Покажи се (второ издание)

• 128 702
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Гватемала. Снимките са от пътуване миналата година

Обществена пералня е центъра на селото

За туристите

Плантация за кафе

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 15:59 от ani12544

# 362
ani12544, прекрасни снимки, направо като репортаж! Би ли разказала малко повече за Гватемала от първо лице, да споделиш впечатления, макар, че много се вижда и от снимките.

# 363
Аз бях само в Антигуа за няколко дена, та не претендирам, че съм видяла много от Гватемала.
Иначе Антигуа е едно малко градче, бивша столица на Гватемала което е било почти напълно разрушено от земетресение. Основано е от испанските конквистадори 1554 и близо 200 години им е служило като столица. Заобиколено е от вулкани, които все още са активни и са една от атракциите в района за туристите

Района като цяло не е привлекателен за живеене - голяма надморска височина, земетресения, вулкани, наводнения, затова и населението се е преместило в по долната част, където е и днешната им столица - Гватемала сити. Горе в планината са останали местните т.е наследниците на Маите които в днешно време живеят при потресаващи условия. Нямам представа как се издържат и от какво се препитават

Ако си затвориш очите обаче, освен наследниците на Маите има и наследници на конквистадорите, които живеят неприлично добре и района е истинско пиршество на сетивата. Луксозни хотели, изключително добри ресторанти и храна

За мен лично беше интересно, екзотично, но сякаш не е от местата на които бих се върнала

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 22:17 от ani12544

# 364
Време за водопади.

# 365
# 366
Ellinor, качи ли се на него? Някоя снимка от върха имаш ли?

ani12544, много благодаря за този мъничък репортаж! Интересно човек да научи и още нещо, да чуе впечатления. А не само да гледа снимки и понякога дори да не знае от къде са. С коментар, смиките придобиват смисъл, характер.

# 367
  • под тепетата

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 05:50 от bilqna_69

# 368
Ain Dubai го пропуснах.
Винаги трябва да има нещо и за слвдващия път 🤗
Споделям ви обаче гледка от доста по-високо място - Burj khalifa 149th floor 📷
Споделям и непоискан съвет, но надявамс е полезен. Масово агенциите купуват билети за ниво 124-125. Особено около залез е пълно и бутането е огромно, са разни групи от Индия (кпото са много нахални и бутащи се) и от къде ли още не. Едва се прокрадвате до снимка на стъклото. Купете си билет за по-висок етаж. Влизате с частен гид и пропускате опашките и пълните асансьори. Можете да стоите колкото искате на удобни кресла, с хубава гледка и консумация на чай, кафе, сок, сладкиши, фурми и др. Наслаждавате на на красота и спокойствие, които определено си заслужават, за малко повече пари. Не ми се получава скриването на текста. Ще опитам по-късно, извинете. Подкрепям идеята За няколко думи към всяка снимка 🍀

# 369
  • Бургас
Люляково ми е...

# 370
Дубай, Музей на бъдещето.
Дано не ви досаждам.

# 371
Аааа, нищо, нищо, продължавай да досаждаш. Laughing

# 372
# 373
Небето сега

# 374