Виена тема 16

• 24 374
  • 484
  •   1
Отговори
# 405
  • Viena
Нищо не струва  и тoзи във Виена.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 14:53 от Emma99

# 406
  • На морето!
Благодаря ви Heart

# 407
Един бърз въпрос за Vienna City Card - ако я купя онлайн за 3 дни да кажем, се посочва начална дата, а начален час има ли? Чуденката ми е ако си взема физическа, която трябва да се валидира първоначално, дали ще ми важи да кажем от 10ч в понеделник до 10ч четвъртък за безплатен гр.транспорт и ако си взема онлайн с първи ден понеделник,  дали няма да важи само до полунощ в сряда?

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 10:29 от Karasko

# 408
Начална дата и час има.В апликацията лесно се попълва желаното от вас време.

# 409
Здравейте, прочетох малко назад в темата, но ми се налага бързо да запазя хотел за края на ноември. Била съм в доста градове в Европа, но не знам защо Виена ми се стори  леко опасна 😂 В бг мапс попаднах на някакви райони със строежи, графити, до единия хотел имаше и бар с рисунки на жени и наблизо има гара.Всичко това ме наведе на мисълта, че може би не е безопасно ..Гледала съм следните места B&B Hotel Wien-Meidling, Hampton By Hilton Vienna City West, hotel Caroline. Търсим нощувка до 200 лв. За двойна стая. Може да не е в центъра, но да има спирка на градския транспорт наблизо и да не е много забутан по улиците. Сами две жени не обичаме да ходим след 20 ч. По такива места.И в родния ми град избягвам сама след 22 сама да се движа, защото все някой ще те закачи, ще се заговори и тн. Държа хотелът да е чист, да има закуска и да е безопасен. Без лукс. Благодаря много на отзовалите се, не искаме апартамент, защото ни е по-сигурно като има денонощна рецепция иначе знам, че са по-евтини. От по-страхливите жени сме предвид престъпленията, които са част от ежедневието ни..

# 410
  • СОФИЯ
По мое мнение Австрия е доста полицейска държава и сериозни опасности за туристи като цяло няма, не само във Виена. Цените на хотелите доста се качиха последната година. Като добър хотел, локация, бюджетен, мога да препоръчам Бест уестърн в трети бецирк. И в момента дава цена 80 евро двойна стая, без закуска, произволна дата.

# 411
  • Варна
Нов бяхме преди месец в Leonardo Schonbrun (или както там се пише). Хотела е на 200м. от спирката на метрото, чист и особено ако стаята ви гледа към вътрешния двор е перфектен.

# 412
Здравейте, летяхме за първи път от Виена и искам да попитам винаги ли е такъв хаос и летищния персонал е толкова дръпнат?
Нормално ли е персоналът на гейта да е толкова изнервен, че да крещи на пътниците?

След 2 часа закъснение на полета FR182 започнаха да мерят багажа, двама пътника трябваше да плащат отгоре. После изведнъж решиха да ни пускат без да мерят, че да не висим още повече. Служителят направо започна да се провиква "Go, go, go!!!" Когато летяхме от Бергамо летището беше още по-претъпкано, но обслужването си беше много по-учтиво, да не е някаква австрийска черта?! След това изпълнение вече никога няма да летим от това летище. То само като си спомня съмнителните арабите, лежащи в ЖП гарата на летището. Имахме хубави спомени от Залцбург, но май няма да се върнем във Виена.

За първи път ни се случва такова нещо изобщо. Дори не знам дали това е правилната тема?

Досега не сме летяли от Виена, а само сме кацали там и сме нямали негативни емоции на летището. След тази случка изобщо не искаме да летим от VIE, защото и на проверките на багажа бяха супер дръпнати. При условие, че Братислава е съвсем близо, там толкова леко и приятно се минава цялата процедура, летището не е претъпкано и е супер спокойно не виждаме причина да изберем да летим от Виена до София отново.

Като цяло в тази част на Европа обслужването е припряно, свикнали сме от Братислава и Прага, но от трите града сякаш във Виена е най-лошо, особено на летището. В Прага като че ли беше най-любезно. Понякога и в Братислава са резервирани и студени, но поне не изпадат в нервни изблици и истерии.

Много кофти ситуация, която ми припомни преди няколко години колко грубо се държаха кондукторите във влака във Виена. Може би просто не е нашето място, защото преди време Залцбург ни хареса супер много?

# 413
  • Deutschland/HE
В сряда имахме прекачване във Виена. Ние имахме много малко време и успяхме в последната минута, защото първият ни полет закъсня. Бързо и спокойно ни пуснаха, нямаше нерви и разправии. Може да зависи от авиокомпанията, с която летите. Кацнахме и излетяхме от трети терминал,  не сме минавали секюрити.

П.С. На мен след летище Франкфурт, летище Виена ми се видя празно.

# 414
На летището беше ок ние като минавахме преди десетина дена, но цялостно в магазините особено ми се стори неприветлив и сръдлив персонала на места.

# 415
  • ВАРНА
На летището беше ок ние като минавахме преди десетина дена, но цялостно в магазините особено ми се стори неприветлив и сръдлив персонала на места.
За персонала в магазините съм със същото впечатление. Може би сравнявах с френското бонжур, мерси, оревоар, което е навсякъде във Франция.

# 416
Бяхме с Раян от Т1, но до колкото знам служителите на гейта обикновено не са от компанията. Мисля, че това изживяване ще ме тласне още повече към моето желание да пътуваме както са пътували хората едно време и както чувам, че пътуват част от моите познати в Европа. Те, ако имат свободно време, на разстояния до около 1000 км избягват да летят, а отиват с кола, автобус или влак. Simple Smile Високоскоростните влакове между Белград и Будапеща се очаква да ги пуснат догодина. Hands Clap

В Залцбург, за разлика от Виена, в магазините бяха леко незаинтересовани, но не чак неприветливи. Просто леко мързеливи и не много даващи си зор, типично за малко градче. Някак повече го почувствах като моето място спрямо Виена и засега това е градът, който най-много ме е грабнал в Австрия и изобщо Централна Европа. Може би очаквах твърде много от Виена.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 16:31 от skodafan

# 417
Нов бяхме преди месец в Leonardo Schonbrun (или както там се пише). Хотела е на 200м. от спирката на метрото, чист и особено ако стаята ви гледа към вътрешния двор е перфектен.
За нас също беше чудесен вариант! Удобно като местоположение, има и голям магазин на същата улица. Чисто, тихо (може би към булеварда няма да е съвсем така). Закуската беше страхотна, не съжалявам, че я платих..

# 418
Привет отново 😊
Предстои ни ходене до Виена в края на Август. Целта ни е Прага. Но ще останем при приятел във Виена за една нощувка.
Ще пристигнем в 23 часа вечерта. И ще имаме следващия цял ден за Виена.
Видяли сме основните основните забележителности на първото ходене.
Сега искаме много лежерно. Какво ще ми предложите да видим?
С дете сме на 8 години.
Било сме в дворците, в Музея на Сиси, Партера и зоопарка, Катедралата, Чумнаата колона, повечето известни катедрали, Парламента,къщата на Моцарт сме ги посетили.
Мисля да се повозим на корабче по Дунава и един музей примерно. И кафе Централ задължително, че не успяхме първия път.
Не знам, нямам идея какво друго да видим.
Ще се радвам на предложения.

# 419
Здравейте, прочетох малко назад в темата, но ми се налага бързо да запазя хотел за края на ноември. Била съм в доста градове в Европа, но не знам защо Виена ми се стори  леко опасна 😂 В бг мапс попаднах на някакви райони със строежи, графити, до единия хотел имаше и бар с рисунки на жени и наблизо има гара.Всичко това ме наведе на мисълта, че може би не е безопасно ..Гледала съм следните места B&B Hotel Wien-Meidling, Hampton By Hilton Vienna City West, hotel Caroline. Търсим нощувка до 200 лв. За двойна стая. Може да не е в центъра, но да има спирка на градския транспорт наблизо и да не е много забутан по улиците. .
Здравейте, бих препоръчала хотела в който бяхме B and B Heiligenstad. За мен беше малко "от няма и къде", защото се замотахме и в последния момент резервираме и нямахме голям избор. Но се оказа много, много добър.
На пръв поглед е отдалечен и до гара, но това не пречи по никакъв начин. Кварталът е много приятен, озеленен, има какво да се види извън най-типичните туристически дестинации(напр къщата на Бетовен и градината Сетагая). Има на около 300 М метро и на съвсем малко крачки трамвай до централната част, ако искате да разглеждате и докато се водите. На няколко крачки има страхотна италианска пицария, а на една спирка от трамвая-Макдоналдс, Била и Пени. Аз много се колебаех, защото имаше малко отзиви, но всичко се оказа идеално. Безупречна чистота, всеки ден чистят и сменят хавлии. Нещо дребно, но много ми хареса-за първи път видях сешоар, който не е прикачен в банята, а стоеше свободно на един рафт.
Цената беше малко над 200 лв, но като гледах хотела месец преди това беше по-евтино, просто ние закъснях е с резервацията. (Цена за тройна стая, с 3 равностойни легла). Закуската обаче беше извън тази цена, около 12 евро, но ние не си взехме закуска. Обикновено закусвам само аз, но в случая предпочитахме да си купим кафе и закуски от магазинчета та в метрото или из града, които са толкова разнообразни и интересни, вместо да ядем хотелски закуски.Сандвичи с различни колбаси, сирена, тестени с кайсии, вишни, шоколад и какво ли не,наистина са за предпочитане, чак не ни стигна времето да опитаме всичко. Кафето в тези кагазинчета за закуски също е хубаво.
Персоналът в хотела  е много любезен и говори добър английски. На връщане самолетът ни беше в безумен час и от хотела ни направиха резервация за такси с предварително обявена сума. А иначе нищо страшно няма във Виена, въпреки неугледна места на моменти(прося и и др). Ние дори със сина ми без да искаме малко случайно попаднах е в мюсюлмански квартал, вярно, не сред нощ, а следобед, нищо особено. Дори си напазарувахме храна оттам, че се оказа значително по-евтино, в пъти.

Общи условия

Активация на акаунт