Виена тема 16

• 10 060
  • 193
  •   4
Отговори
# 30
  • sofia
Нашето пътешествие наближава и ми се иска освен "фън" нещата да рагледаме и някой музей. Да приемем, че имаме време само за един кой бихте препоръчали? Кой се води най, ако може да има подобно сравнение или не е за пропускане?

# 31
  • ВАРНА
Нашето пътешествие наближава и ми се иска освен "фън" нещата да рагледаме и някой музей. Да приемем, че имаме време само за един кой бихте препоръчали? Кой се води най, ако може да има подобно сравнение или не е за пропускане?
Ами зависи от интересите ви. На нас ни харесаха Sisi Museum, The Natural History Museum Vienna.

# 32
  • СОФИЯ
За фен фаворит е музеят за история на изкуството, но и на 01.01 имаше големи опашки, и на касите /два павилиона пред сградата/, и за влизане. Над 30 човека. Не за първи път посещавам, но исках да заведа близки. Бях купила ваучери, които трябваше да заменя за билети. На 01.01 просто се отказах, успях на 02.01 следобед. На 03.01 бяхме на входа в 9.40 ч., 10 отварят, отново имаше над 30 чакащи, но посетихме. Съкровищницата също ми харесва.
В последните години ми се струва, че градът е препълнен с туристи, част от които съм и аз. На някои места пускат под час и спазват стриктно. Например в Белведере ни пуснаха 10 минути преди посочения час на билетите.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 11:04 от мама САННЯ

# 33
Има нощни линии.
Отвори Гугъл мапс, задай начална точка мястото за настаняване и крайна летището, както и час на тръгване - ще ти покаже опциите.

Дописвам
Зависи  и кой ден на седмицата е, защото  Почивните дни и метро има и цяла нощ.

Можете да си свалите wien mobile. Чудно им е приложението

# 34
  • София
може ли някой да ми каже дали си заслужава цената от 50 евро два дена хоп-он, хоп-оф  с включено корабче по Дунав за 1 час. / имам опция да избера корабче или возене на виенско колело, вкл в цената на билета- DSG River Cruise or a ride on the Giant Ferris Wheel. /

# 35
може ли някой да ми каже дали си заслужава цената от 50 евро два дена хоп-он, хоп-оф  с включено корабче по Дунав за 1 час. / имам опция да избера корабче или возене на виенско колело, вкл в цената на билета- DSG River Cruise or a ride on the Giant Ferris Wheel. /
За мен не си заслужава,освен ако искате да си почивате повече,вместо да вървите.Забележителностите се обикалят пешеходно, не са толкова далече една от друга с изкл.на Шонбрун,но има метро.По Дунава не ми се видя така красиво както в Будапеща ,по добре Виенското колело все пак е нещо автентично,а и панорамата е супер.С трамвая може да се обиколи Ринга на цената на градски билет.

# 36
Попрегледах темата, но ако някой има програма за 3 дни във Виена, моля да я сподели!
За първи път ще ходим и за малко дни, така, че ако може да видим най-важните забележителности.

# 37
Попрегледах темата, но ако някой има програма за 3 дни във Виена, моля да я сподели!
За първи път ще ходим и за малко дни, така, че ако може да видим най-важните забележителности.

Никога не съм била само за 3 дни във Виена, но зависи къде сте отседнали.
Предлагам да започнете с Рингщрасе или както му казват Ринга. Невероятна красота е, там са операта, няколко музея: природонаучния и на искуствата, кметството, парламента, черкви, комплекса Хофбург, с безкарайни музей, съкровищницата и т.н. катедралата Свети Стефан, Грабен( паметник постоен от избавянето от чумата), наблизо е и Белведере, църквата Св. Карл, слезте до канала или до р.Дунав;  ако сте по-близо до Шонбрун, насладете се на прекрасните градини с фонтани, качете се до Глориетте, има и зоологическа градина, стъклената къща, честно казано ми е трудно да изброя всичко. Пратера, ако ви представлява интерес, къщите на Хундертвасер. Има разкошни паркове и градини, вижте и градската.
Много за гледане има, зависи какво ви интересува. Hands Thumbsup

# 38
  • СОФИЯ
Ноп офа по мое мнение не си заслужава. Само по-близо/пред дунавската кула спира. Ако сте решили да ползвате, аз съм твърдо за корабче по реката.
https://ddsg-blue-danube.at/?lang=en

# 39
От летището Виена до х-л Моцарт https://www.booking.com/hotel/at/mozart-wien.html?ssne=Vienna&ss … ailability_target  мисля да стигна с S_Bahn. И слезам на гара Franz Jozefs, крайна спирка.
Има ли нещо по-евтиноповъзможност без прекачване.?

# 40
  • София
По-евтино от колко?
4,50 евро е пътуването от летището, което включва 2,10 евро за извънградската зона и 2,40 евро единичен билет, който важи 80 мин с прекачвания.

# 41
  • София
Може ли да ме посъветвате дали си заслужава да се купят билети за операта от най-евтините 23 евро? В сайта пише частична видимост, не мога да преценя дали си заслужава или да си вземем организиран тур за да разгледаме операта, без представление?

# 42
  • СОФИЯ
Различно е. При тура получаваш различна информация, водят зад кулисите и до Императорската ложа. Спомените ми обаче са от преди много години.
Ограничена видимост при опера според мен е по-кофти, отколкото при концерт. В Мюзикферайн никак не ме смущават местата от страни на оркестъра. На такива бяхме на 05.01 за новогодишния, с млад диригент.
Аз лично не бих взела правостоящи където и да е, останалото е въпрос на избор.

# 43
Здравейте!
Моля за насоки как да се придвижим от Виена до летището в 3,00 ч. през нощта?
Полетът за връщане на Райън е в 6,15 и се колебая дали да резервирам, ако няма как да стигнем навреме.
Благодаря предварително!
  Много се интересувам от същия въпрос?
Ще бъда благодарна на всякакви варианти?

# 44
  • София
Без конкретна точка, отговорът е общ : Има нощен транспорт. Отвори Гугъл мапс, задай начална и крайна точка и виж какво излиза.

Общи условия

Активация на акаунт