Виена тема 16

• 35 498
  • 692
  •   1
Отговори
# 675
  • на Мелмак
Много ви благодаря!
Щерката знае немски.

# 676
Здравейте, какво мислите за настаняване в района около Naschmarkt? Изглежда удобно, дори и за пешеходни обиколки навсякъде. Шонбрун и Пратера са май най отдалечените забележителности, а са на 1 ч. път.

# 677
Здравейте, в края на февруари 27.92 ще посетим семейно Виена за 5 нощувки. Изчетох темата и отново имам питане, мислим да вземем карта Vienna Pass, излиза 540 евро за нашето семейство с децата (6г и 11г). От летището до центъра мислим да ползваме CAT или S7. Не знам дали да купуваме карта за транспорт, при положение,че Виена пас покрива и хоп он автобусите до забележителностите. Изобщо едно е на теория, друго е на практика. Доста неща сме набелязали и като ги смятам, тази карта излиза по-евтино, ама дали ще успеем за 5 дни да посетим 10-15 атракции...И отделно, има ли смисъл и от карти за транспорт, около 90 евро излиза общо - САТ , метрото, трамваите и рейсовете за целият ни престой... Изобщо всякакви насоки ще са ми от полза, как е било при вас и какво сте ползвали, благодаря

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 12:34 от Elsi86

# 678
Здравейте, какво мислите за настаняване в района около Naschmarkt? Изглежда удобно, дори и за пешеходни обиколки навсякъде. Шонбрун и Пратера са май най отдалечените забележителности, а са на 1 ч. път.
Ние бяхме в този район,супер удобно за разглеждане на центъра.Да до Шонбрун и Пратера ходихме с метро,но има няколко метростанции наоколо и предвижването е много бързо със сигурност е по-малко от час.

# 679
Благодаря, имам още един въпрос. Ще сме с личен автомобил - 5 дни ни е резервацията, как стой въпроса с паркирането. Ясно е, че ще е платен паркинг, от тези подземните, но трябва ли предварителна резервация и какви са цените ориентировъчно, ако някой е ползвал.

# 680
Оо, за паркинга мога да кажа. Намерихме най-близък до нашия апартамент паркинг -38 евро за 24 часа, плаща се само с карта на тези закритите. Тук ми предложиха и по-евтини паркинги ,но накрая на града и не си представях да пътувам 40 -50 мин за да си взема колата, вкрайна сметка тръгвам с кола за удобство ,да ми е под ръка.....

# 681
  • столицата
Ако сте само във Виена колата няма да ви трябва по време на престоя. По-добре я оставете на далечен паркинг и си я вземете при тръгване. Иначе паркирането в града е платено и почасово, но подробности не знам. Цената от 38 евро за ден е висока.  Имаше паркинги  на сериозно по-ниски цени. Знам, че познати паркираха на Шпителау, но има и други паркинги из целия град. Като цена ми се върти 6-8 евро на денонощие.

# 682
И аз не очаквах такива цени за паркиране, но като поразгледахме апартаменти, които предлагат паркинг срещу заплащане, сумата варира между 25-45 евро на ден. По скоро очаквахме около 20 евро, и ми се искаше да запазим предварително за да не се лутаме там. Колата няма да ни трябва, ще потърся някой дори и по отдалечен, но ако наистина е около 5-10 евро си заслужава.

# 683
Последният път бяхме със самолет, отседнали в хотел.От любопитство попитах колко се доплаща за паркинг- 25 евро на ден беше

# 684
  • столицата
https://www.bestinparking.com/en/at/garage/park-ride-spittelau
Това открих от раз за Шпителау 23.10 евро за седмица. Доколкото знам има и други паркинги на този фирма Park + Ride  или подобни. Не знам дали трябва да се запази предварително.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:23 от galimar

# 685
  • Варна
И аз не очаквах такива цени за паркиране, но като поразгледахме апартаменти, които предлагат паркинг срещу заплащане, сумата варира между 25-45 евро на ден. По скоро очаквахме около 20 евро, и ми се искаше да запазим предварително за да не се лутаме там. Колата няма да ни трябва, ще потърся някой дори и по отдалечен, но ако наистина е около 5-10 евро си заслужава.
Този е на спирка на метрото U2, беше 4,10€ на ден (не за 24часа). Вероятно има и други такива, които да са по-близо до вашия район. Ние винаги спим около Пратера и този ми е на 3-4 спирки на метрото. Ползва ли сме и частни паркинги през приложение, там цената беше на час, различна за различните райони/паркоместа, различна за ден и нощ. По спомен максимално за мястото, което ползвахме беше 12€. Възможности много - вие трябва да си прецените, кое ви устройва.
А платеното паркиране по улиците, не стана от БГ номер. Можело и в някакви магазинчета да се плати, но така и не разбрахме, как става точно.

# 686
Благодаря, ще се обадим да попитаме.

# 687
Благодаря, имам още един въпрос. Ще сме с личен автомобил - 5 дни ни е резервацията, как стой въпроса с паркирането. Ясно е, че ще е платен паркинг, от тези подземните, но трябва ли предварителна резервация и какви са цените ориентировъчно, ако някой е ползвал.

Някъде назад в темата бях препоръчала паркинга на Donaumarina, 6 евро за 24 часа. Намира се на спирка на метрото, супер удобно и евтино. Предполагам, няма да се юркате с колата, а ще ползвате с градски транспорт.

# 688
  • на Мелмак
А защо просто не се резервира хотел /апартамент с паркинг? Ние основно с кола пътуваме в Европа и винаги така резервирам.
Другата седмица ще сме там и като гледам прогнозата, усещам вятъра Simple Smile

# 689
И ние с кола пътуваме в Европа, във Виена паркинга се доплаща към цената на стаята. Simple Smile Имам опит с два хотела вече, 25 евро добавяте ,писах по-нагоре....

Общи условия

Активация на акаунт