Виена тема 16

• 36 578
  • 715
  •   2
Отговори
# 690
Ние  открихме като отсядахме на хотел че ни искат повече пари. Излизаше по-ниско като цена да паркираме в платен паркинг на 5 минути от хотела, отколкото да доплатим на хотела за паркинг.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 18:38 от _re_ge

# 691
При нас обратното - в Меркюр 25 евро към стаята. На близък закрит паркинг -38 евро....писах по-назад. Така че трябва да се пита всеки път

# 692
По спомен максимално за мястото, което ползвахме беше 12€. Възможности много - вие трябва да си прецените, кое ви устройва.

На закрит паркинг срещи Шьонбрун се пада. В близост до входа на метрото , май беше U4. По спомен беше добра цената. Погледнах и в момента - 11 евро е цената за 24 часа.

# 693
Здравейте , моля за съвет - за 1 ден какво да разгледаме във Виена . Ще пристигнем сутринта и вечерта отпътуваме. Много ми се иска да видя пандите в зоо , но пък не искам да губя дълго време там , другите животни в градината едва ли биха ме впечатлили , били сме в много евопейски зоологически градини . Заслужава ли си да включвам зоологическата градина в обиколката . Ще бъдем средата на май когато всичко ще е разцъфнало и красиво. Пристигаме от Братислава и после пак там се връщаме. Разбрах че влака спира на централна гара. Пешеходно разстояние ми се вижда до забележителностите. Ако някой е правил този тур , моля да сподели.

# 694
  • София
От гарата до зоопарка са около 6 км пеша.
Ако пандите са цел номер 1, винаги би си заслужавало, но това е субективно.
Голямо препускане ще е Братислава - Зоопарк - Център Виена - Братислава в един ден.
Ако все пак решиш, то ще е удачно да използваш градски транспорт във Виена.
Иначе, да, всички влакове от Братислава спират на централната гара. Ще трябва да тръгнете рано от Братислава и са сте на входа на зоопарка буквално в часа на отварянето. Работното време през май може да е удължено спрямо сега.

# 695
Ако е само за пандата, ние много време стояхме до оградата, да я чакаме. Накрая мъжът ми остана на пейката, а ние със сина ми тръгнахме да се разхождаме и тогава мъжът ми се обади да се връщаме, че пандата излязла да яде и се върнахме. Иначе, целият зоопарк ми хареса, но моята цел основно бяха пингвините, не бях виждала на живо.

# 696
Ами да - така и предполагах , може би ще пропуснем пандата , но дайте идея за план с времето с което разполагам- поне 8 часа , какво да видя . В Шонбурн градините и може би първия етаж на двореца - 1 час е билета с аудиогид . Пратера разбрах че е свободен за обиколка , плащало се само за атракциите ?

# 697
  • София
Всичко това е много субективно и различни хора ще ти дадат различни отговори - няма верни и няма грешни.
Ако имам 8 часа във Виена ще ги извървя из центъра до последната минута. Архитектурата е впечатляваща! Аз не съм виждал друг град с чак толкова концентрирани шедьоври, но и добре поддържани.
Но това е защото имам интерес и обичам.
Друг би прекарал цялото време в безценните дворци и музеи.
Пратерът е със свободен достъп за разходка, да. Атракциите се плащат ако искаш да ползваш.
Аз, ако съм в хипотезата че имам само 8 часа, не бих отделил време за него.

# 698
  • столицата
При сходна на вашата програма -с пътуване от и връщане в Братислава, се разхождахме и попивахме атмосферата, хапнахме шницел и после  тортички в Аидата на Щефансдом. Време за музеи нямаше. Аз не обичам да препускам из забележителностите само и само за да кажа че съм била в тях. Когато посещавам обект, го правя заради себе си и не желая да бъда притеснявана от време или хора.   С трамвай 1 или Д бихте могли да попътувате и разгледате  централната част на цената на един билет. Може да поседнете в някой от парковете.

# 699
  • Варна
Здравейте , моля за съвет - за 1 ден какво да разгледаме във Виена . Ще пристигнем сутринта и вечерта отпътуваме. Много ми се иска да видя пандите в зоо , но пък не искам да губя дълго време там , другите животни в градината едва ли биха ме впечатлили , били сме в много евопейски зоологически градини . Заслужава ли си да включвам зоологическата градина в обиколката . Ще бъдем средата на май когато всичко ще е разцъфнало и красиво. Пристигаме от Братислава и после пак там се връщаме. Разбрах че влака спира на централна гара. Пешеходно разстояние ми се вижда до забележителностите. Ако някой е правил този тур , моля да сподели.
От летище Братислава до Виена може да вземете и Flixbus

# 700
  • София
Пандите я се видят, я не. Ние имахме късмет., но беше лято и не бързахме...

# 701
Два пъти съм ходил и двата пъти ги видях.
Но явно е на късмет.

# 702
И ние ги видяхме, през 2014-та може би.
Шьонбрун го препоръчвам. Иначе бийте си камшика към центъра, разходете се, усетете атмосферата. Хапнете шницели или нещо друго типично от местната кухня. После пийте по кафе с айзершмарн или с някоя от безбройните хубави торти и сладкиши. За един ден ще да е неистово препускане, за да видите максимум неща, а това е изтощаващо и накрая ще ви е каша в главите.

# 703
  • на Мелмак
За тези със собствен транспорт
Препоръчвам този ресторант - уникален
Marchfelderhof.
Запазих тук, отговаря си на снимките, удобно, просторно, чисто, с място за паркиране в двора, но и на улицата има места. Без препарати. Трябва да се носят / купят душ гел, шампоан.
Historic Redesigned Schönbrunn Palace Apartments
Нещо не мога да пусна линк от букинг.
За довечера гледам ресторант театър наблизо, ще дам отзиви.

# 704
Благодаря , препоръчайте сега къде да хапнем вкусен виенски шницел около центъра или във Виена където и да похапваме няма да сгешим ?

Общи условия

Активация на акаунт