розово вълшебство и сладката круша и как тези 700+лв вече спокойно и щастливо ще изхвърчат от джоба ми Cupid.

Xerjoff Cruz del Sur II - Плодово парфе или друг десерт. Или пък плодов коктейл, нещо като кайпириня и горещ бразилски танцьор, точно това си представям, когато пръскам от този аромат. Всъщност интересното в него е как млякото се смесва с мангото.
Maison Francis Kurkdjian Grand Soir - Тук имах големи очаквания определено. Не съм разочарована, но не ми е достатъчно женствен. Изискан парфюм определено, силно амбров, някак тежка ванилия. Предизвиква асоциации с палта с косъм, дълги рокли и опера.

Initio Parfums Narcotic Delight - На това му казвам аз, секси, дискотечен парфюм. Направо си представям дръзки бюстиета, къси поли и високи ботуши. Много е готин, пристрастяващ, не съм гледала съставките, май има ауд, като цяло носи малко вайба на някои арабели, но е супер носим. Слагам си го в уишлиста за есента.
Initio Parfums Paragon - Денси беше писала, че мирише на нещо, като Алпийски шалет и моята асоциация е такава +луксозен шоурум или магазин за дърворезба. Страхотен, много пипнат парфюм. Не ми е женствен обаче, предполагам, че на мъж ще стои съвършено.
Initio Parfums Absolute Aphrodisiac - Притварям очи и го вдишвам, настръхвам иии обръщам очите буквално
 Smile Smile Наистина е афродизиак, подкоси ми краката и исках да не спирам да го вдишвам Имам усещането обаче, че ще е от тези аромати, които стоят близо до кожата. Влюбена съм, затова е излишно да казвам, че отива в списъка за бързо придобиване, въпреки, че май не му е сезона.

Frederic Malle Carnal Flower - Ех това плътско цвете, колко му се надявах SmileyЕдна много по-зелена версия на Гучи Блум(който съм имала цели 2 пъти). Освен това и по-изискана, по-студена. Представям си как го носи забързана дама с костюм, куфарче на високи стилетос и тя не търпи извинения! Определено парфюм, който може да докара главоболие, но и сексуални фантазии от страна на мъжкия пол Smile

Parfums De Marly Meliora - Направо не мога да повярвам, че има момина сълза в този парфюм, защото не я понасям. Не усещам плодовете защото при мен е комбинация от крем Нивеа и дезодорант на Дав, някак красиво смесени. Много приятен, чист парфюм.
Parfums de Marly Delina Exclusive - Тук влюбването ми, стана някак постепенно. Имах мостра, която доста разносвах, навън и вкъщи на кожа и по домашния екип. Та в тази връзка аромата е направо вечен и трае на горнището ми и след изпиране. След леко резливото и киселко начало(предполагам идва от личито) идва най-меката и гладка роза. Много носим парфюм, прекрасен, нежен и съблазнителен, Искам да го нося с рокли и в прекрасна, слънчева пролет. Сега идва и чуденката ми, не познавам оригиналната Делина. Той по-хубав ли е? Чета мнения и някак всички предпочитат Делина. Чудя се кой от двата да поръчам, дали да заложа на Ексклузива, който толкова ми харесва или да взема оригиналната щом толкова си приличат?

Jo Mallone Myrh&Tonka - Тонката не ми е любимата съставка и тук е някак приглушена. Много ми допада този аромат, но и ми прилича на някой известен дизайнерски такъв, който може би съм имала. Scarlet Poppy прилича ли на него. Бутилчето му много ме привлича и някак съм сигурна, че ще си допаднем.

Много мостри имам още за пробване и разносване, така че ще пиша пак. А и доста се пообърках с Gran Ballo и Букет Идеал, тях ги бях пръскала само на блотер и ми бяха някак хем ретро, хем побъркващи Smile но не надписах блотерите и не знаех кой кой е. Сега ще трябва и на тях да поръчвам виали.

# 649
Знам, че е оффтопик, извинявам се за което, но тази ерба пура, дали е менте:

# 650
  • на терасата
Сега идва и чуденката ми, не познавам оригиналната Делина. Той по-хубав ли е? Чета мнения и някак всички предпочитат Делина. Чудя се кой от двата да поръчам, дали да заложа на Ексклузива, който толкова ми харесва или да взема оригиналната щом толкова си приличат?
Лично аз харесвам повече Exclusif и имам него. Когато получих мостра на Exclusif поръчах веднага. Exclusif за мен е по-богат и интересен. Трайността е убийствена. Не се маха от косата докато не я измия. На тъкан стои до изпиране.
Преди това имах две мостри на Делина и не ме накараха да го купя.

# 651
  • София
Много благодаря за помощта за Еклера. Днес разносвах мостра на Бианко Латте и да си призная, колкото и добре да се развива, взе да ми писва.. Та май няма да го взема в крайна сметка. А и като се сетя само що народ е полудял по него.. рязко започвам да се отказвам, хах. Изобщо не обичам да ползвам нещо, което всеки втори има (не се отнася само за парфюмите Simple Smile

# 652
Може ли някой да ми каже каква е разликата между двата парфюма? И кой всъщност е по-новият?

# 653
Здравейте , купувам си наливни парфюми , реплики . Но забравих името му -  С Д започваше и жената сякаш каза най новият на Армани или Диор . Бихте ли ми помогнали кой парфюм може да е 🙂

# 654
Dareland,
първият, въпреки различната бутилка, според мен е този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … Parfum-25330.html
Вторият:
https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Champs-Elysees-Eau- … Parfum-67312.html
Разлика в аромата със сигурност има. Може да потвърди някой, който има старата версия от 1996 година.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 06:20 от Magda Dimitrova

# 655
Здравейте! Искам да попитам, понеже се усъмних в последния ми парфюм , който получих подарък L'imperatrice ,закупен от лили и ми направи впечатление че на дъното е стикер, вместо да е гравирано в стъклото. Разрових се в парфюмите ми, и открих още няколко такива със стикер.. Това съмнително ли е относно оригиналността на парфюма, и защо едни са гравирани, а други са със стикер? Относно L'imperatrice, освен че е със стикер , пише и че е произведен в Италия, разрових се в интернет на почти всички пише страна производител Фрранция (или UK). Моля някой,който има парфюма да ме успокои ,че не е менте.

# 656
Може ли мнения за тази парфюмна вода?
Dolce&Gabbana Light Blue Eau Intense

...
намерих мостра и ще пробвам първо.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 13:04 от #RAngelova

# 657
Здравейте! Искам да попитам, понеже се усъмних в последния ми парфюм , който получих подарък L'imperatrice ,закупен от лили и ми направи впечатление че на дъното е стикер, вместо да е гравирано в стъклото. Разрових се в парфюмите ми, и открих още няколко такива със стикер.. Това съмнително ли е относно оригиналността на парфюма, и защо едни са гравирани, а други са със стикер? Относно L'imperatrice, освен че е със стикер , пише и че е произведен в Италия, разрових се в интернет на почти всички пише страна производител Фрранция (или UK). Моля някой,който има парфюма да ме успокои ,че не е менте.

На моя L'imperatrice бутилката е гравирана и пише произведено във Франция. Но имам други оригинални парфюми, които са със стикер. Можеш да провериш дали е оригинален в Chekfresh.com

# 658
.

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 21:40 от *moonstone*

# 659
  • София
Може ли мнения за тази парфюмна вода?
Dolce&Gabbana Light Blue Eau Intense

...
намерих мостра и ще пробвам първо.

По- сладка е от първообраза. На мен ми допадна горе- долу, а не понасям класическия.

Общи условия

Активация на акаунт