Виена тема 16

• 36 563
  • 715
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Според мен зависи. Сега по скоро няма, особено през делничен ден. Лятото е страшно. Може да се провери трафика на камерите и да се прецени.
Със сигурност от западна България през Сърбия е по-бързо и по-удобно, дори и да се чака.

# 601
  • на Мелмак
Сръбската магистрала е чудна Grinning

# 602
  • София
Трафикa на границата може да се следите в реално време:
- https://kamere.amss.org.rs/ - сръбски камери
- https://borderalarm.com/bottlenecks/roszke-horgos - унгарските камери

# 603
Здравейте, от кой терминал се излита за България от Виена? Прочетох, че са два. Ще ходим за коледните базари другата седмица и ме интересува зимата има ли закрити корабчета по Дунав, въпреки че не се ориентирам много как да стигнем до реката. Заради непредвидени ангажименти ми останаха 4-5 дни да организирам пътуването и какво да посетим и се притеснявам.

# 604
Здравейте, от кой терминал се излита за България от Виена? Прочетох, че са два. Ще ходим за коледните базари другата седмица и ме интересува зимата има ли закрити корабчета по Дунав, въпреки че не се ориентирам много как да стигнем до реката. Заради непредвидени ангажименти ми останаха 4-5 дни да организирам пътуването и какво да посетим и се притеснявам.

Мисля, че терминалът зависи с коя авиокомпания ще летите. Лятото, с Райън еър излиташе от Терминал 1а

# 605
  • СОФИЯ
Терминал 3 на летището във Виена
https://ddsg-blue-danube.at/?lang=en корабчета по Дунав. До Шведенплац с U4.

# 606
  • Варна
Терминал 3 ако сте с австрийските авиолинии, Райън излитат от 1ви

# 607
Благодаря ви! С Райън сме от София.
Още едно въпросче - ще бъдем в Leonardo Hotel Vienna City West, адресът е 3-5 Graumanngasse, 15.Рудолфсхайм-Фюнфхаус, води се 15 район. Какво смятате за него? Надявам се е безопасен, наблизо има метро, разглеждам го на бг мапс, докато правя програмата.
И правилно ли се ориентирам за стигането от летището до хотела:

Хващаме влак S 7 (на него посока Wolfsthal Bahnhof ли трябвада пише, както в София ти пише на метрото крайната спирка - Бизнес парк, летище София и тн) от летището, слизаме на Wien Mitte-Landstraße, после хващаме метро U4  и пътуваме 5 спирки – Standpark, Karlsplatz, Kettenbrückengasse, Pilgramgasse,  Margaretengürtel - тук слизаме и на 450 метра е хотелът. Има още един вариант с U6, но нещо не ми излиза в мапс на телефона и ще се разтърся кои са станциите там.
На прибиране влакът S7 трябва да е в посока Floridsdorf и слизаме на Flughafen Wien Bahnhof. Поне, доколкото се ориентирам.
Притеснявам се с влака дали ще се оправим, като стигнем до метрото и сме по-близо до града ми е по-спокойно. Да не вземем да объркаме посоката и да отидем другаде.Четох, че стигат и до други градове...
Благодаря предварително за помощта. Просто ми се събраха едни неща и не успях този път да се подготвя подробно за пътуването, както обикновенно.

Терминал 3 ако сте с австрийските авиолинии, Райън излитат от 1ви

# 608
Аз пътувам и се ориентирам винаги с Google maps. Задавам адрес, къде искам да отида и ми прави списък с опции за маршрути. Пише кой влак/в коя посока да се вземе/колко спирки се пътува/колко време отнема. На влака/метрото отпред пише посоката на движение иначе. Ползвам приложението не само в чужбина, но и я София. Опитайте.

# 609
  • София
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Виена.
Мисля да купя 48 часови карти за градския транспорт. Може ли съвет, дали да ги купя предварително онлайн или на място.
Пътуваме с две деца на 5 и 14. Прочетох,че до 6 г.възраст е безплатно, а в неделя е безплатно пътуването и до 15 г.възраст. Ако е така, и пътуването на децата е безплатно, как става влизане в градския транспорт?
И последен въпрос, пътуването от летището във Виена до рамките на града с S7, безплатно ли е за децата до 5 г. възраст?

# 610
  • София
Здравейте,
Предстои ми пътуване до Виена.
Мисля да купя 48 часови карти за градския транспорт. Може ли съвет, дали да ги купя предварително онлайн или на място. - аз лично считам, че онлайн е по-удобно. Има възможност да зададете начални дата и час на валидността. Някои хора предпочитат хартиен билет, така че както си решите.
Пътуваме с две деца на 5 и 14. Прочетох,че до 6 г.възраст е безплатно, а в неделя е безплатно пътуването и до 15 г.възраст. Ако е така, и пътуването на децата е безплатно, как става влизане в градския транспорт? Метрото няма бариери, само автомати за чекиране на хартиени еднократни билети. Карти и онлайн билети се представят само при проверка, така че никой няма да изисква билет за децата.
И последен въпрос, пътуването от летището във Виена до рамките на града с S7, безплатно ли е за децата до 5 г. възраст? Да

# 611
Това за неделята за пръв път го чувам, но там където сте го прочели , може да видите и за другите си въпроси. Няма значение как ще купите картите, аз имам съвет да ги валидирате с начално време, когато слезете от S7.Аз скоро направих грешка да ги купя заедно от гишето на OBB на летището, и докато дойде влака ,пътуваме и слезем, да намерим метрото там  ми беше изминало един час време от картата напразно, който час на връщане ми вършеше идеална работа, ако го имах....

# 612
  • СОФИЯ
Само че за да пътуваш с евтиния билет за S7 до началото на града, 2,20 евро, трябва да имаш карта или билети за градски транспорт.
Купувам часова карта за градски транспорт от приложението след кацане, ако ще ползвам S7. При предварително купуване от БГ,този 1 час разлика в часовото време ми е правил проблем
Ако пътувам с САТ карта за градски транспорт купувам непосредствено преди ползване, освен ако не е седмична.

# 613
  • София
Аз първо си купувам добавката в самолета (тъкмо проверявам кога е следващия влак), а карта за градския си взимам в S7, докато го чакам да тръгне. Sweat Smile

# 614
  • СОФИЯ
Много правилен подход! Ще го направя и аз така следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт