Виена тема 16

• 36 356
  • 712
  •   1
Отговори
# 660
  • София
48 и 72-часовите карти отпадат от 01.01.26, да.

# 661
  • СОФИЯ
Кофти за туристите като нас. Сега имам 3 пълни дни и половин преди обратния полет, ще купя седмична. Махат обаче и намалението 65г, пенсионери. Преди имаше и дневни карти до 1 след полунощ на символична цена. Това е положението де No Mouth

# 662
Каква е цената на новите билети, че ще ползваме градски на 1 и 2 януари? Ако купуват билети през приложението, от момента на купуване ли са валидни или се чекират?

# 663
  • София
Цитирам мой пост от 3.09.
Поскъпването на градския траснпорт е от 01.01.26., почасовото паркиране също поскъпва.
Новите цени - единичен билет ще струва 3,20 евро (онлайн 3 евро), 24-часовата карта – 10,20 евро (онлайн 9,70 евро), а седемдневната 28,90 евро (онлайн– 25,20 евро).
Онлайн билетите не се чекират, валидността им тече от момента на закупуване.

# 664
Обяснете ми ,моля сега какво за правим. Имаме целодневна карта за градски транспорт с мъжа ми и сега ще хващаме s7 за летището . Нови билети ли трябва да купуваме или трябва да доплатим? А за децата какви са билетите(те нямат карти ) ?

# 665
  • София
Купувате си допълнителен билет от спирка Швехат до летището - 2,20 евро май беше. За децата - не знам.

# 666
Докато сте на тема транспорт. Нали от 2026 г. ще увеличават цените на градския, та искам да проверя, на 09.01 пътувам, но мобилното приложение сега не дава цена след 01.01. за 48 и 72 часа. Дава възможност за 24 часа или 7 дни.
https://www.viennaoffices.at/bg/Novini/Saobshtniya-za-prsata/Vin … nsport-i-parkiran
Това намирам, но сигурно има иф и на сайта.

заповядай

https://www.wienerlinien.at/web/wl-en/news/new-fare-structure-from-1-january-2026

# 667
Добавката до летището за деца до 15 години е 1.10 евро

# 668
  • на Мелмак
Момичета, привет.
Снощи късно ми се наложи да променя датите на посещението ни във Виена. И така имаме неделя свободна, която беше предвидена за пътуване и малко моткане.
Може ли идейки за оползотворяване на деня? За да преподредя другите дни.
Предварително ви благодаря!

# 669
Здравейте и от мен, понеже трябва сравнително бързо да решим, влизам с питане в темата.
Имаме два варианта за прекачване и единият е с 5-часов престой в Австрия, кацане в Швехат. Предполагам ще имаме време да стигнем до Виена и да разгледаме минимално там?

Приемам всякакви съвети за превоз и идеи за упътняване на времето. Никога не сме били в града.

# 670
Момичета, привет.
Снощи късно ми се наложи да променя датите на посещението ни във Виена. И така имаме неделя свободна, която беше предвидена за пътуване и малко моткане.
Може ли идейки за оползотворяване на деня? За да преподредя другите дни.
Предварително ви благодаря!
Зависи кскви са ви другите планове, какво включват до момента и какво е останало извън тях. За един ден може много неща да се видят. Противно на опасенията ми, в неделни ден нямаше чак толкова големи опашки,  май месец.

# 671
  • София
Здравейте и от мен, понеже трябва сравнително бързо да решим, влизам с питане в темата.
Имаме два варианта за прекачване и единият е с 5-часов престой в Австрия, кацане в Швехат. Предполагам ще имаме време да стигнем до Виена и да разгледаме минимално там?

Приемам всякакви съвети за превоз и идеи за упътняване на времето. Никога не сме били в града.

С влака сте за около половин час в центъра, така че ще имате време за разходка.

# 672
  • София

Аз съм сред най-склонните да експериментират, но в този случай дори аз не бих.
2/3 от това време ще е летищна логистика и път до града. Нито можеш да тръгнеш на първата минута от кацането, нито да се върнеш минути преди втория полет.
Ако беше някое малко градче за час да му видиш площада, фонтана и малко архитектура, да. Но за Виена не виждам смисъл.

# 673
  • на Мелмак
Гледам, че се пада 1.02, и четох, че има безплатни музеи в първата седмица на месеца. Ще потърся да видя кои са.
Ходили сме, но за кратко и сега искаме повече да поразгледаме.
Чудесна тема!

# 674
  • София
Вторият списък от този линк е с музеите, които са безплатни всяка първа неделя от месеца - https://www.wien.gv.at/kultur/gratis-museum
Не го намерих в английската версия на сайта за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт