Тунис (тема 3)

• 54 118
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • В.Търново
Русалка,има толкова много хотели при Онекс и Емералд.Не гледай само Абакс.Иберостар са много хубава верига там.Ние бяхме в Сентидо Мариля и останахме много доволни от храната и плажа.Избирай по-скъп и на световни вериги за да няма разочарование .
Иберостар са по-висок клас и цената е доста висока. Там за началото на септември ни изилиза към 6000лв и нагоре. Тези Онекс кои агенции ги предлагат?
Ние също обичаме пързалки.

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 00:14 от Русалка_1

# 526
Привет от Джерба!
От вчера сме тук, това ни е първо посещение в Тунис. Отседнали сме в Seabel Rym Beach Djerba и ще мога да дам отзиви за хотела, за който се интересува. Нашата почивка е самоорганизирана, пристигнахме с полет от Женева и от летището до хотела се придвижихме с такси. Цената беше 10 евро за около 37 км.
Хотелът е приличен, без да впечатлява. Ние го избрахме заради плажа, който на снимки беше супер, но за съжаление и вчера, и днес водата е мътна и има много водорасли. Сутринта ги почистиха от пясъка, но във водата си ги има.
Стаята, в която ни настаниха, обаче е като на снимките. Бяха ни оставили само една голяма хавлия за баня и 3 малки, а ние сме двама възрастни с тинейджъри. От рецепцията обещаха да набавят още хавлии. Имахме и дребен проблем със сейфа, веднага го оправиха.
Храната, с уговорката, че само сме вечеряли и закусвали до сега, на мен лично не ми допада. Има доста неща за ядене и никой няма да остане гладен, особено който яде тестени неща има доста съблазнително изглеждащи.
Снощи имаше детска дискотека, а после и възрастни потанцуваха, беше приятно. След това ходихме и на шоу в открития театър.
Времето е горещо, вчера беше 39 градуса, а както изглежда и днес ще е така.

# 527
Здравейте темата сигурно е обсъждана но да попитам и аз как стой въпроса с предплатени карти за телефоните в Тунис.

# 528
  • София
Здравйте, дайте идея за вечерна разходка  в Хамамет. С дете сме и мисли с такси да се разходим, но св чудя за 2-3 часа къде да е точно. Имало някаква крепост- заслужава ли си ? Или дайте идеи моля . Ще отседнем в Новостар Бел Азур

# 529
И аз имам въпрос, но той е за Джерба - цената на такситата. Може и да е еднаква с континента, или пък пазърлък. Аз се интересувам по-скоро за обща цена - малко път /3 км./ и след това изчакване за около час и половина - два.
Каква сума би била подходяща - 5, 10+ евро/динарите са повече разбира се.

# 530
  • София...........
И аз имам въпрос, но той е за Джерба - цената на такситата. Може и да е еднаква с континента, или пък пазърлък. Аз се интересувам по-скоро за обща цена - малко път /3 км./ и след това изчакване за около час и половина - два.
Каква сума би била подходяща - 5, 10+ евро/динарите са повече разбира се.
Ние бяхме миналия месец на Джерба. Аз исках таксито да ни вземе от хотела и да ни закара до Djerbahood, където да ни изчака час. После да ни закара до Мидун и там да ни изчака 2-3 часа и после да ни върне в хотела. Уговорката беше всичко това  4 часа за 40 евро. В Мидун се замотахме 30-40 минути и повече и на хотела си бяхме след 5 часа , въпреки това човека каза, че няма проблем и цената е 40 евро, което мен ме изкефи и си му дадох 50 Wink
Ако искате по-евтино с такси без угорорки за изчакване.

# 531
Благодаря за отговора за таксито. Не, не искам да ми е по-евтино, просто да имам представа някаква, когато ми поискат да платя. Разстоянието е малко  /един шопинг център/, за съжаление, по обективни причини със затруднена мобилност на мъжа ми, няма да можем да отидем до Джербахууд /за обикалянето става въпрос/, така че.... Преди 2 г. бяхме пак в Джерба и в същия хотел, направихме само половиндневната обиколка, заслужава си и на връщане ни спряха /типично за групите/ в този шопинг център. Хареса ми козметиката, но нямахме време за други неща да погледна. Били сме в Тунис с всички обиколки и от това пътуване си купих страхотва малка раничка от естествена кожа /прекрасна обработка на кожата/ и много хубави покривки за маса от лен с ръчно апликирани релефни цветя от коприна. Т.е. искам да погледна и за нещо друго освен козметика, тя не е лоша, малко или много масова, става за подаръци, но същевременно попаднах на една козметична серия с много добри продукти. Та така - около 3 км. отиване и връщане и максимум 2 часа. Може би в нашия случай 10-15 евро биха били достатъчни. Пет евро в повече или по-малко, не е от особено значение.

# 532
  • София...........
  jfjallen , ако помолите на рецепция и обясните какво искате ще ви намерят човек и ще ви дадат оферта .
 Аз мога да ви дам номера на нашия човек , с който комуникирах на френски на WhatsApp (не знам дали комуникира на други и какви езици) и можете да го попитате. Той си е легално жълто такси - едно дърто Рено Simple Smile))

# 533
Благодаря, аз обикновено поръчвам от рецепция, по-лесно и по-сигурно ми е, но знам че от рецепция тарифата винаги е завишена, нали и за тях трябва нещо да има. То разстоянието е малко, аз ходя бързо, но както писах, мъжът ми има вече проблеми, а пък нали вършим нещата за удоволствие. Ако желаете, може да ми изпратите телефона, мъжът ми владее перфектно френски, така че комуникация е възможна. Ние сме там от 16.09.

Преди 2 г., фронт-офис мениджъра, на средна възраст, така ни омайваше, но всъщност беше много готин, френдли, само дето гледаше ако може и той нещо да изкара отгоре, но ние това си го знаем за държави като тези и го приемаме като част от тяхната "атмосфера".

# 534
  • София...........
Направо пускам номера на човека тук, не ми е приятел и нямам за цел да му правя реклама!!!
Намерих го от френската фейсгрупа за Джерба Simple Smile
Всеки може да си сравни цената от рецепция и от този човек и да си прецени +21652245088 , не му помня името , а съм го записала като Такси Джерба Simple Smile))
Има и един друг , който предлага обиколка на острова и разглеждане на манастири, джамии, музеи и тн., но той ми отказа с цел мотаене и пазар - човека си има точна програма! С него комуникацията ми е на Месинджър ...

# 535
Благодаря отново! Винаги е добре човек да има някакви координати за полезни връзки в чужбина. Съжалявам, че при нас ситуацията с повече обикаляне не е подходяща. Но, сега и приятелката ми отива по женски с други приятелки, ще й предложа тези координати за Джербахууд, май техния хотел даже е по-близо до мястото, ако искат да се възползват, само дето не знам как са с френския. Но, те са 3, така че за по 10-15 евро на човек могат да се организират.

# 536
jjfjallen, бихте ли споделила къде се намира този шопинг център?
Днес тук, в Джерба духа много силен вятър и посещение на шопинг център е добра идея.

# 537
Те са 2 шопинг центрове - единият се казва Аziz, другият е Adam - като се напише в Гугъл мапс ще ви излезнат. При разстоянието между 2-та е около 500 м., поне според мапс-а. Преди 2 г. когато бяхме, на връщане от обиколката на острова ни спряха там - тогава не знаех, че има 2. Сега се опитах да си спомня по имената в кой сме били, но ми е трудно. Мъжът ми ме чакаше отвън, защото се "стоварихме" цяла група и стана малка лудница. Според него сме били в Адам. И в Гугъл, и в Трипадвайзър има добри отзиви и за 2-та. За Азис - 186 ревюта, за другия - 48, не знам колко е показателно това. Сега пак отворих мапс-а и видях че в Адам има и супермаркет, което може да е интересно за някои подправки, но тогава, ако сме били в този център не сме влизали в маркета.

# 538
Те са 2 шопинг центрове - единият се казва Аziz, другият е Adam - като се напише в Гугъл мапс ще ви излезнат. При разстоянието между 2-та е около 500 м., поне според мапс-а. Преди 2 г. когато бяхме, на връщане от обиколката на острова ни спряха там - тогава не знаех, че има 2. Сега се опитах да си спомня по имената в кой сме били, но ми е трудно. Мъжът ми ме чакаше отвън, защото се "стоварихме" цяла група и стана малка лудница. Според него сме били в Адам. И в Гугъл, и в Трипадвайзър има добри отзиви и за 2-та. За Азис - 186 ревюта, за другия - 48, не знам колко е показателно това. Сега пак отворих мапс-а и видях че в Адам има и супермаркет, което може да е интересно за някои подправки, но тогава, ако сме били в този център не сме влизали в маркета.

Благодаря! Ще ги погледна сега.
А според вас Джербахууд заслужава ли си посещението? От снимките, които гледах мисля, че на мен ще ми хареса, дъщеря ми ще може да направи някоя фотосесия Blush, но все пак да попитам.

# 539
Аз мисля, че Djerbahood си заслуважа, и ще бъде интересно място за фотосесия. Вижте в Гугъл - има много снимки, виждат се графитите, които са артистични, атмосферата също е такава и е доста посещаемо, по-различно е от всичко останало в Тунис.

Общи условия

Активация на акаунт