Тунис (тема 3)

• 60 235
  • 790
  •   1
Отговори
# 360
  • Beyond the Frontiers
pipelot, slavei4e, през коя агенция резервирахте Sentido Marilia?
Хотелът е на Абакс. Т.е. търсите техен агент.

# 361
Не знам как някои тук не препоръчват да се излиза от хотела, защото било мизерно или няма какво да си купиш в Тунис. Ние не се спряхме всеки ден. Ползвахме таксита и обиколихме целият Хамамед. Мизерия почти не видях, медината беше прекрасна, хората много любезни. Понякога се прибирахме пеша до хотела. Видя ми се безопасно и интересно. Синия град за мен е вълшебен. От там са ми най-хубавите снимки. А колкото до пазара определено Тунис е дестинация от която можеш да си купиш много и качествени неща. Чантите, якетата, протмонетата от естествена кожа бяха супер. Е да трябва да се пазариш,но си взех черна чанта тип торба за 70 лв. Тук всеки като я види и почва да ме пита от къде е. Козметиката е супер. А плажните кърпи, които продаваха на плажа и в магазинчетата са топ качество. Аз взех доста за подаръци и всички ги харесаха. Тук хем са двойно по-скъпи, хем качеството не е същото. На мен Тунис много повече ми хареса от Египет. Така,че усещането на всеки човек е различно.

# 362
  • Пловдив
Аз лично не обичам да взимам неща колкото да кажа ,че съм взела нещо и да трупам ненужни вещи дори и да са били на ниска цена.
Програмата е на Абакс.Но за хотела до октомври е на стоп продажби доколкото виждам в сайта .
Забравих да спомена което мисля ,че е важно.Там слънцето изгрява много рано около 5 сутринта и залязва също много рано в 19.40 мин видях за днес.Имайте едно наум ,че в 20 часа местно време вече е тъмно.
Интересно е redemi и други запознати да кажат септември как е?

# 363
Аз резервирах през Алиса турс. Коректна, точна и експедитивна. Контактувахме само чрез мейли и един финален разговор по телефона- за общи съвети.

# 364
Ние бяхме октомври. Вечер в 8 като седнехме да вечеряме беше почти напълно тъмно. Сутрин 5:30-6 се будех обикновено и беше светло.

Ние така или иначе по тъмно не излизахме от хотела и не ни е било проблем. Единствено два пъти с  моя приятелка която си е от Тунис. Иначе сами само през деня.

# 365
  • Варна и...духом на Босфора

Аслема,
Че то вечерта е най- готино!
Тунис е безопасна държава за туристите,моля, спокойно се разхождайте и през нощта, живота кипи от зори до мрак и отначало😊😉😁
Разбира се,бъдете бдителни към своите вещи.
И по хладинка😀

Септември си е топло,но всяка година различно,природа
2023 беше 36 градуса в края на месеца  на континента,2024 имахме в началото на месеца много горещи и Влажни дни😁,после след 17 септември на Джербата хладничко,дъждове, началото на октомври отново горещо,до към 15 октомври,после и водата изстина в морето,в края на месеца на континента беше вечер хладничко,и към 25-27 градуса.

Снимка на медуза- мутант на плажа в Хамем Сус.

# 366
  • Beyond the Frontiers
Аз резервирах през Алиса турс. Коректна, точна и експедитивна. Контактувахме само чрез мейли и един финален разговор по телефона- за общи съвети.
Азур тур е вече.

# 367
През септември, в Тунис, слънцето изгрява около 6 - 6.30 ч. и залязва около 6.30 - 7 ч. вечерта /има известни малки разлики в началото или края на месеца/. Преди 2 г. ние бяхме от края на септември на Джерба само почивка, времето беше прекрасно, но към 16 - 16.30 ч. на плажа слънцето само "галеше", не е точно като на нашето море.

# 368
  • Пловдив
Много странно ми беше и на мен с това ранно залязване на слънцето.В България стоим на плажа до към 19 часа и тогава е най-хубаво.А в Тунис започва да се смрачава тогава.Анимацията в Мариля започваше в 21.30 понякога и в 22 часа и на нас с бъл.време +2 часа ни се приспиваше.Само англичаните бяха във вихъра си защото те са със същото време.

# 369
  • София
Моля някой да сподели кои са местата в Джерба, които трябва непременно да се видят. Simple Smile

# 370
  • гр.София
Здравейте,вчера се върнахме от Хамамет.Бяхме в хотел Steigenberger.Мога да кажа ,че не сбъркахме като се доверихме на отзивите тук.Хотела има основна сграда и бунгала.Ние бяхме в основната сграда в двойна стая и бонус от хотела с изглед към морето.Стаята беше голяма, чиста и без  никакви забележки.Ресторантите бяха два ,като изключим а ла карт, който беше италиански. Посетихме го и беше много вкусно.То,като цяло храната в хотела беше много разнообразна и вкусна.Напитките от бутилки и вода също без ограничение.Има два басейна ,единия с морска вода.Плажа е близо ,широка ивица с достатъчно шезлонги и чадъри.Времето ни беше хубаво и на моменти с лек вятър.Морската вода и водата в басейните приятно топла около 28 градуса.Има анимация ,но не е кой знае каква,но на мен лично не ми беше проблем.Ако някой има въпроси за нещо ,което пропускам да ме пита😀

# 371
  • Варна и...духом на Босфора

Щастлив юли за всички нас!❤️

Джулай морнинг на Шот Ел Джерид

# 372
Предстои да пътуваме наесен от Бургас. Ще бъдем в Yasmin Hammamed, Medina Solaria& Thalasso.  Колебая се дали предварително да платя допълнителните екскурзии и да не се занимавам там, както посъветваха тук професионалистите. Обаче, ако не се съберат достатъчно хора отменят ли се екскурзии? Или се допълват  там където няма достатъчно? Не мисля да си оставям празни дни за плаж или басейн.

# 373
  • Beyond the Frontiers
Отменят се и парите се връщат след прибиране в България.
Двудневната Сахара, Картаген - рядко отпадат.

# 374
Предстои да пътуваме наесен от Бургас. Ще бъдем в Yasmin Hammamed, Medina Solaria& Thalasso.  Колебая се дали предварително да платя допълнителните екскурзии и да не се занимавам там, както посъветваха тук професионалистите. Обаче, ако не се съберат достатъчно хора отменят ли се екскурзии? Или се допълват  там където няма достатъчно? Не мисля да си оставям празни дни за плаж или басейн.
И ние сме в този хотел от 1.10.Вие от кога сте? Аз ще платя на място от агенцията така ме посъветваха.Със сигурност сме на Сахара, а за другите ще помисля.Ако има почивали в този хотел моля да сподели впечатления

Общи условия

Активация на акаунт