Тунис (тема 3)

• 45 511
  • 650
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Агенцията не може да води дело от ваше име срещу превозвача, ако се наложи. Отделно вие може да изберете дали да си пуснете иска сама и да избегнете комисионни, или да ползвате посредник, и кой посредник да ползвате. И не на последно място, цялата процедура по подаване на иска чрез посредник ми отне около половин час.

# 601
  • София
За съжаление нашата почивка свърши. Също сме засегнати от закъснението, чакахме да пристигне закъснелият полет от България. Не си разваляйте настроението. Tui Magic Life Africana беше нашият хотел. Хубав, чист, усмихнат персонал, вкусна и разнообразна храна. Хубав пясък, но за съжаление с недостатъчен плаж за огромния хотел, басейните са няколко, но пак не достигат шезлонги, за сметка на това има постоянно организирани игри, волейбол на плажа и др.
Всекидневна смяна на бельо и почистване на стаите, каквото е заредено първия път в бар е за целия престой. За сметка на това има бар на плажа, снек-бар за междинно хранене, лоби бар 24 часа. Бяхме голяма компания, но не сме имали стомашно чревни проблеми. Навсякъде имаше добро покритие на интернет.
С две ръце препоръчвам екскурзията до Сахара. Невероятно изживяване. Беше наистина уморително, но всичко това си струваше. За мое голямо учудване сувенирите закупени от берберите бяха с много по добри цени отколкото в Хамамед и Сиди Бу Саид. Купувайки от тези хора не се пазарихме , това беше нашия начин да ги подкрепим, направете го и вие! Хотела в оазиса е приличен, там пихме най добрата бира в Тунис. Бяхме и на екскурзията Тунис и Картаген. Също незабравимо преживяване.
На всички пожелавам незабравима почивка!

# 602
  • гр.София
И нашата почивка свърши.Бяхме в хотел Tui Magic Life Penelope.Плажа е широк и с достатъчно шезлонги.Басейните са чисти и там няма проблеми с шезлонги .Храната е що годе разнообразна ,не оставаш гладен.Вкусна е и има много плодове.Кафето става за пиене ,има еспресо на лоби бара.Стаите са големи и ги почистват всеки ден и сменят кърпите.Не зареждат мини бара, но това не е драма.Интернет има ,но на плажа не е много добър.Има безплатни водни спортове и три безплатни а ла карт ресторанта.Анимация има от сутрин до вечер ,както за деца,така и за възрастни.Ходихме на една екскурзия до острова на фламингото.Не беше Уау, но да кажем,че се разнообразихме.Другата година пак ще посетим този хотел,защото ни допадна от към изисквания и цена.

# 603
Зоопарка в Хамамет  не си струвал въобще.По добре не ходете.Имаше при нас семейства с деца които бяха ходили и останали разочаровани.
Актуална информация за Зоопарка от днес :
Вхидна такса 15 DT ( динари тунизийски ) за възрастен ,10 за дете до 12 години ,деца до 3 години безплатно ,имаше постерминал но не работеше точно днес ,по добре вземете местна валута за всеки случай
На нас ни хареса зоопарка ,има интересни места и животни .НЯМА слонове и жирафи ,но има доста хищници ,сутрин го хранят и е доста добро шоу .Работи всеки ден от 9 до 16 ч без понеделник
От новата Медина я Ясмин Хамамет е на 22 км на посока ,такси с работещ брояч излиза около 40 DT на посока .Може да се разберете с шофьора я колко да ви вземе на връщане .Нашия таксиджия приемаше тунизийски динари ,долари и евро по официалния курс ,доларите по 2.85 думата за 1 долар ,еврото повече беше не знам колко

Ако имате тинизийска карта мога да дам номера на а шофьора на таксито

За картите за интернет купих е си на OREDO ,има будка точно срещу входа на медийната ,за 45 DT , в картата има 28 ГБ интернет ,45 минути (35 за Тунис и 10 международни ) и 15 смс. .Доста по изгодно от предложенията на Orange .В Хамамет се плаща в OREDO  само кеш в DT ..Инсталирате приложението на OREDO ,и имате актуална информация за остатъка МБ и минути

Ако имате други въпроси за Ясмин Хамамет питайте ,ако можем ще отговорим ,няма да четем и мълчим като останалите в темата !

# 604
Аз имам въпрос, ако някой е ходил до Загуан, римският град Удна и фабриката за зехтин да сподели впечатления. Благодаря😊

# 605
Въпрос ,има ли фри шоп на Енфида при връщане към БГ ,ако да има ли изгодни цигари ? Друго нещо интересно ?

# 606
  • София
Въпрос ,има ли фри шоп на Енфида при връщане към БГ ,ако да има ли изгодни цигари ? Друго нещо интересно ?
Има фришоп. За съжаление поне за мен цените на цигарите не са изгодни. Не съм се задълбочавала много в смятането но на първо четене. Приятели си взеха кутийка пури, казаха че е изгодно. Имаше изгодни някой марки парфюми. Предлагат и турска марка Lella парфюми, купих за проба не са хубави. Нетрайни. Изгодно ми се видя Lego.
Цигари предлагат доста ако ходите по магазините, дори и на плажа. Те са по изгодни. Стек от 80-100 динара. На връщане от Сахара минахме през Кайруан, там ни качиха на покрива на един магазин. На първия етаж продаваха сувенири, кожи и козметика. Там цените бяха фиксирани. Имаше страхотни кожени чанти, ранички и портмонета. Не си купих, като си мислех, че ще посетим и други места и ще има по изгодни цени, Ами съжалявам. Не видях по изгодни цени, а където бяха по евтини, нямаше избор.

# 607
Здравейте,

Прочетох назад, че фотоапаратът е добре да е в ръчния багаж, а козметиката (+слънцезащита) в чекирания. Моля за повторно потвърждение! Благодаря!

# 608
  • Варна

Има фрий шоп на летището, ако остане време докато чакате полета - може да го посетите. Има обичайните работи както във всеки подобен по света.
За цигарите - не пуша, не знам.
За нещо специфично... Сетих се, че в този форум някой беше питал за един специален ликьор - Тибарин (от фурми и други билки и тайни съставки). Ето така приблизително може да го опишете Liqueur Thibarine Digestiv

Е имаше го този ликьор, струваше по спомени 30 лева мисля. Аз понеже съм скрънза - не си го купих Wink))

# 609
По-безопасно е, ако фотоапарът е в ръчния багаж - и като възможност за счупване или като възможност за открадване /не знам/. Слънцезащита не може да е в ръчния багаж - при всички случаи опаковките са над 100 мл. ако са течни, кремообразни, ако са до 50 мл. може и да не е проблем.

# 610
  • Стара Загора

# 611
Скрит текст:
Зоопарка в Хамамет  не си струвал въобще.По добре не ходете.Имаше при нас семейства с деца които бяха ходили и останали разочаровани.
Скрит текст:
Вхидна такса 15 DT ( динари тунизийски ) за възрастен ,10 за дете до 12 години ,деца до 3 години безплатно ,имаше постерминал но не работеше точно днес ,по добре вземете местна валута за всеки случай
На нас ни хареса зоопарка ,има интересни места и животни .НЯМА слонове и жирафи ,но има доста хищници ,сутрин го хранят и е доста добро шоу .Работи всеки ден от 9 до 16 ч без понеделник
От новата Медина я Ясмин Хамамет е на 22 км на посока ,такси с работещ брояч излиза около 40 DT на посока .Може да се разберете с шофьора я колко да ви вземе на връщане .Нашия таксиджия приемаше тунизийски динари ,долари и евро по официалния курс ,доларите по 2.85 думата за 1 долар ,еврото повече беше не знам колко

За картите за интернет купих е си на OREDO ,има будка точно срещу входа на медийната ,за 45 DT , в картата има 28 ГБ интернет ,45 минути (35 за Тунис и 10 международни ) и 15 смс. .Доста по изгодно от предложенията на Orange .В Хамамет се плаща в OREDO  само кеш в DT ..Инсталирате приложението на OREDO ,и имате актуална информация за остатъка МБ и минути
[/spoiler]
Ако имате други въпроси за Ясмин Хамамет питайте ,ако можем ще отговорим ,няма да четем и мълчим като останалите в темата !

Може ли от Ясмин Хамамед по крайбрежната алея да се стигне пеша до Медината в Хамамед или е много далече?

# 612
  • Варна и...духом на Босфора
Скрит текст:
Скрит текст:

[/spoiler]

Може ли от Ясмин Хамамед по крайбрежната алея да се стигне пеша до Медината в Хамамед или е много далече?
Не.
10-12 км е и не по крайбрежната,то няма и такава между тях.

Удна Загуан- си струва.
Храмът на водата,Удна- Капитолия, амфитеатъра,вътре в подземието има интересни рисунки,които се виждат като се полеят с вода
Фабриката за зехтин произвежда най- известната марка Ал Джазира
В различни опаковки се предлага като качество е много добър
Освен това се предлагат и по- малки разфасовки с добавка на чесън,розмарин,хариса,мента,лимон..
И антипасти- салат мджуйя/ вече сигурно сте пробвали/,друг вид-като нашата апетитка, и моят фаворит - артишок с чесън.
Има хубава козметика също.

ЛикьораТибарин или Седратин- аз не препоръчвам,лично мнение/ прави се от не много хубав сорт фурми/,на мен ми е като шведска горчивка,скъп е.
По- добре хубава бутилка вино Магон или Морнаг- розе.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 11:03 от redemi

# 613
  • varna
Привет Simple Smile ! Пускам отзив за хотела в който бяхме с уговорка,че ще се опитам да съм обективна, но през моята субективна гледна точка Smile. Доста дълъг стана и ако модератор прецени да го изтрие Simple Smile или съкрати.
Бяхме в хотел  Welcome meridiana resort & thalasso  . Престоя ни бе от 02.09.- 09.25 г.  с Емералд . Полетът беше обявен за 17.05 ч. ,  като още на чекинга  ни уведомиха , че чакаме самолет от София с пътници за Джерба. Стана ми странно, че явно интереса е малък и няма толкова пътници за самостоятелни самолети предвид  даже обявените полети по два пъти седмично  при ранните записвания  от Варна и от София, но …Бяхме записали от 5.09 , но от агенцията ни звъннаха , че няма да се състои и дали искаме за 02.09.25. при същите условия и същия хотел(  Телемаг , пиша го защото и там имаше промени Smiley ).
Самолета закъсня  с около 20-30 минути може би. Полета си мина без проблем, дават безплатна вода 330 мл. И разни дребни неща на приемливи цени за самолет (сандвич 4 евро ).
Посрещнаха ни представители на Емералд , попитаха ни за кой хотел сме и тук дойде изненадата с промяната на хотела.  Заявиха ни , че от  Телемаг  с още две семейства и две дами  ще ни насочат към  welcome meridiana resort & thalasso. Първоначално естествено се ядосах, но както са казали хората „ Всяко зло – за добро “ .
Хотела е с много хубава озеленена  голяма  територия и на първа линия със собствен плаж, шезлонги имаше пре- пре достатъчно по всяко време и на плажа ( на плажа са по малко) и на басейна ( е разбира се далеч от първа и втора линия , но все пак има ) и там си има запазвания  на първа и втора линия .На територията има и някакви пързалки ,май две – три  , ама не съм ги заглеждала, ставаха и за големи. Басейна е средно голям към голям , но не се усещаше пренаселеност , може би защото хората се разпределяха между басейна и морето.
Стаите са хубави, не луксозни,   но приемливи. Със сигурност имат нужда от освежаване. Хлебарки и мравки не видях, нито един път не се напръсках  против комари и не включвах машинка в стаята. Първите дни миришеше доста на мухъл и влага, после не знам – свикнахме ли   или и климатика да си е казал думата, ама миризма не усещах. От споделеното с другите в групата  и при тях е имало този проблем , но явно си е характерно до някъде. Храната бе вкусна, сравнително разнообразна  и гладни не сме останали. Риба , пуешко , пилешко, агнешко един път.От рибите едната вечер имаше сьомга , а един от обядите имаше  риба тон на скара, скариди , миди. Пици , спагети , печива  според мъжа ми доста вкусни, аз не мога да кажа , защото след като открих техните мекици – друго не погледнах  . Стомашни проблеми не сме имали, пих и коктейли с лед. Миехме си зъбите с минерална вода.
Алкохола , както са писали и други  си е слаб и доста разреден. Виното им беше добро особено бялото, както и бирата става. Безалкохолни не  пием, но опитахме едно и е доста сладко ,  имаше вечер бутилки по 1 л. кола , фанта и нещо подобно на спрайт, коктейлите също са много сладки. Водата  освен сутрин ( сутрин е от диспенсъри ) е бутилирана и неограничена, но и тя си има специфика – доста мека (студена е по добре ) , ама като си жаден на 3 - 4 ден свикваш и не беше кой знае какъв проблем.
Хотела е насочен много , много видно към френските туристи и получават специално внимание( това не беше проблем за нас, отбелязвам го като факт). Това е особено видно при анимацията. Всяка вечер имаше различни партита с препоръчителен ( не задължителен )  дрес код – бяло , черно - бяло , черно –червено , синьо , Хавай.
Анимация има и на басейна , и на плажа приятна  - с обедни почивки.
На екскурзии ходихме на пиратско корабче  и на еднодневната Сахара - за мен беше уникално красиво и с удоволствие ще я повторим пак.За мен еднодневната си беше много добра и достатъчна - не бих си причинила двудневната.Имаше от групата, които ходиха на двудневнаи също бяха впечатлени много , но споделиха , че си е изморителна.
Доста още има за писане , но стана дълго.Пиша поста информативно , че като аз се чудих кой хотел да избирам, ми липсваше доста такава информация  за избор.
Посетихме за първи път о.Джерба  и за себе си решихме , че ще повторим и о.Джерба и хотела.
Поздрави и приятни почивки на всички на които им предстоят такива.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 16:44 от feodora

# 614
feodora, а първоначално за кой хотел бяхте? И кой от двата е по-хубав?

Общи условия

Активация на акаунт