Виена тема 16

• 36 381
  • 712
  •   1
Отговори
# 645
Къде има хубав коледен базар, освен пред кметството?
Тази година няма базар пред историческия музей, а беше много хубав миналата година.
Във Виена съм за два дни.
Надявам се на спешен отговор!

Мисля че и пред църквата  Боромеро ( с двете колони със слонове, то техническия уни,  също няма тази година базар. Шьонбрун, но пътят не е малко.

Мама Саня е дала актуален линк

# 646
Има ли нужда да взимам предварително билети за забележителности/ Шонбрун, Хофбург,Природо исторически музей/, при условие, че ще ги посещаваме на 1 и 2 януари?

# 647
  • ВАРНА
Има ли нужда да взимам предварително билети за забележителности/ Шонбрун, Хофбург,Природо исторически музей/, при условие, че ще ги посещаваме на 1 и 2 януари?
За Шонбрун бих купила билети предварително

# 648
Здравейте! Във Виена сме и от австрийските авиолинии ни замотаха детската количка. Попълвах тука форми да ни я доставят до адреса на хотела,в който сме. Тук сме за три дни,дали има шанс да ни я пратят утре(така казаха,ама..) Има ли място,от където мога да наема количка за 3г дете?

# 649
  • София
Възможно е и в самия хотел да имат - там попитай първо.
Дори не беше хотел, а хостел, и долу до рецепцията имаше 3 бр за безплатно ползване при нужда.

# 650
Доставиха ни количката тази сутрин в хотела! Много се зарадвах ,евала на австрийците!
Може ли  да ми препоръчате,откъде да купя такива типични шоколадчета с Моцарт или Сиси? Видяхме днес по центъра, но ако има в някой по-непретенциозен магазин като Била или  друг ,на по-добре цени ?

И въпрос номер 2-дали мога да съчетая техническия музей -сутринта и Шонбрун-следобед (без големи обиколки вътре,евентуално зоопарка и малък тур вътре и базара за Коледа вечерта) ?

# 651
  • София
В Австрия ако децата и възрастните не са обгрижени, то никъде не са обгрижени. Един вид, не ми е чудно че са намерили количка веднага. Това е едно от най- приятните неща там.

# 652
  • СОФИЯ
Бонбони има в Билла, аз от там обикновено купувам.
Шонбрун, дори малкия тур, зоо и технически в един ден според мен е много. Сега там се стъмва и рано, към 16 ч.

# 653
За техническия музей два часа достатъчни ли са?
Билетите преди влизане не е проблем да се вземат, нали?
Препоръчайте някой хубав ресторант с виенски шницели където ходят местните, моля.

# 654

Препоръчайте някой хубав ресторант с виенски шницели където ходят местните, моля.

https://www.figlmueller.at/en/

# 655
И ние мислехме Музеят на технологиите сутрин, Шонбрун следобед, но се оказа че Техническия не работи на 1 януари. Сега даже се чудя какво ще правим до 16.30, че имаме билети за светлинното шоу в Шонбрун?

# 656
Изчетох темата, но имам няколко въпроса.
Ще посетим Виена от 01 до 04.01.2026 г., като ще сме двама възрастни с две деца, едното на 17, а другото на 9 г. Ще се придвижваме с градски транспорт, като двамата възрастни и 17 годишната ще сме със седмични карти, а за 9 годишната, според публикациите в темата няма нужда от билет или карта, тъй като по време на ваканции деца до 15 години пътуват безплатно. Ще отседнем в хостел a&o Wien Hauptbahnhof, Sonnwendgasse 11, 1100 Wien. През Гугъл мапс, като варианти за придвижване от летището до хостела ми дава да ползвам или RJ / rjx или IC. Какво представлява този вид транспорт и какви билети ще са ми необходими, евентуално приблизителни цени? Пак от темата останах с впечатление, че добавката от 2.40 евро за придвижване от летище до градска зона важи само за S7, а за RJ /rjx вероятно ще ми трябва друг билет. Освен това трябва ли да взема такъв билет и за 9 год. след като тя няма да има карта за градски транспорт?

# 657
Инсталирайте си Виен мобайл.

Дава няколко варианта. Вкл и с летищен автобус.  Цъкнах го в момента и ето опциите  за два посреднощ

# 658
  • София
Рейлджет / Рейлджет Експрес и Интерсити принципно са влакове на дълги разстояния с динамични цени.
По изключение, понеже на този етап са единствена влакова връзка летището и централната гара, там возят на фиксирани цени и имат същата роля като S Bahn влаковете. Цената винаги е колкото и с S влаковете - 4.60.
Пак аналогично, ако имаш карта за Виена, се плаща само добавка за разстояние извън рамките на града. Дали беше 2.20 или 2.40 , не помня.

# 659
  • СОФИЯ
Докато сте на тема транспорт. Нали от 2026 г. ще увеличават цените на градския, та искам да проверя, на 09.01 пътувам, но мобилното приложение сега не дава цена след 01.01. за 48 и 72 часа. Дава възможност за 24 часа или 7 дни.
https://www.viennaoffices.at/bg/Novini/Saobshtniya-za-prsata/Vin … nsport-i-parkiran
Това намирам, но сигурно има иф и на сайта .

Общи условия

Активация на акаунт