Виена тема 16

• 24 361
  • 484
  •   2
Отговори
# 420
В началото на месеца имаше ремонти в   ринга и промяна на маршрута на трамвай 71, който върви до Белведере. Вероятно и на другите номера трамваи, проверете ако това е транспорта до хотела , който сте харесали.

# 421
Caroline_Bingley, за детето ще са много интересни - Haus des Meeres, Haus der Musik (работи до по-късно), Time travel и разбира се Пратера (има достатъчно забавления и за по-малките)..

# 422
Caroline_Bingley, за детето ще са много интересни - Haus des Meeres, Haus der Musik (работи до по-късно), Time travel и разбира се Пратера (има достатъчно забавления и за по-малките)..
Да, за тези двете къщи и аз си мислех.
В Партера сме я водили и беше шест години и се качи само на Виенското. Всичко ни си водя много опасно и не посмя.
Тази година ще видим, може и да пробваме пак. Тя е малко страхлива. Но все пак вече е на осем и половина. Иначе обича много такива атракции, но тогава мис е видяха за по-големи деца. И не я качихме.
То за един ден няма какво толкова да се прави, но ще се разходим лежерно.

# 423
В къщата на морето е много интересно, особено мсймунките, които скачат по клоните и причудливи те птички. Накрая има едно аквариум че, в което дават на децата да пипат рибите. А зад къщата е гейминг музеят.

# 424
  • столицата
skodafan, наистина съжалявам за лошите ви впечатления от Виена. Аз пътувам често до там и никога досега не съм имала проблем на летището, в жп частта му, нито с кондукторите в ГТ.
Да, не се лигавят все едно много ти се радват, както в други страни, просто си спазват правилата и очакват и ти да го правиш. В забележка отбелязвам, че и аз ги спазвам. Когато съм с персонална карта, ми искат документ за самоличност напр. Показвам, благодарят ми и продължават.

# 425
Аз нямам лоши впечатления от летището. Но бяхме много рано, спеше ми се и не съм се заглеждала и заслушвала, във всеки случай нищо необичайно.
В магазините също бяха нормално  учтиви, без превземки. В един хранителен магазин попитах на касата за разликата между два продукта с еднаква цена, на пръв поглед еднакви, но различни надписи(не зная грам немски). Касиерката съвсем спокойно зачете етикетите за себе си, за да намери разликата, казвам си, сега ще вземат да пуфтят от опашката, нищо подобно не се случи. Каквото съм питала, ми отговаряха. Само в един типичен австрийски ресторант и на място с много компактно еднотипно население ни гледаха леко надменно, два пъти ни  смениха масата, докато се озъртсме, но иначе съвсем нормално, питаха ни наред ли е всичко по време на хранене, благодариха любезно за бакшиша. Е, нямаше я тази топлота като в италиански и в гръцки ресторант, (в един квартал и трите), но аз не се впечатлявам толкова. А иначе Виена е прекрасна и си заслужава достатъчно време да и се отдели.

# 426
  • столицата
Светкавичке, ти пък при австрийци да търсиш топлота Simple Smile Там е дисциплина и правила. Макар, че вече и те се поразхайтиха.

# 427
  • София
Ние летяхме с Австрийските аеролинии, сега през юли бяхме там . Абсолютно нищо лошо не мога да кажа, ни за аерогара, ни за жп, ни за ГТ, магазини,  ресторанти всичко беше на 6. Нито сме видели някой да проверява билети някъде по транспорта. Абсолютно съм очарована от организация на транспорта, деца, баби са с намаление. .. даже аз бях платила през мобилното приложение 2 пъти карти за ГТ за 48h, просто понеже не ми сработи банкирането веднага и платих повторно. Пратих на хората от спорта да се види , че е дръпната два пъти сума за един и същ период. Моментално ми върнаха парите ...на мига, без обяснение освен един мейл...три дни по -късно.. като си бях вече в Бг им писах..

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 07:06 от Cabo San Lucas 40

# 428
Сетих се за тая тема след поредното ни отбиване във Виена. Наминавам да препоръчам паркинга на Donaumarina.
Ползвали сме го поне 5-6 пъти и сме страшно доволни. В близост до метро, а цената за 24 часа не подлежи на коментар - 6 евро.

# 429
Здравейте, прочетох малко назад в темата, но ми се налага бързо да запазя хотел за края на ноември. Била съм в доста градове в Европа, но не знам защо Виена ми се стори  леко опасна 😂 В бг мапс попаднах на някакви райони със строежи, графити, до единия хотел имаше и бар с рисунки на жени и наблизо има гара.Всичко това ме наведе на мисълта, че може би не е безопасно ..Гледала съм следните места B&B Hotel Wien-Meidling, Hampton By Hilton Vienna City West, hotel Caroline. Търсим нощувка до 200 лв. За двойна стая. Може да не е в центъра, но да има спирка на градския транспорт наблизо и да не е много забутан по улиците. Сами две жени не обичаме да ходим след 20 ч. По такива места.И в родния ми град избягвам сама след 22 сама да се движа, защото все някой ще те закачи, ще се заговори и тн. Държа хотелът да е чист, да има закуска и да е безопасен. Без лукс. Благодаря много на отзовалите се, не искаме апартамент, защото ни е по-сигурно като има денонощна рецепция иначе знам, че са по-евтини. От по-страхливите жени сме предвид престъпленията, които са част от ежедневието ни..

Аз мога да препоръчам хотел Атланта - отседнахме там преди месец. Намира се зад Вотив кирхе, на 15 минутки от Хофбург, Щефанс Дом и повечето забележителности в централната част. За 7 нощувки за трима цената ни беше 1650 лева, но резервирахме около 2 месеца по-рано. Стаята беше просторна, леглата много удобни, има допълнителна опция за закуска при желание, ресторантчето е приятно, с класическа музика, изобщо целият хотел и като усещане и като обзавеждане е в духа на стара Виена. Много приятен. Рецепцията е денонощна, което на нас ни трябваше, тъй като полетът ни към Виена беше късен. Относно сигурността във Виена, мисля че няма от какво да се притеснявате, ако не ходите по някакви крайни квартали - там не знам как е. Хората са изключиелно дружелюбни, аз бях с дъщеря ми и племеницата ми на 18 и 20 години, прибирахме се посред нощите. Изкарахме си прекрасна една седмица, в която обиколихме много, много неща. Ще ви хареса Виена, убедена съм в това - аристократична, многообразна, усмихната, спокойна, красива и чиста.

# 430
Светкавичке, ти пък при австрийци да търсиш топлота Simple Smile Там е дисциплина и правила. Макар, че вече и те се поразхайтиха.
Напротив ние пък такива топло отношение получихме, даже се учудих. Очаквах немска студенина. А то на рецепцията в хотела ни питаха има ли нещо специално което да посетим, да ни помогнат. Направиха ни резервация в доста вървежен ресторант за вечеря. Опашката за него се виеше поне 200 метра. Сервитьорите бяха любезни, правихме си снимки с тях, много топло отношение. И други примери имам. Изключително уреден и спокоен град. Определено ще се връщаме там.

# 431
  • Казанлък
Здравейте! Утре вечер ще пристигна във Виена за първи път. Купих седмична карта за транспорт, на място ще взема и билетче -добавка от летище до градска зона. Ще се опитам онлайн, но ако се наложи да взимам от касите или от автомата, това билетче валидира ли се после някъде?

# 432
  • София
Не се валидира.

# 433
Здравейте със младеж, който ще студентства във Виена от наесен.Ще следя за полезно инфо

# 434
  • По широкия бял свят
Петнадесет годишен тийн с какъв билет пътува в градския транспорт?

Общи условия

Активация на акаунт