Тунис (тема 3)

• 45 496
  • 650
  •   2
Отговори
# 630
Аз плащам с виза карта само, че звънях в банката да ми махнат някаква защита за плащане извън ЕС.
В момента сме в Salambo hamamet може ли да ме ориентира някой за цените на такситата?

# 631
Имаше време на летището. Докато ви съберат да ви кажат по няколко думи и да ви разпределят по автобусите има време. Аз смених на летището в началото и след няколко дни в хотела пак.

# 632
  • Варна и...духом на Босфора
Таксита
Дневна начална- 0.900 милима.
Нощна начална- 1,350 милима- след 21.00.

И колкото покаже апарата.
При съмнение за помпа/случва се много рядко/,спирате,слизате и Не плащате!

По договорка-Не препоръчвам! особено за не много големи разстояния!

Саламбо- Хамамет стара Медина,ориентировъчно- 12-13 динара за кола/ дневна

# 633
Хайде да разкажа и аз впечатления от дестинацията. Дълго я отлагах, защото имах някои притеснения, които като цяло си се оправдаха. Не съм впечатлена и не знам дали бих повторила. И не заради самата страна, а заради отношението. Пакет на Абакс, хотел Sentido Marillia. Посрещат ни на летището, качват ни в автобуса, казват “Добре дошли!” и минават веднага да съберат по 5€ за колегите, които ще са с групите на екскурзиите, без значение дали ще отидеш или не. Доста неприятно първо впечатление. Пристигаме в хотела. Казват слизайте, там ви очакват. Часът е около 15. Слагат ни гривните, събират ни паспортите с ваучерите и ни канят да отидем да хапнем, за да ни обработят документите. След един час като се върнахме на рецепция се установи, че  са изпоомешали ваучерите и паспортите - на наше име в списъка се водеше една стая, като ни дадоха паспортите на настанените в тази стая те бяха на други хора… А не е като да имаше много хора на рецепция за настаняване, бяхме само няколко човека от нашия полет. Имахме и изпълнение с два пъти взета хотелска такса, ама е дълго за разправяне, а и не знам дали човека го направи умишлено или не, но поне накрая върна надвзетото. Както и да е! Та за хотела да кажа две думи. Хотелът е красив, все още свеж след ремонта, храната е разнообразна и вкусна, дори напитките са добри(имам впечатление само от бира, бяло вино и розе, пастис и тоник, друго не пием). Плажът е с искрящо бял пясък, а водата в морето топла и чиста. Няма го обаче онова разнообразие на големите турски хотели, в които една седмица не ти стига да обиколиш всички ресторанти, барове и сладкарнички без да се налага да излизаш извън резорта. А тук определено нямам желание да излизам навън, защото мърсотията и мизерията ме напрягат. Ходихме на безплатната екскурзия, която организират Абакс до Сус. Пълна загуба на време! Добре поне, че гида ни беше веселяк, ама за без пари-толкова. Днес ходихме пеша до Медината в Ясмин. Там беше по-добре. Напазарувахме си някакви дреболии в нещо като мини мол и когато се прибрахме в хотела видяхме, че едно от нещата не са ни го сложили, ама парите си ни ги взеха. Та такива работи😀…
Слагам малко снимки, че да не вземе някой, на когото му предстои почивка в хотела да си помисли, че е зле😃.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 19:07 от mistery

# 634
  • В.Търново
Добре изглежда. Не е лошо.

# 635
Не знам... Снимките на храната показват по-голямо разнообразие от моето тази година в Гюрал премиер в Турция 😂

# 636
  • Пловдив
Почивала съм в доста хотели в Турция.Тази бях в Сентидо Мариля и  потвърдавам ,че храната беше доста по качествена от 5* турски хотели.Само в един хотел в Турция беше изтънчена ,но там готвача беше със звезда Мишлен и правеше чудеса

# 637
Не ме разбирайте погрешно! Нищо не казвам за храната. Храната е едно от нещата, заради които си струва да се посети хотела. Споделих, че няма места, в които да се разнообразиш. Има един лоби бар, основен ресторант(още един в съседство, но то реално няма разлика), един бар на басейна и това е. Италианският ала карт е с вид на стол, берберския с табуретки и ниски маси(може да е автентично, но не ме грабна идеята да ям приведена). Направили са страхотно изглеждаш бар при лобито, който обаче е изцяло платен и сътветно в него никой не влиза, един бар на плажа, който също е платен и сигурно заради липсата на интерес към него не го видяхме никога отворен. На мен просто ми доскучава сутрин, обед, вечер все на едно място, нищо, че храната е супер.

# 638
  • Варна и...духом на Босфора

Цени от днес от полудневната Удна -Загуан и фабриката за зехтин в района на Морнаг

4 л-125 тнд
500 мл_19 Тнд
750 мл- 27 тнд
1 л- 37 тнд.

В сравнение литър в магазин Ануар вчера видях е 47 лири.

От върха на Капитолий,на римските руини в Удна се вижда столицата Тунис

# 639
  • Beyond the Frontiers
Mistery, не е лош отзивът ви. Напротив.

Пуснаха цени за 2026 Тунис и Джерба.

# 640
Кой хотел с 5* бихте ми препоръчали в Джерба за лятото догодина,който да е с добра локация за разходки вечер?

# 641
  • софия
Кой хотел с 5* бихте ми препоръчали в Джерба за лятото догодина,който да е с добра локация за разходки вечер?
Да моля и аз. С хубав и не пренаслен плаж!

# 642
  • софия
Да моля и аз. С хубав и не пренаселен плаж.

# 643
  • Beyond the Frontiers
Е те са така или иначе само 7 хотела 5*.
Eolia, TUI BLUE Palm beach adults only, Royal garden - според мен са наистина 5*.
И Hasdrubal, но той е със закуска или закуска и вечеря

# 644
  • Пловдив
Има ли вече цени за тези хотели за лято 2026г?

Общи условия

Активация на акаунт