Виена тема 16

• 10 043
  • 193
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, предстои ни пътуване до Виена и в момента сме на стъпка резервиране с Airbnb. Резервирахме си апартамент, който е явно към някаква фирма и домакинът ни изпрати линк към техен сайт, където допълнително трябва да си попълним личните данни според местните законни изисквания (номер на лична карта, дата на раждане, т.н.). Досега не са ни искали допълнително информация домакини от други държави, въпреки че в платформата пише, че е възможно. Това честа практика ли е във Виена или трябва да подложим на съмнение сайта, който ни изпратиха? Metroflats kross travel се казва сайта. Благодаря предварително!

# 46
Все по-често се случва, попълвали сме и за Италия, и за Испания и т.н. Досега не е имало проблем. Обичайна практика е и когато настаняването е самостоятелно.

# 47
 И ние попълвахме за Италия. Прави се, тъй като се настаняваш с код, без да виждаш домакина. Замества даването на лична карта на рецепция.

# 48
Когато кацнете на летище Виена си вземете комбинитан билет за скоростния влак -.
 отиване и връщане и съответно 24/48/72 часа билет за градския транспорт.
https://www.cityairporttrain.com/en/tickets-for-city-transport/wl-main/
На аерогарата  се продават.
Важат от момента на закупуване. Няма валидация.
За мен това е най-изгодното предложение.

Ей това място го препоръчвам горещо. Сладкарница на 200 години.
https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g190454-d10813443- … einer-Vienna.html
На 2 крачки от катедралата Св.Стефан.
Ако админите желаят могат да го добавят в началната страница на Виена.

# 49
  • sofia
За зоопарка не са нужни предварителни билети, нали?

И нещо не мога да се информирам добре. Как пътувате с градския транспорт, как се купуват билети, може ли да се ползва безконтактна карта при качване на трамвай, метро и автобус или специално се купуват някакви билети? Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 22:32 от Подскок-скок

# 50
Аз си купих тридневна карта от магазините Табак и трафик. Чичото искаше да се плати в брой. Влизаш в трамвая и пъхаш картата в устройството да я валидираш. Той ми обясни без да го питам.

# 51
Аз си купих тридневна карта от магазините Табак и трафик. Чичото искаше да се плати в брой. Влизаш в трамвая и пъхаш картата в устройството да я валидираш. Той ми обясни без да го питам.
Колко струва тридневната карта?
Важи ли за метро, автобус и трамвай?

# 52
  • София
Подскок-скок, във Виена няма безконтактно плащане при качване. В този линк са описани вариантите - https://www.wien.info/en/travel-info/transport/tickets-361360. Аз лично ползвам приложението, много е удобно.
Тридневната карта струва 17.10 евро и важи за всички превозни средства на ГТ.

# 53
  • ВАРНА
И ние ползвахме приложението. Няколко пъти само се наложи да се качваме на метрото. Бяхме с Виена пас и се придвижвахме с хоп он хоп оф автобусите.

# 54
По повод попълването на разширени лични данни при резервация - в последните няколко години, резервирайки през airbnb, навсякъде ни искат. Не сме имали проблеми досега. 

# 55
Понеже и нашето пътуване наближава, да питам. От летището трябва да стигнем до хотел Andaz. На мапа ми дава, че трябва да хванем RJX за една спирка. Но тук пишете, че този влак е за извън града, дали е така, да не объркаме нещо...

# 56
  • София
Правилно се ориентираш.
Принципно Рейлджет влаковете са за дълги разстояния и динамични цени, но по изключение обслужват участъка от летището до централната гара на фиксирани цени като регионален влак, защото са единствена директна опция.

# 57
Т.е. първата спирка от летището е на централната гара?
А билетите пак ли от машина могат да се купят?

# 58
  • София
Т.е. първата спирка от летището е на централната гара?
А билетите пак ли от машина могат да се купят?
Можеш и от машина, можеш и онлайн от сайта на ÖBB.
Първа спирка е, да.

# 59
Много благодаря!
И последно: може ли да ползвам карта Револют директно в Градския транспорт, не да купувам билети, а както тук?

Общи условия

Активация на акаунт